4 τρόποι για να εξισορροπήσετε τα ανομοιόμορφα χείλη

Το πρόσωπο όλων είναι κάπως ασύμμετρο, επομένως τα ελαφρώς ανομοιόμορφα χείλη δεν είναι ιδιαίτερα αισθητά στους άλλους. Αλλά τα ανομοιόμορφα χείλη μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό καλλυντικό ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τη συναισθηματική σας υγεία. Τα σοβαρά ανομοιόμορφα χείλη, ωστόσο, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που τρώτε και μιλάτε.

Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο ομοιόμορφα, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες στο σπίτι και χειρουργικές επεμβάσεις. Ακολουθούν τέσσερις κοινές μέθοδοι θεραπείας.

Ασκήσεις προσώπου

Εάν τα χείλη σας είναι ανομοιόμορφα, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι μύες του προσώπου σας δεν έχουν αναπτυχθεί ή είναι αδύναμοι. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας πάθησης όπως η νόσος του Lyme ή μπορεί να υπάρχει από τη γέννηση.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις προσώπου που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο ισορροπημένα:

  • Σφίξτε τα χείλη σας σαν να πρόκειται να επιχειρήσετε να σφυρίξετε. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10 έως 20 φορές την ημέρα.
  • Τεντώστε τα χείλη σας με τα χείλη σας κλειστά σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τις γωνίες του στόματός σας στα αυτιά σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τεντώστε τα χείλη σας περισσότερο με τα δόντια σας ελαφρώς εκτεθειμένα. Κρατήστε ξανά τη θέση. Στη συνέχεια, τεντώστε τα χείλη σας όσο πιο μακριά μπορούν να φτάσουν με τα δόντια σας γυμνά. Κρατήστε τη θέση και μετά χαλαρώστε.
  • Σφίξε τα χείλη σου. Πιπιλίστε τα μάγουλά σας έτσι ώστε να είναι κοντά στο να ακουμπήσουν το ένα το άλλο (κοινώς ονομάζεται πρόσωπο ψαριού). Στη συνέχεια, μετακινήστε τα χείλη σας προς τα πάνω και προς τα κάτω στη θέση πτύχωσης.

Αύξηση χειλιών

Η αύξηση των χειλιών επιτυγχάνεται με ενέσεις στα χείλη για να εξομαλυνθούν ή να γεμίσουν τα χείλη. Το πιο κοινό δερματικό πληρωτικό ήταν το κολλαγόνο, αλλά έχει αντικατασταθεί με προϊόντα που θεωρούνται ασφαλέστερα και μεγαλύτερης διάρκειας. Το υαλουρονικό οξύ και το πολυακρυλαμίδιο είναι σήμερα τα πιο δημοφιλή δερματικά πληρωτικά που χρησιμοποιούνται.

Διατίθενται επίσης ενέσεις λίπους, αλλά περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης για την αφαίρεση λίπους από άλλη περιοχή του σώματός σας.

Μερικές φορές τα fillers μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στο πρόσωπο ή τα χείλη σας. Φροντίστε να ολοκληρώσετε μια επαγγελματική διαβούλευση για να κατανοήσετε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές πλήρωσης και να λάβετε μια κατάλληλη σύσταση για την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τα οφέλη της αυξητικής χειλιών περιλαμβάνουν:

  • γρήγορη εξωνοσοκομειακή θεραπεία
  • Οι θεραπείες μπορούν να συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός όγκος των χειλιών
  • Ο όγκος των χειλιών μπορεί να ελεγχθεί από την ποσότητα της ουσίας που εγχέεται

Τα αρνητικά της αυξητικής χειλιών περιλαμβάνουν:

  • διαρκεί μόνο περίπου 6 μήνες
  • επιχείλιος έρπης ή φουσκάλες πυρετού θα μπορούσαν να επανενεργοποιηθούν

  • πιθανό οίδημα και μώλωπες

Τατουάζ χειλιών

Το καλλυντικό τατουάζ έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Το τατουάζ για τον καθορισμό του χρώματος του δέρματος ονομάζεται μικρομελάγχρωση. Εάν έχετε ανομοιόμορφα χείλη, μπορεί να εξομαλυνθούν αισθητικά με ένα μόνιμο τατουάζ.

Όπως συμβαίνει με κάθε τατουάζ ή μόνιμη διαδικασία, θα πρέπει να κατανοήσετε πλήρως πώς λειτουργεί. Θα πρέπει επίσης να αξιολογήσετε οποιονδήποτε καλλιτέχνη τατουάζ καλλυντικών κοιτάζοντας την προηγούμενη δουλειά του και διαβάζοντας κριτικές. Πριν δεσμευτείτε στη μικρομελάγχρωση, μιλήστε με το γιατρό σας για διορατικότητα και σύσταση.

Χειρουργική επέμβαση

Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα ανομοιόμορφα χείλη σας μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση. Η αποκατάσταση των χειλιών συνήθως εκτελείται από πλαστικό χειρουργό. Μερικές φορές η χειρουργική των χειλιών αποτελεί πρόκληση λόγω του κεντρικού ρόλου που παίζουν τα χείλη σας στη ζωή σας.

Οι επεμβάσεις χειλιών γίνονται με γνώμονα τόσο τη λειτουργική όσο και την αισθητική εστίαση. Μερικές φορές πρέπει να αφαιρεθεί επιπλέον δέρμα από άλλα σημεία του σώματός σας για την αναδόμηση των χειλιών. Εάν σκέφτεστε να χειρουργήσετε τα χείλη, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για παραπομπή.

Πάρε μακριά

Εάν η ανομοιομορφία των χειλιών σας είναι πολύ μικρή ή ελάχιστη, σκεφτείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα χείλη σας κάνοντας ασκήσεις προσώπου πριν σκεφτείτε τις ενέσεις στα χείλη ή τη χειρουργική επέμβαση. Εάν τα χείλη σας είναι ανομοιόμορφα και δημιουργούν συναισθηματικό ή σωματικό πρόβλημα, οι επιλογές που πρέπει να εξετάσετε περιλαμβάνουν ενέσεις, μικρομελάγχρωση (τατουάζ) και πλαστική χειρουργική.

Φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον συνιστώμενο ειδικό πριν δεσμευτείτε για οποιαδήποτε θεραπεία.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss