Μεθυλπρεδνιζολόνη και κόστος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η μεθυλπρεδνιζολόνη είναι ένα γενικό συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών παθήσεων μειώνοντας τη φλεγμονή ή καταστέλλοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κόστος του φαρμάκου μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως η δοσολογία σας και αν έχετε ασφάλεια υγείας.

Πόσο κοστίζει η μεθυλπρεδνιζολόνη;

Η τιμή που πληρώνετε για τη μεθυλπρεδνιζολόνη μπορεί να ποικίλλει. Το κόστος σας μπορεί να εξαρτάται από το σχέδιο θεραπείας σας, την ασφαλιστική σας κάλυψη (αν το έχετε) και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε. Θα εξαρτηθεί επίσης από το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για μια επίσκεψη σε νοσοκομείο ή γραφείο με το γιατρό σας για να λάβετε μεθυλπρεδνιζολόνη.

Για να μάθετε πόσο θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Ή δείτε την παρακάτω ενότητα για να μάθετε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι Optum Perks.

Κουπόνια μεθυλπρεδνιζολόνης και εξοικονόμηση πόρων

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στη συνταγή σας για μεθυλπρεδνιζολόνη, εξερευνήστε αυτά τα κουπόνια Optum Perks. (Σημείωση: Τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αντικαταβολές ή παροχές.)

Εξοικονομήστε χρήματα στη συνταγή σας για μεθυλπρεδνιζολόνη

Εξοικονομήστε μεθυλπρεδνιζολόνη χωρίς ασφάλιση.

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας:

Τοποθεσία

47201

Δοσολογία

4 mg μεθυλπρεδνιζολόνης (21 Δισκία)

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση

Απλώς δείξτε το κουπόνι Optum Perks στο φαρμακείο της προτίμησης σας ή παραγγείλτε online και εξοικονομήστε άμεσα έως και 80% χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση. Το κουπόνι δεν λήγει, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε για αναπλήρωση.

Βρείτε το φαρμακείο σας

διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Optum Perks και η Healthline είναι θυγατρικές της RVO Health.

Πηγή τιμολόγησης: Perks.optum.com

optum-λογότυπο


Ήταν αυτό χρήσιμο;

Είναι διαθέσιμη η μεθυλπρεδνιζολόνη ως επώνυμο φάρμακο;

Η μεθυλπρεδνιζολόνη είναι ένα γενόσημο φάρμακο. Ένα γενόσημο περιέχει ένα ακριβές αντίγραφο του δραστικού φαρμάκου σε ένα επώνυμο φάρμακο. Ένα γενόσημο θεωρείται εξίσου ασφαλές και αποτελεσματικό με το αρχικό φάρμακο, αλλά τείνει να κοστίζει λιγότερο.

Η μεθυλπρεδνιζολόνη έρχεται σε επώνυμες εκδόσεις που ονομάζονται Medrol, Depo-Medrol και Solu-Medrol. Για να μάθετε πώς συγκρίνεται το κόστος αυτών των φαρμάκων και της μεθυλπρεδνιζολόνης, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Εάν σας έχει συνταγογραφηθεί μεθυλπρεδνιζολόνη και ενδιαφέρεστε να πάρετε ή να λάβετε Medrol, Depo-Medrol ή Solu-Medrol, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να προτείνουν τη χρήση μιας έκδοσης αντί των άλλων. Θα χρειαστεί επίσης να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο, καθώς ενδέχεται να μην καλύπτει όλες τις εκδόσεις αυτού του φαρμάκου.

Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά κόστους μεταξύ των επώνυμων φαρμάκων και των γενόσημων φαρμάκων;

Χρειάζονται χρόνια έρευνας και δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι τα επώνυμα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτή η δοκιμή μπορεί να κάνει τα φάρμακα ακριβά. Ο κατασκευαστής ενός επώνυμου φαρμάκου μπορεί να πουλά το φάρμακο αποκλειστικά για έως και 20 χρόνια. Μετά από αυτό, άλλοι κατασκευαστές φαρμάκων μπορούν να δημιουργήσουν γενόσημες εκδόσεις. Αυτός ο ανταγωνισμός στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος για τα γενόσημα. Και επειδή τα γενόσημα έχουν τα ίδια δραστικά συστατικά με τα επώνυμα φάρμακα, δεν χρειάζεται να μελετηθούν ξανά. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος γενικής χρήσης.

Πώς μπορώ να μειώσω το μακροπρόθεσμο κόστος των φαρμάκων μου;

Εάν παίρνετε μεθυλπρεδνιζολόνη μακροπρόθεσμα, μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε το κόστος σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών για τα φάρμακά σας: Μπορεί να είστε σε θέση να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών μεθυλπρεδνιζολόνης εάν εγκριθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των ταξιδιών σας στο φαρμακείο και να βοηθήσει στη μείωση του κόστους του φαρμάκου. Εάν ενδιαφέρεστε για προμήθεια μεθυλπρεδνιζολόνης 90 ημερών, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο.

Χρησιμοποιήστε ένα φαρμακείο ταχυδρομικής παραγγελίας για να λάβετε τα φάρμακά σας: Η χρήση φαρμακείου ταχυδρομικής παραγγελίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους μεθυλπρεδνιζολόνης. Επιπλέον, θα μπορούσατε να πάρετε τα φάρμακά σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ορισμένα προγράμματα Medicare μπορεί να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους των φαρμάκων που παραγγέλνετε μέσω ταχυδρομείου. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών μεθυλπρεδνιζολόνης μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας. Εάν δεν έχετε ασφάλεια υγείας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν επιλογές διαδικτυακού φαρμακείου που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εσάς.

Μπορώ να λάβω βοήθεια για την πληρωμή της μεθυλπρεδνιζολόνης;

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την κάλυψη του κόστους της μεθυλπρεδνιζολόνης ή για την κατανόηση της ασφάλισής σας, ελέγξτε αυτούς τους πόρους:

 • NeedyMeds
 • Εργαλείο Βοήθειας Ιατρικής

Σε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες ασφάλισης, λεπτομέρειες σχετικά με προγράμματα βοήθειας για ναρκωτικά και συνδέσμους για κάρτες αποταμίευσης και άλλες υπηρεσίες.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της συνταγής σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κόστος και τη μεθυλπρεδνιζολόνη

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη μεθυλπρεδνιζολόνη και το κόστος.

Πόσο κοστίζει η μεθυλπρεδνιζολόνη χωρίς ασφάλιση;

Το κόστος της μεθυλπρεδνιζολόνης χωρίς ασφάλιση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αλλά γενικά, το κόστος σας θα είναι υψηλότερο χωρίς ασφάλιση.

Το κόστος σας για αυτό το φάρμακο μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • το σχέδιο θεραπείας και τη δοσολογία σας
 • αν πληροίτε τις προϋποθέσεις και υποβάλετε αίτηση για προγράμματα αποταμίευσης
 • τη μορφή του φαρμάκου που σας έχει συνταγογραφηθεί
 • το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε
 • την προμήθεια φαρμάκων που λαμβάνετε (όπως προμήθεια 30 ημερών ή 90 ημερών)
 • όπου λαμβάνετε τη δόση της ενέσιμης μεθυλπρεδνιζολόνης (εάν υπάρχει), όπως σε νοσοκομείο, ιατρείο ή κλινική

Για να μάθετε το ακριβές κόστος της μεθυλπρεδνιζολόνης χωρίς ασφάλιση, ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε με μερικά φαρμακεία για να συγκρίνετε τις τιμές.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Optum Perks* για να λάβετε εκτιμήσεις τιμών για τη μεθυλπρεδνιζολόνη όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από τον ιστότοπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αμοιβές ή παροχές.

* Το Optum Perks είναι ένας αδελφός ιστότοπος της Healthline.

Καλύπτει το Medicare τη μεθυλπρεδνιζολόνη;

Είναι δυνατό. Για να μάθετε εάν το πρόγραμμά σας Medicare καλύπτει το κόστος της μεθυλπρεδνιζολόνης, καλέστε τον πάροχο του προγράμματος σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι προγραμμάτων Medicare και το κόστος και η κάλυψή σας εξαρτώνται από τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματός σας.

Το τελικό κόστος σας μπορεί επίσης να εξαρτάται από την τιμή για τη λήψη μεθυλπρεδνιζολόνης σε νοσοκομείο, ιατρείο ή κλινική.

Λάβετε υπόψη ότι το σχέδιό σας μπορεί να έχει απαιτήσεις προηγούμενης εξουσιοδότησης προτού καλύψει τη μεθυλπρεδνιζολόνη. (Ανατρέξτε στην ενότητα «Προηγούμενη εξουσιοδότηση» παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.)

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας για το κόστος της μεθυλπρεδνιζολόνης εάν έχετε Medicare.

Προηγούμενη εξουσιοδότηση

Εάν έχετε ασφάλιση, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε προηγούμενη εξουσιοδότηση προτού ο ασφαλιστικός σας πάροχος καλύψει τη μεθυλπρεδνιζολόνη.

Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιστής σας και ο γιατρός σας θα συζητήσουν τη μεθυλπρεδνιζολόνη σχετικά με τη θεραπεία σας. Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία θα καθορίσει εάν το φάρμακο καλύπτεται. Εάν η μεθυλπρεδνιζολόνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση και δεν τη λάβετε πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα μπορούσατε να πληρώσετε ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου.

Φροντίστε να ρωτήσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν η μεθυλπρεδνιζολόνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση.

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μου;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της μεθυλπρεδνιζολόνης, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο. Αλλά εάν έχετε ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να μιλήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για να μάθετε την πραγματική τιμή που θα πληρώνατε για τη μεθυλπρεδνιζολόνη.

Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο περιλαμβάνουν:

 • Μπορώ να μου συνταγογραφηθεί η φθηνότερη μορφή μεθυλπρεδνιζολόνης;
 • Πόσο καιρό θα χρειαστεί να προγραμματίσω να πληρώσω για τη θεραπεία μου με αυτό το φάρμακο;
 • Ποιες είναι οι επιλογές μου εάν δεν μπορώ να αγοράσω μεθυλπρεδνιζολόνη;

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μεθυλπρεδνιζολόνη, δείτε αυτά τα άρθρα:

 • Μεθυλπρεδνιζολόνη, από του στόματος δισκίο
 • Παρενέργειες του από του στόματος δισκίου μεθυλπρεδνιζολόνης

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Τα Κοινά Θέματα και τα Μοναδικά Χαρακτηριστικά των Ιστριονικών και Οριακών Διαταραχών Προσωπικότητας

Οι ιστορικές και οριακές διαταραχές προσωπικότητας συχνά παρουσιάζουν αλληλεπικαλυπτόμενα θέματα συμπτωμάτων. Ως διαταραχές προσωπικότητας που ανήκουν στην ίδια ομαδική ταξινόμηση,...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss