Βαρενικλίνη και κόστος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βαρενικλίνη είναι ένα γενόσημο συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από τη νικοτίνη. Το κόστος του φαρμάκου μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως η δοσολογία σας, εάν έχετε ασφάλεια υγείας και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε.

Πόσο κοστίζει η βαρενικλίνη;

Η τιμή που πληρώνετε για τη βαρενικλίνη μπορεί να ποικίλλει. Για να μάθετε πόσο θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Ή δείτε την παρακάτω ενότητα για να μάθετε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι Optum Perks.

Κουπόνια βαρενικλίνης και αποταμίευση

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στη συνταγή σας για βαρενικλίνη, εξερευνήστε αυτά τα κουπόνια Optum Perks. (Σημείωση: Τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αντικαταβολές ή παροχές.)

Εξοικονομήστε χρήματα στη συνταγή σας για βαρενικλίνη

Εξοικονομήστε βαρενικλίνη χωρίς ασφάλιση.

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας:

Τοποθεσία

47201

Δοσολογία

1 mg βαρενικλίνης (60 Δισκία)

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση

Απλώς δείξτε το κουπόνι Optum Perks στο φαρμακείο της προτίμησης σας ή παραγγείλτε online και εξοικονομήστε άμεσα έως και 80% χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση. Το κουπόνι δεν λήγει, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε για αναπλήρωση.

Βρείτε το φαρμακείο σας

διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Optum Perks και η Healthline είναι θυγατρικές της RVO Health.

Πηγή τιμολόγησης: Perks.optum.com

optum-λογότυπο


Ήταν αυτό χρήσιμο;

Είναι διαθέσιμη η βαρενικλίνη ως επώνυμο φάρμακο;

Η βαρενικλίνη είναι ένα γενόσημο φάρμακο. Ένα γενόσημο περιέχει ένα ακριβές αντίγραφο του δραστικού φαρμάκου σε ένα επώνυμο φάρμακο, αλλά τείνει να κοστίζει λιγότερο.

Το Varenicline έρχεται σε μια επώνυμη έκδοση που ονομάζεται Tyrvaya, αλλά το Tyrvaya έχει διαφορετικές χρήσεις και δεν συνταγογραφείται για την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Η βαρενικλίνη βασίζεται σε ένα προηγούμενο επώνυμο φάρμακο (Chantix), το οποίο δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά κόστους μεταξύ των επώνυμων φαρμάκων και των γενόσημων φαρμάκων;

Χρειάζονται χρόνια έρευνας και δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι τα επώνυμα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτή η δοκιμή μπορεί να κάνει τα φάρμακα ακριβά. Ο κατασκευαστής ενός επώνυμου φαρμάκου μπορεί να πουλά το φάρμακο αποκλειστικά για έως και 20 χρόνια. Μετά από αυτό, άλλοι κατασκευαστές φαρμάκων μπορούν να δημιουργήσουν γενόσημες εκδόσεις. Αυτός ο ανταγωνισμός στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος για τα γενόσημα. Και επειδή τα γενόσημα έχουν τα ίδια δραστικά συστατικά με τα επώνυμα φάρμακα, δεν χρειάζεται να μελετηθούν ξανά. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος γενικής χρήσης.

Πώς μπορώ να μειώσω το μακροπρόθεσμο κόστος των φαρμάκων μου;

Εάν παίρνετε βαρενικλίνη μακροπρόθεσμα, μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε το κόστος σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Ψάξτε να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών για τα φάρμακά σας. Μπορεί να είστε σε θέση να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών βαρενικλίνης εάν εγκριθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των ταξιδιών σας στο φαρμακείο και να βοηθήσει στη μείωση του κόστους της βαρενικλίνης. Εάν ενδιαφέρεστε για προμήθεια 90 ημερών αυτού του φαρμάκου, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο.

Χρησιμοποιήστε ένα φαρμακείο ταχυδρομικής παραγγελίας για να λάβετε τα φάρμακά σας. Η χρήση ενός φαρμακείου ταχυδρομικής παραγγελίας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος για τη βαρενικλίνη. Επιπλέον, θα μπορούσατε να πάρετε τα φάρμακά σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ορισμένα προγράμματα Medicare μπορεί να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους των φαρμάκων που παραγγέλνετε μέσω ταχυδρομείου. Μπορεί επίσης να μπορείτε να λάβετε ένα απόθεμα του φαρμάκου 90 ημερών μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας. Εάν δεν έχετε ασφάλεια υγείας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν επιλογές διαδικτυακού φαρμακείου που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εσάς.

Μπορώ να λάβω βοήθεια για την πληρωμή της βαρενικλίνης;

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την κάλυψη του κόστους της βαρενικλίνης ή για την κατανόηση της ασφάλισής σας, ελέγξτε αυτούς τους πόρους:

 • NeedyMeds
 • Εργαλείο Βοήθειας Ιατρικής

Σε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες ασφάλισης, λεπτομέρειες σχετικά με προγράμματα βοήθειας για ναρκωτικά και συνδέσμους για κάρτες αποταμίευσης και άλλες υπηρεσίες.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της συνταγής σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κόστος και τη βαρενικλίνη

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη βαρενικλίνη και το κόστος.

Ποιο είναι το κόστος της βαρενικλίνης με ασφάλιση έναντι χωρίς ασφάλιση;

Το κόστος της βαρενικλίνης με ασφάλιση έναντι χωρίς ασφάλιση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το κόστος της βαρενικλίνης χωρίς ασφάλιση περιλαμβάνουν:

 • το σχέδιο θεραπείας και τη δόση του φαρμάκου σας
 • το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε
 • την ποσότητα βαρενικλίνης που σας έχει συνταγογραφηθεί (όπως τροφοδοσία 30 ημερών ή 90 ημερών)
 • τυχόν προγράμματα εξοικονόμησης κόστους για τα οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις και υποβάλετε αίτηση

Οι ίδιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος του φαρμάκου εάν πληρώνετε μέσω ασφάλισης. Αλλά το κόστος σας με την ασφάλιση μπορεί επίσης να εξαρτάται από:

 • οφέλη του ατομικού σας προγράμματος
 • τυχόν απαιτήσεις προηγούμενης εξουσιοδότησης για το σχέδιό σας (ανατρέξτε στην ενότητα «Προηγούμενη εξουσιοδότηση» παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες)

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος σας με και χωρίς ασφάλιση, επικοινωνήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο (αν έχετε).

Είτε έχετε ασφάλεια είτε όχι, μπορείτε να επισκεφτείτε το Optum Perks* για να λάβετε εκτιμήσεις τιμών για τη βαρενικλίνη όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από τον ιστότοπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αμοιβές ή παροχές.

* Το Optum Perks είναι ένας αδελφός ιστότοπος της Healthline.

Καλύπτει το Medicare τη βαρενικλίνη;

Είναι δυνατό. Για να μάθετε εάν το πρόγραμμά σας Medicare καλύπτει το κόστος της βαρενικλίνης, καλέστε τον πάροχο του προγράμματος σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα Medicare και το κόστος και η κάλυψή σας εξαρτώνται από τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Λάβετε υπόψη ότι το σχέδιό σας μπορεί να έχει απαιτήσεις προηγούμενης εξουσιοδότησης προτού καλύψει τη βαρενικλίνη. (Ανατρέξτε στην ενότητα “Προηγούμενη εξουσιοδότηση” ακριβώς παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.)

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας για το κόστος της βαρενικλίνης εάν έχετε Medicare.

Προηγούμενη εξουσιοδότηση

Εάν έχετε ασφάλιση, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε προηγούμενη εξουσιοδότηση προτού ο ασφαλιστικός σας πάροχος καλύψει τη βαρενικλίνη. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιστής σας και ο γιατρός σας θα συζητήσουν το φάρμακο σε σχέση με τη θεραπεία σας. Στη συνέχεια, η ασφαλιστική εταιρεία θα καθορίσει εάν καλύπτεται. Εάν η βαρενικλίνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση και δεν τη λάβετε πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα μπορούσατε να πληρώσετε ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου.

Φροντίστε να ρωτήσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν η βαρενικλίνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση.

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μου;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της βαρενικλίνης, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο. Αλλά εάν έχετε ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να μιλήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για να μάθετε την πραγματική τιμή που θα πληρώνατε για τη βαρενικλίνη.

Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο περιλαμβάνουν:

 • Πόσο καιρό θα χρειαστεί να προγραμματίσω να πληρώσω για τη θεραπεία με βαρενικλίνη;
 • Υπάρχουν άλλα φάρμακα χαμηλότερου κόστους που θεραπεύουν την εξάρτηση από τη νικοτίνη;
 • Ποιες είναι οι επιλογές μου εάν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τα φάρμακά μου;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss