7 εφαρμογές για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της ελκώδους κολίτιδας

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Healthline σας δείχνει μόνο επωνυμίες και προϊόντα στα οποία στεκόμαστε πίσω.

Η ομάδα μας ερευνά και αξιολογεί διεξοδικά τις συστάσεις που κάνουμε στον ιστότοπό μας. Για να επιβεβαιώσουμε ότι οι κατασκευαστές προϊόντων τηρούσαν πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, εμείς:

  • Αξιολογήστε τα συστατικά και τη σύνθεση: Έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν βλάβη;
  • Ελέγξτε όλους τους ισχυρισμούς υγείας: Συμφωνούν με το τρέχον σώμα των επιστημονικών στοιχείων;
  • Αξιολογήστε τη μάρκα: Λειτουργεί με ακεραιότητα και τηρεί τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου;

Κάνουμε την έρευνα για να μπορείτε να βρείτε αξιόπιστα προϊόντα για την υγεία και την ευεξία σας.

Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία ελέγχου.
Ήταν αυτό χρήσιμο;

Από την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της ελκώδους κολίτιδας μέχρι την εύρεση δημόσιων τουαλετών εν κινήσει, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του άγχους από την παρακολούθηση της κατάστασής σας και την κοινή χρήση σημαντικών δεδομένων με τον γιατρό σας.

Όταν έχετε ελκώδη κολίτιδα (UC), έχετε πολλά να σκεφτείτε. Η κατανάλωση τροφών που δεν θα πυροδοτήσουν έξαρση, η εύρεση τουαλέτας όταν πιάνει η επιθυμία και η διαχείριση των φαρμάκων UC είναι όλες σημαντικές πτυχές της καθημερινής ζωής με αυτήν την πάθηση.

Η παρακολούθηση των συμπτωμάτων, της διατροφής και των κινήσεων του εντέρου – και η αναφορά όλων στον γιατρό σας – είναι ένα άλλο μεγάλο μέρος της διαχείρισης αυτού του τύπου φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD).

Αναπτύχθηκαν διάφορες εφαρμογές τηλεφώνου για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε όλα αυτά τα κινούμενα μέρη. Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης μιας από αυτές τις χρήσιμες εφαρμογές διαχείρισης UC που έχουν κερδίσει υψηλούς βαθμούς από τους χρήστες.

mySymptoms Food Diary

Το λογότυπο της εφαρμογής mySymptoms Food Diary

Αξιολόγηση iPhone: 4,5 αστέρια

Αξιολόγηση Android: 4,3 αστέρια

Τιμή: 9,99 $

Σε τι είναι καλύτερο: Παρακολούθηση

Η εφαρμογή mySymptoms διευκολύνει την παρακολούθηση της διατροφής, των συμπτωμάτων, των συνηθειών άσκησης και των κινήσεων του εντέρου σας. Χρησιμοποιήστε το για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή σας και μοιραστείτε τις με τον γαστρεντερολόγο σας.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Aila Health

Αξιολόγηση iPhone: 4,5 αστέρια

Αξιολόγηση Android: 3,3 αστέρια

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Διαχείριση υγείας

Θέλετε να βελτιώσετε τη φροντίδα του UC σας σε ένα μέρος; Αυτή η εφαρμογή συμβατή με το HIPAA παρακολουθεί τα συμπτώματά σας και ποιοι παράγοντες (στρές, καιρός, ύπνος) τα κάνουν καλύτερα ή χειρότερα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να προγραμματίσετε ραντεβού με γιατρό και να συνδεθείτε με άλλα μέλη της κοινότητας IBD.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

LyfeMD

Αξιολόγηση iPhone: 4,4 αστέρια

Αξιολόγηση Android: N/A

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Παρακολούθηση

Αναπτύχθηκε από γαστρεντερολόγους, το LyfeMD έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους ευεξίας στο UC. Λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις διατροφής και προσαρμοσμένα σχέδια άσκησης που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, καθώς και μηνιαίες έρευνες για την παρακολούθηση της προόδου σας.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Δεν μπορούμε να περιμένουμε

Αξιολόγηση iPhone: 4,0 αστέρια

Αξιολόγηση Android: 4,3 αστέρια

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Εύρεση μπάνιου

Όταν πρέπει να πάτε αυτήν τη στιγμή, αυτή η εφαρμογή βρίσκει μια προσβάσιμη τουαλέτα κοντά σας. Αποθηκεύει επίσης ένα ψηφιακό αντίγραφο της κάρτας σας “I Can’t Wait” από το Crohn’s & Colitis Foundation, το οποίο εξηγεί γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ιδιωτικό μπάνιο. Επιπλέον, διαθέτει εκπαιδευτικούς πόρους και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των νόμων πρόσβασης στην τουαλέτα σε κάθε πολιτεία.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Trellus Health

Αξιολόγηση iPhone: 5,0 αστέρια

Αξιολόγηση Android: N/A

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Υποστήριξη

Αποκτήστε περισσότερο έλεγχο της κατάστασής σας με αυτήν την εφαρμογή που προτείνεται από το Ίδρυμα Crohn’s & Colitis. Λάβετε ατομική καθοδήγηση από ειδικούς του GI, μαζί με συναισθηματική και διατροφική καθοδήγηση. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας και γιορτάστε τις νίκες — μεγάλες και μικρές — στην πορεία.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Oshi Health

Αξιολόγηση iPhone: 4,3 αστέρια

Αξιολόγηση Android: 3,5 αστέρια

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Επισκέψεις γιατρού

Το Oshi Health φέρνει τη φροντίδα του GI στην παλάμη του χεριού σας. Η εικονική κλινική υγείας του πεπτικού σάς δίνει πρόσβαση σε μια ομάδα γιατρών που μπορούν να διαγνώσουν τα συμπτώματά σας, να συνταγογραφήσουν φάρμακα και να προτείνουν αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάστασή σας.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Η IBD ​​Care μου

Αξιολόγηση iPhone: N/A

Αξιολόγηση Android: 2,5 αστέρια

Τιμή: Ελεύθερος

Σε τι είναι καλύτερο: Διαχείριση ασθενειών

Το My IBD Care χωράει πολλές υπηρεσίες σε μία εφαρμογή. Μάθετε περισσότερα για την κατάστασή σας, παρακολουθήστε τα συμπτώματα και τις κινήσεις του εντέρου σας και κρατήστε αρχείο της προόδου σας για να το μοιραστείτε με την ιατρική σας ομάδα σε κάθε επίσκεψη.

Κάντε λήψη τώρα για την Apple
Κάντε λήψη τώρα για Android

Το takeaway

Αυτές οι εφαρμογές τηλεφώνου είναι χρήσιμες όταν χρειάζεστε λίγη επιπλέον βοήθεια για τη διαχείριση του UC. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, από την παρακολούθηση συμπτωμάτων έως τη συναισθηματική υποστήριξη, και τα περισσότερα είναι δωρεάν.

Δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις εφαρμογές είναι η κατάλληλη για εσάς; Επικοινωνήστε με την ομάδα φροντίδας του UC για συμβουλές.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss