The PACT Act και VA Benefits: Οι ερωτήσεις σας, απαντήθηκαν

Οι βετεράνοι που εκτίθενται σε λάκκους εγκαυμάτων, Agent Orange και τοξίνες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μπορεί τώρα να είναι κατάλληλοι για περισσότερη κάλυψη

Ο νόμος PACT είναι ένας νέος νόμος που παρέχει στους βετεράνους κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για καταστάσεις που προκύπτουν από την έκθεση σε τοξίνες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Αυτό το άρθρο παρέχει μια εις βάθος ματιά στον νόμο PACT, συμπεριλαμβανομένου του ποιος είναι κατάλληλος για κάλυψη και πώς λειτουργεί η διαδικασία αξιώσεων.

Τι είναι ο νόμος PACT;

Ο νόμος PACT είναι η μεγαλύτερη επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης και των παροχών της VA εδώ και δεκαετίες. Το 2022, αυτή η ομοσπονδιακή νομοθεσία επέκτεινε την υγειονομική περίθαλψη και τα οφέλη της VA σε εκατομμύρια Βετεράνους που εκτέθηκαν σε τοξίνες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

Ο νόμος PACT προσθέτει περισσότερες από 20 «υποθετικές συνθήκες» από λάκκους εγκαυμάτων, Agent Orange και άλλες τοξικές εκθέσεις, οι οποίες, εάν πληροίτε τις απαιτήσεις για σέρβις, το VA θα υποθέσει αυτόματα (ή θα υποθέσει) ότι ήταν η αιτία της κατάστασής σας. Ο νόμος προσθέτει επίσης περισσότερες θέσεις πιθανής έκθεσης για το Agent Orange και την ακτινοβολία.

Τι αλλαγές επιφέρει ο νόμος PACT;

Εάν είστε βετεράνος και είχατε εκτεθεί σε τοξίνες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για περισσότερη κάλυψη από πριν.

Διεύρυνση της επιλεξιμότητας

Υπηρέτησες στον πόλεμο του Βιετνάμ, στον Πόλεμο του Κόλπου ή κατά τη διάρκεια της μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή; Εάν ναι, μπορεί τώρα να πληροίτε τις προϋποθέσεις για διευρυμένη ή εκτεταμένη κάλυψη.

Επιπλέον, πολλοί βετεράνοι μάχης μετά την 11η Σεπτεμβρίου μπορεί να είναι επιλέξιμοι για κάλυψη. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κοόρτη, η VA σάς ενθαρρύνει να υποβάλετε αίτηση για κάλυψη ανεξάρτητα από την ημερομηνία χωρισμού σας.

Μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Υποθετικές προϋποθέσεις

Ο νόμος PACT καλύπτει ορισμένους τύπους τοξικών συνθηκών έκθεσης που εικάζεται ότι προήλθαν από τη στρατιωτική σας θητεία. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι το έκαναν.

Οι περισσότερες αναπηρίες απαιτούν από εσάς να αποδείξετε ότι η αναπηρία σας προήλθε από τη στρατιωτική σας θητεία για να λάβετε κάλυψη. Αλλά με υποτιθέμενους όρους, χρειάζεται μόνο να πληροίτε τις απαιτήσεις υπηρεσίας που σχετίζονται με την κατάσταση.

Διαβάστε τον πλήρη κατάλογο των τεκμαρτών προϋποθέσεων που προστέθηκαν από τον νόμο PACT.

Καλυπτόμενες συνθήκες

Μέσω του νόμου PACT, πολλές καταστάσεις έχουν καταστεί πιθανές, συμπεριλαμβανομένων πολλών διαφορετικών ειδών καρκίνου και παθήσεων των πνευμόνων και των αεραγωγών.

Μερικές συνήθεις προϋποθέσεις που αντιμετωπίζονται στον νόμο PACT είναι:

  • υψηλή αρτηριακή πίεση (μια νέα πιθανολογούμενη κατάσταση για την έκθεση στο Agent Orange)
  • ερεθισμός και φλεγμονή της μύτης
  • φλεγμονή των κόλπων και λοιμώξεις
  • βρογχικό άσθμα

Πρόσβαση σε έλεγχο τοξικής έκθεσης

Σύμφωνα με το PACT, το VA απαιτείται για να σας κάνει έναν έλεγχο τοξικής έκθεσης, εφόσον είστε βετεράνος εγγεγραμμένος στην υγειονομική περίθαλψη VA.

Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο τοξικής έκθεσης σε εγκαταστάσεις υγείας VA. Θα λαμβάνετε έναν πρώτο έλεγχο και στη συνέχεια προβολές παρακολούθησης τουλάχιστον μία φορά κάθε 5 χρόνια.

Κατά την εξέταση, θα ερωτηθείτε εάν ήσασταν παρών κατά τη διάρκεια ορισμένων γνωστών συμβάντων ή εάν εκτίθατε σε πολλές γνωστές πηγές τοξινών και ο γιατρός σας θα προτείνει τα επόμενα βήματα και τους περαιτέρω πόρους για εσάς.

Επικοινωνήστε με την τοπική σας μονάδα υγείας VA για να ζητήσετε έναν έλεγχο ή να ζητήσετε έναν στο επόμενο ραντεβού σας για την υγεία VA. Για να φτάσετε στην τοπική σας εγκατάσταση, μπορείτε να καλέσετε τον κύριο αριθμό VA (800-698-2411) και να συνδεθείτε με έναν πράκτορα.

Πώς υποβάλλετε μια αξίωση για παροχές που σχετίζονται με το PACT;

Το πρώτο σας βήμα είναι να υποβάλετε μια φόρμα «πρόθεσης υποβολής» για να υποδείξετε ότι σκοπεύετε να υποβάλετε αξίωση ή συμπληρωματική αξίωση για αποζημίωση αναπηρίας, συνταξιοδοτικές παροχές ή/και παροχές εξάρτησης και αποζημιώσεις αποζημίωσης (DIC).

Η φόρμα «πρόθεση για υποβολή» ορίζει την πιθανή ημερομηνία έναρξης ή την ημερομηνία έναρξης ισχύος για τα οφέλη. Αυτό είναι σημαντικό για την εξέταση των αναδρομικών παροχών.

Για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα, κατεβάστε το έντυπο VA 21-0966 (PDF) και στείλτε το συμπληρωμένο έντυπο στο: Department of Veterans Affairs, Claims Intake Center, PO Box 4444, Janesville, WI, 53547.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων για να υποβάλετε αξίωση και να υποβάλετε αίτηση για παροχές.

Η διαδικασία για την υποβολή αξίωσης αναπηρίας για συνθήκες που σχετίζονται με το PACT Act είναι η ίδια που θα ακολουθούσατε για την υποβολή άλλων αξιώσεων αναπηρίας:

  • Μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.
  • Συμπληρώστε την αξίωσή σας.
  • Προσκομίστε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υποβολής αξίωσης αναπηρίας στην VA.

Τι θα γινόταν αν η VA αρνηθεί τον ισχυρισμό μου, αλλά τώρα καλύπτεται από το PACT;

Εάν υποβάλατε ήδη αξίωση για κάλυψη πριν από το PACT, αλλά απορρίφθηκε ή η κάλυψη για την τοξική έκθεση παραλείφθηκε, μπορείτε να υποβάλετε μια συμπληρωματική αξίωση για να λάβετε τη νέα σας κάλυψη.

Για να υποβάλετε μια συμπληρωματική αξίωση, θα πρέπει να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

  • Η VA αποφάσισε σχετικά με την αξίωσή σας στο παρελθόν και δεν “αμφισβητήθηκε”. Αυτό σημαίνει ότι δεν αμφισβητήσατε την απόφαση VA για άρνηση προηγούμενης αξίωσης για υγειονομική περίθαλψη σε τοξική έκθεση ή οφέλη που σχετίζονται με καταστάσεις.
  • Ζητάτε επανεξέταση της αξίωσής σας βάσει του νόμου PACT — δηλαδή πιστεύετε ότι εκτεθήκατε σε τοξικές ή επικίνδυνες συνθήκες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Μπορείτε να υποβάλετε μια συμπληρωματική αξίωση στο διαδίκτυο, αυτοπροσώπως, τηλεφωνικά με την VA ή μέσω ενός Οργανισμού Υπηρεσίας Βετεράνων (VSO).

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υποβολής συμπληρωματικής αξίωσης στην VA.

Υπάρχει προθεσμία;

Η αναδρομική περίοδος κατάθεσης έχει ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να λαμβάνετε κάλυψη για χρονικό διάστημα πριν υποβάλετε την αξίωσή σας, αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κάλυψη στο μέλλον.

Δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής αίτησης για παροχές PACT, αλλά, μόλις υποβάλετε μια φόρμα πρόθεσης υποβολής, έχετε ένα χρόνο για να συμπληρώσετε και να υποβάλετε την αξίωση.

Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, θα λάβετε τα οφέλη που καλύπτουν τη φροντίδα της τοξικής έκθεσης για το υπόλοιπο της ζωής σας.


Εάν είστε βετεράνος που βίωσε έκθεση σε λάκκους εγκαυμάτων, Agent Orange και τοξίνες, εξετάστε το ενδεχόμενο να υποβάλετε αίτηση για τα νέα οφέλη για την υγεία που έχετε στη διάθεσή σας.

Μπορείτε να υποβάλετε μια αξίωση VA τώρα για να υποβάλετε αίτηση για παροχές που σχετίζονται με το PACT Act, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής θεραπείας και υποστήριξης για οικογένειες επιζώντων.

Δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής αίτησης για επιδόματα, αλλά το VA ενθαρρύνει την εγγραφή το συντομότερο δυνατό, δεδομένης της σοβαρότητας πολλών πιθανών συνθηκών στο πλαίσιο του PACT.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss