Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα Μαγνησίας για λιπαρό δέρμα;

Το γάλα μαγνησίας έχει χρησιμοποιηθεί ως αστάρι για να βοηθήσει στην απορρόφηση των βαρέων ελαίων στο θεατρικό μακιγιάζ, αλλά κανένα στοιχείο δεν υποδηλώνει ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής ή στη μείωση της εφίδρωσης.

Το γάλα μαγνησίας είναι ένα κοινό φάρμακο που διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή. Χρησιμοποιείται για τη δυσκοιλιότητα επειδή τραβάει την υγρασία στα κόπρανα για να τα βοηθήσει να περάσουν από το σώμα.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορεί επίσης να απορροφήσει λάδι και να καταπολεμήσει την ακμή όταν χρησιμοποιείται τοπικά ως λοσιόν προσώπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Είναι το γάλα μαγνησίας καλό για το λιπαρό δέρμα;

Το γάλα μαγνησίας περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται υδροξείδιο του μαγνησίου. Το υδροξείδιο του μαγνησίου μπορεί να απορροφήσει λιπίδια, όπως λάδι στο πρόσωπό σας. Περιέχει επίσης υποχλωριώδες νάτριο, το δραστικό συστατικό του λευκαντικού, ένα άλλο συστατικό που μπορεί να απορροφήσει τα έλαια. Αυτό σημαίνει ότι όταν εφαρμόζεται γάλα μαγνησίας στο πρόσωπό σας, μπορεί να απορροφήσει λίγο λάδι και να μειώσει τη γυαλάδα.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το γάλα μαγνησίας βοηθά το λιπαρό δέρμα. Ισχυρίζονται ότι είναι χρήσιμο ως αστάρι δέρματος κάτω από το μακιγιάζ και μπορεί να διασπάσει το λάδι στην επιφάνεια του δέρματός σας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το γάλα μαγνησίας φαίνεται να αφαιρεί το λάδι από την επιφάνεια του δέρματος, αλλά δεν σταματά την παραγωγή ελαίου. Είναι επίσης απίθανο να καταπολεμήσει την ακμή.

Επιστημονική απόδειξη

Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που συνδέουν το γάλα μαγνησίας με μειωμένη ακμή. Δημοσιεύτηκε μια επιστολή από ένας μόνος δερματολόγος το 1975 ο οποίος ανέφερε ότι πέτυχε καλά αποτελέσματα συνταγογραφώντας τοπικό γάλα μαγνησίας μαζί με 250 χιλιοστόγραμμα (mg) του αντιβιοτικού τετρακυκλίνης.

Καμία άλλη μελέτη δεν έχει επαναλάβει αυτά τα αποτελέσματα και, καθώς τα αντιβιοτικά από το στόμα χρησιμοποιούνται συχνά μόνα τους για τη θεραπεία της ακμής, είναι πιθανό η τετρακυκλίνη να ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας στα αρχικά θετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα μαγνησίας ως primer μακιγιάζ για λιπαρές επιδερμίδες;

Ορισμένοι beauty bloggers συνιστούν να χρησιμοποιείτε γάλα μαγνησίας ως primer εάν έχετε λιπαρό δέρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γάλα μαγνησίας χρησιμοποιείται ως primer στο θέατρο εδώ και δεκαετίες, επειδή μπορεί να βοηθήσει το βαρύ μακιγιάζ της σκηνής να αντέξει τον ιδρώτα κάτω από τα καυτά φώτα της σκηνής. Λέγεται μερικές φορές ότι αυτή η ίδια αρχή το κάνει μια καλή επιλογή για άτομα με λιπαρό δέρμα.

Το γάλα μαγνησίας ως αστάρι μάλλον δεν είναι καλή επιλογή για όλους. Το tip συνιστάται μόνο για άτομα με λιπαρό δέρμα. Δεν συνιστάται εάν το δέρμα σας είναι ξηρό έως κανονικό. Επιπλέον, ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα, το γάλα μαγνησίας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας ή απλά να μην σας κάνει καλό.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το γάλα μαγνησίας στο πρόσωπό μου;

Μπορείτε να δοκιμάσετε γάλα μαγνησίας σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος στον εσωτερικό αγκώνα ή τον καρπό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί ερεθισμό, όπως εξάνθημα, προτού το δοκιμάσετε ως περιποίηση δέρματος. Εάν το δέρμα σας παραμένει ήρεμο για περίπου 24 ώρες, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε γάλα μαγνησίας στο πρόσωπό σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το γάλα μαγνησίας είναι μια καλή προσθήκη σε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος με ακμή. Ωστόσο, εάν θέλετε να το προσθέσετε στην πρωινή περιποίηση του δέρματός σας για την καταπολέμηση της λιπαρότητας ή ως primer πριν από το foundation, μπορείτε να το δοκιμάσετε μία φορά για να ξέρετε ότι δεν θα προκαλέσει εξάνθημα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης γάλακτος μαγνησίας στην περιποίηση του δέρματος;

Το γάλα μαγνησίας μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα σε μερικούς ανθρώπους. Επιπλέον, το γάλα μαγνησίας είναι πολύ αλκαλικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ σκληρό για το δέρμα ορισμένων ανθρώπων. Η χρήση υπερβολικά σκληρών προϊόντων φροντίδας του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ερυθρότητα, ακμή και άλλες ανησυχίες του δέρματος.

Τέλος, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το γάλα μαγνησίας ωφελεί το δέρμα. Αν και μπορεί να απορροφήσει λάδι ενώ είναι στο δέρμα, δεν σταματά την παραγωγή σμήγματος και η έρευνα δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν βλάπτει το δέρμα προκαλώντας εξάνθημα ή ξηρότητα – ίσως είναι καλύτερο να αναζητήσετε προϊόντα που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξετάσετε:

  • υπεροξείδιο του βενζολίου
  • σαλικυλικό οξύ
  • ρετινόλη
  • νιασιναμίδη
  • λάδι δέντρου τσαγιού
  • γλυκολικό οξύ
  • αλόη
  • πηλός
  • αμαμήλις

Μπορείτε επίσης να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο για να μιλήσετε για επιλογές συνταγογράφησης.

Έχει υποστηριχθεί ότι το γάλα μαγνησίας μπορεί να απορροφήσει λάδι στην επιφάνεια του δέρματος, σταματώντας την εφίδρωση και καταπολεμώντας την ακμή. Ορισμένες beauty bloggers προτείνουν επίσης τη χρήση γάλακτος μαγνησίας ως αστάρι κάτω από το foundation.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιστημονική υποστήριξη. Αν και το γάλα μαγνησίας μπορεί να απορροφήσει λάδι, δεν σταματά την παραγωγή λαδιού και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss