Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Izervay

Το Izervay (avacincaptad pegol) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας οφθαλμικής πάθησης που ονομάζεται γεωγραφική ατροφία λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Το φάρμακο έρχεται ως υγρό διάλυμα που εγχέεται στο μάτι σας. Συνήθως χορηγείται μία φορά το μήνα.

Το Izervay συνταγογραφείται σε ενήλικες για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας που προκαλείται από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Το δραστικό συστατικό του Izervay είναι το avacincaptad pegol. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Izervay ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς συμπληρώματος.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δοσολογία του Izervay, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο χορήγησής του. Για να μάθετε περισσότερα για το Izervay, δείτε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Izervay;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τη συνήθη δοσολογία του Izervay. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Izervay;

Το Izervay διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση απευθείας στο μάτι (ονομάζεται επίσης ενδοϋαλοειδική ένεση).

Τι δύναμη έχει το Izervay;

Το Izervay διατίθεται σε μία δόση: 20 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρο (mg/mL). Διατίθεται σε φιαλίδιο μίας δόσης.

Ποια είναι η συνήθης δόση του Izervay;

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει συνταγογραφώντας μια τυπική δόση του Izervay. Η τυπική δόση είναι 2 mg (0,1 mL του υγρού διαλύματος 20 mg/mL) σε κάθε προσβεβλημένο μάτι μία φορά το μήνα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τη δοσολογία που συνήθως συνταγογραφείται ή συνιστάται. Φροντίστε όμως να ακολουθείτε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για γεωγραφική ατροφία

Η συνήθης δόση Izervay για ενήλικες με γεωγραφική ατροφία είναι 2 mg (0,1 mL του υγρού διαλύματος 20 mg/mL) που ενίεται σε κάθε προσβεβλημένο μάτι μία φορά το μήνα για έως και 12 μήνες.

Το Izervay συνταγογραφείται μακροπρόθεσμα;

Ναι, το Izervay συνήθως συνταγογραφείται ως μακροχρόνια θεραπεία για έως και 12 μήνες. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το λάβετε μακροπρόθεσμα για έως και 12 μήνες.

Πώς χορηγείται το Izervay;

Το Izervay διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση απευθείας στο μάτι. Θα λαμβάνετε αυτές τις ενέσεις στο ιατρείο ή σε μια κλινική μία φορά το μήνα. Αφού λάβετε τις ενέσεις σας, πρέπει να αποφεύγετε την οδήγηση ή τη χρήση μηχανημάτων έως ότου η όρασή σας επανέλθει στα συνηθισμένα.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Izervay, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

  • έχουν μεγάλα γράμματα
  • χρησιμοποιήστε μπράιγ
  • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν χάσετε ένα ραντεβού για να λάβετε μια δόση Izervay, καλέστε το ιατρείο σας το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσετε εκ νέου. Μπορείτε να λάβετε το Izervay μία φορά κάθε 21–35 ημέρες.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε τα ραντεβού σας, δοκιμάστε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Izervay.

Είναι η δόση του Izervay παρόμοια με τη δόση του Syfovre;

Οι μορφές κάθε φαρμάκου είναι παρόμοιες. Το Izervay και το Syfovre (pegcetacoplan) είναι και τα δύο υγρά διαλύματα που οι γιατροί ενίουν απευθείας στο μάτι. Οι ενέσεις Izervay χορηγούνται μία φορά το μήνα και οι ενέσεις Syfovre μία φορά κάθε 25–60 ημέρες.

Η δόση για κάθε φάρμακο διαφέρει επίσης. Η ισχύς του Izervay είναι 20 mg/mL και η περιεκτικότητα του Syfovre είναι 150 mg/mL. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται το Izervay;

Το Izervay αρχίζει να δρα μετά την πρώτη σας δόση. Λόγω του τρόπου λειτουργίας του φαρμάκου, πιθανότατα δεν θα το νιώσετε να λειτουργεί στο σώμα σας. Αλλά ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελέγξει εάν το φάρμακο λειτουργεί για τη θεραπεία της κατάστασής σας. Ο γιατρός σας μπορεί να παρατηρήσει βελτίωση μετά από 6 μήνες θεραπείας.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Izervay, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τη συνήθη δοσολογία που παρέχεται από τον κατασκευαστή της Izervay. Εάν ο γιατρός σας συστήσει αυτό το φάρμακο, θα συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Izervay χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

  • Πρέπει να σταματήσω να παίρνω φάρμακα πριν λάβω τις ενέσεις Izervay;
  • Πόσες δόσεις Izervay χρειάζομαι για να παρατηρήσω διαφορά;
  • Πότε μπορώ να σταματήσω να λαμβάνω τις ενέσεις Izervay;

Για να μάθετε περισσότερα για το Izervay, δείτε αυτό το άρθρο:

  • Όλα για το Izervay

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss