Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Imfinzi

Το Imfinzi (durvalumab) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που θεραπεύει ορισμένους καρκίνους του πνεύμονα και άλλους καρκίνους. Το φάρμακο έρχεται ως υγρό διάλυμα που ένας επαγγελματίας υγείας εγχέει σε μια φλέβα. Λαμβάνετε αυτήν την έγχυση κάθε 2-4 εβδομάδες.

Το Imfinzi χορηγείται σε ενήλικες για τη θεραπεία:

 • ορισμένοι τύποι μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα
 • καρκίνος της χοληφόρου οδού
 • ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση

 • ορισμένοι τύποι μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα

Το Imfinzi μπορεί να συνταγογραφηθεί μόνο του ή μαζί με άλλες θεραπείες που θεραπεύουν ορισμένους τύπους καρκίνου. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν χημειοθεραπεία (παραδοσιακά φάρμακα που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία του καρκίνου), ακτινοθεραπεία ή άλλα φάρμακα.

Το δραστικό συστατικό του Imfinzi είναι το durvalumab. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.)

Το Imfinzi ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται ανοσοθεραπευτικοί παράγοντες.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δόσεις του Imfinzi, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο χορήγησης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Imfinzi, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Imfinzi;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Imfinzi. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Imfinzi;

Το Imfinzi διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγεί ένας επαγγελματίας υγείας ως ενδοφλέβια (IV) έγχυση. Αυτή είναι μια ένεση που χορηγείται στη φλέβα σας για μια χρονική περίοδο.

Ποιες δυνάμεις έχει το Imfinzi;

Το Imfinzi έρχεται σε δύο δυνατά σημεία:

 • 500 χιλιοστόγραμμα (mg) σε 10 χιλιοστόλιτρα (mL) αποστειρωμένου νερού για ένεση
 • 120 mg σε 2,4 mL αποστειρωμένου νερού για ένεση

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Imfinzi;

Η δοσολογία του Imfinzi εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν την κατάσταση που αντιμετωπίζεται, το σωματικό σας βάρος και άλλους παράγοντες. Θα λαμβάνετε το Imfinzi κάθε 2, 3 ή 4 εβδομάδες μόνο του ή με άλλα φάρμακα. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει τη συνιστώμενη δόση που παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που συνήθως συνταγογραφούνται ή συνιστώνται. Ο γιατρός σας θα συστήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Δοσολογία για μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SCLC)

Οι τυπικές δόσεις του Imfinzi για ενήλικες με SCLC εκτεταμένου σταδίου είναι οι εξής. Οι δόσεις σε mg βασίζονται στο βάρος σε κιλά (kg). Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες (λίβρες).

 • Εάν το βάρος είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 1.500 mg Imfinzi με δύο φάρμακα χημειοθεραπείας ως IV έγχυση. Αυτό θα συνεχιστεί για τέσσερις κύκλους, ή περίπου 16 εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 1.500 mg Imfinzi.
 • Εάν το βάρος είναι μικρότερο από 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 20 mg ανά kg (mg/kg) Imfinzi με δύο φάρμακα χημειοθεραπείας ως IV έγχυση. Αυτό θα συνεχιστεί για τέσσερις κύκλους, ή περίπου 16 εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάθε 2 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 10 mg/kg Imfinzi.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ζυγίζει 70 κιλά (περίπου 154 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 1.500 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αλλά εάν ένα άτομο ζυγίζει 29 κιλά (περίπου 64 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 580 mg κάθε 3 εβδομάδες και στη συνέχεια 290 mg κάθε 2 εβδομάδες.

Δοσολογία για καρκίνο των χοληφόρων οδών

Για ενήλικες με καρκίνο της χοληφόρου οδού, οι τυπικές δόσεις του Imfinzi βασίζονται στο σωματικό βάρος, ως εξής. Οι δόσεις σε mg βασίζονται στο βάρος σε kg. Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες.

 • Εάν το βάρος είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 1.500 mg Imfinzi με ένα φάρμακο χημειοθεραπείας. Αυτό θα συνεχιστεί για έως και οκτώ κύκλους ή έως περίπου 24 εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 1.500 mg Imfinzi.
 • Εάν το βάρος είναι μικρότερο από 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 20 mg/kg Imfinzi με ένα φάρμακο χημειοθεραπείας. Αυτό θα συνεχιστεί για έως και οκτώ κύκλους ή έως περίπου 24 εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 20 mg/kg Imfinzi.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ζυγίζει 60 κιλά (περίπου 132 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 1.500 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αλλά εάν ένα άτομο ζυγίζει 29 κιλά (περίπου 64 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 580 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Θα λάβετε θεραπεία με Imfinzi έως ότου ο καρκίνος σας επιδεινωθεί ή οι παρενέργειες του φαρμάκου καταστούν ανεξέλεγκτες.

Δοσολογία για καρκίνο του ήπατος

Για ενήλικες με ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (καρκίνος ήπατος), οι τυπικές δόσεις του Imfinzi βασίζονται στο σωματικό βάρος, ως εξής. Οι δόσεις σε mg βασίζονται στο βάρος σε kg. Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες.

 • Εάν το βάρος είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Την 1η ημέρα του πρώτου κύκλου,* θα λάβετε 1.500 mg Imfinzi με μία μόνο δόση άλλου φαρμάκου. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 1.500 mg Imfinzi.
 • Εάν το βάρος είναι μικρότερο από 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Την 1η ημέρα του πρώτου κύκλου,* θα λάβετε 20 mg/kg Imfinzi με άλλο φάρμακο. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε μόνο 20 mg/kg Imfinzi.

* Ένας κύκλος είναι όταν προγραμματίζονται φάρμακα, ακολουθούμενη από μια περίοδο ανάπαυσης.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ζυγίζει 60 κιλά (περίπου 132 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 1.500 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αλλά εάν ένα άτομο ζυγίζει 29 κιλά (περίπου 64 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 580 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Θα λάβετε θεραπεία με Imfinzi έως ότου ο καρκίνος σας επιδεινωθεί ή οι παρενέργειες του φαρμάκου καταστούν ανεξέλεγκτες.

Δοσολογία για μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC)

Στάδιο 3 ΜΜΚΠ που δεν μπορεί να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση

Οι τυπικές δόσεις του Imfinzi για ενήλικες με ΜΜΚΠ σταδίου 3 που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση είναι οι εξής. Το Impinzi χορηγείται μόνο του. Οι δόσεις σε mg βασίζονται στο βάρος σε kg. Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες.

 • Εάν το βάρος είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μία από τις δύο δόσεις. Κάθε 2 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 10 mg/kg Imfinzi. Ή κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 1.500 mg Imfinzi.
 • Εάν το βάρος είναι μικρότερο από 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 2 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 10 mg/kg Imfinzi.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ζυγίζει 70 κιλά (περίπου 154 λίβρες), θα λάβει μία από τις δύο δόσεις Imfinzi. Θα λάμβαναν είτε 700 mg κάθε 2 εβδομάδες είτε 1.500 mg κάθε 4 εβδομάδες. Αλλά εάν ένα άτομο ζυγίζει 29 κιλά (περίπου 64 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 290 mg κάθε 2 εβδομάδες.

Αυτή η δόση συνεχίζεται μέχρι να επιδεινωθεί ο καρκίνος σας ή να εμφανίσετε σοβαρές παρενέργειες. Ή μπορεί να συνεχιστεί έως ότου λάβετε θεραπεία για μέγιστο διάστημα 12 μηνών.

ΜΜΚΠ που έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος (μεταστάσεις)

Οι τυπικές δόσεις του Imfinzi για ενήλικες με ΜΜΚΠ που έχει δώσει μετάσταση είναι οι εξής. Το Imfinzi χορηγείται μαζί με άλλες θεραπείες. Οι δόσεις σε mg βασίζονται στο βάρος σε kg. Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες.

 • Εάν το βάρος είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 1.500 mg Imfinzi μαζί με tremelimumab-actl και ένα φάρμακο χημειοθεραπείας. Αυτό θα συνεχιστεί για τέσσερις κύκλους θεραπείας. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 1.500 mg Imfinzi. Την εβδομάδα 16 της θεραπείας, θα λάβετε μια πέμπτη δόση tremelimumab-actl μαζί με 1.500 mg Imfinzi.
 • Εάν το βάρος είναι μικρότερο από 30 κιλά (περίπου 66 λίβρες): Κάθε 3 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 20 mg/kg Imfinzi μαζί με tremelimumab-actl και ένα φάρμακο χημειοθεραπείας. Αυτό θα συνεχιστεί για τέσσερις κύκλους θεραπείας. Στη συνέχεια, κάθε 4 εβδομάδες, θα λαμβάνετε 20 mg/kg Imfinzi. Την εβδομάδα 16 της θεραπείας, θα λάβετε μια πέμπτη δόση tremelimumab-actl μαζί με 20 mg/kg Imfinzi.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ζυγίζει 70 κιλά (περίπου 154 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 1.500 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Εάν ένα άτομο ζυγίζει 29 κιλά (περίπου 64 λίβρες), η δόση του Imfinzi θα είναι 580 mg καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Το Imfinzi συνταγογραφείται μακροπρόθεσμα;

Μπορεί να είναι. Η διάρκεια της θεραπείας σας συχνά εξαρτάται από το πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αυτήν. Μπορεί επίσης να εξαρτάται από το πόσο διαχειρίσιμες είναι οι παρενέργειες του Imfinzi.

Ο γιατρός σας θα συζητήσει το σχέδιο θεραπείας σας και πόσο καιρό είναι πιθανό να χρειαστείτε το Imfinzi.

Ρυθμίσεις δοσολογίας

Το Imfinzi δεν έχει προσαρμογές δοσολογίας για καμία κατάσταση. Αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ορισμένες σοβαρές παρενέργειες από το Imfinzi. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να διακόψει τη θεραπεία με Imfinzi προσωρινά ή μόνιμα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί και θα προσαρμόσει τον ρυθμό έγχυσης εάν χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι θα προσαρμόσουν το πόσο γρήγορα λαμβάνετε την έγχυση του Imfinzi.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Imfinzi που σας έχει συνταγογραφηθεί μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τον τύπο και τη σοβαρότητα της πάθησης που λαμβάνετε το φάρμακο για τη θεραπεία
 • άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε ή να λαμβάνετε
 • το βάρος σου

Πώς χορηγείται το Imfinzi;

Θα λάβετε ενέσεις Imfinzi σε μια κλινική ή ένα νοσοκομείο.

Το Imfinzi διατίθεται ως υγρό διάλυμα που λαμβάνετε με ενδοφλέβια έγχυση. Αυτή είναι μια ένεση στη φλέβα σας για μια χρονική περίοδο, που χορηγείται από έναν επαγγελματία υγείας. Μια έγχυση Imfinzi διαρκεί συνήθως 60 λεπτά.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν χάσετε ένα ραντεβού για να λάβετε μια δόση Imfinzi, καλέστε το ιατρείο σας το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσετε εκ νέου. Θα επαναπρογραμματίσουν τη δόση σας και θα προσαρμόσουν τα μελλοντικά σας ραντεβού εάν χρειαστεί.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε τα ραντεβού σας, δοκιμάστε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Imfinzi.

Είναι οι δόσεις του Imfinzi παρόμοιες με τις δόσεις του Keytruda;

Οχι, δεν είναι. Αλλά τόσο το Imfinzi όσο και το Keytruda (pembrolizumab) αντιμετωπίζουν ορισμένους τύπους καρκίνου. Και τα δύο έρχονται ως υγρά διαλύματα για ενδοφλέβια έγχυση από επαγγελματία υγείας.

Οι δόσεις σε mg και το πόσο συχνά τις λαμβάνετε διαφέρουν επίσης και για τα δύο φάρμακα. Για παράδειγμα, οι εγχύσεις Imfinzi είναι γενικά κάθε 2, 3 ή 4 εβδομάδες. Οι εγχύσεις Keytruda γίνονται κάθε 3 εβδομάδες ή κάθε 6 εβδομάδες.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς συγκρίνονται αυτά τα δύο φάρμακα, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται το Imfinzi;

Το Imfinzi αρχίζει να δρα μετά την πρώτη σας δόση. Ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελέγξει εάν το φάρμακο λειτουργεί στη θεραπεία της κατάστασής σας. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από μεμονωμένους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν την ανταπόκριση του σώματός σας στη θεραπεία με Imfinzi, τον τύπο του καρκίνου σας και άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία σας με το Imfinzi, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις Imfinzi που παρέχονται από τον παρασκευαστή του φαρμάκου. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Imfinzi για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Εάν χάσω έναν κύκλο δοσολογίας του Imfinzi, θα πρέπει να ξεκινήσω ξανά;
 • Ο κίνδυνος παρενεργειών του Imfinzi εξαρτάται από τη δοσολογία μου;
 • Ποιες είναι οι επιλογές μου εάν βρω τη δοσολογία του Imfinzi μη διαχειρίσιμη;

Για να μάθετε περισσότερα για το Imfinzi, δείτε αυτά τα άρθρα:

 • Όλα για το Impinzi
 • Παρενέργειες του Imfinzi: Τι πρέπει να γνωρίζετε
 • Imfinzi εναντίον Keytruda: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss