Λεπτομέρειες δοσολογίας για Cabenuva

Το Cabenuva (καβοτεγκραβίρη/ριλπιβιρίνη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV σε ενήλικες και ορισμένα παιδιά. Το φάρμακο χορηγείται ως δύο ενέσεις σε έναν μυ, συνήθως μία φορά το μήνα ή μία φορά κάθε 2 μήνες.

Ποια είναι η δοσολογία του Cabenuva;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Cabenuva. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Cabenuva;

Το Cabenuva έρχεται ως υγρό εναιώρημα (ένας τύπος υγρού μείγματος) που εγχέεται στον γλουτιαίο μυ (γλουτιαίο) σας από τον γιατρό σας ή άλλον επαγγελματία υγείας. Το Cabenuva περιέχει δύο δραστικά συστατικά,* την καβοτεγκραβίρη και τη ριλπιβιρίνη, τα οποία χορηγούνται ως δύο ξεχωριστές ενέσεις.

Το Cabenuva έρχεται ως ανάρτηση παρατεταμένης αποδέσμευσης. “Εκτεταμένης αποδέσμευσης” σημαίνει ότι τα ενεργά συστατικά απελευθερώνονται αργά στο σώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε ενέσεις Cabenuva λιγότερο συχνά από τις από του στόματος μορφές δισκίων καβοτεγκραβίρης και ριλπιβιρίνης.

* Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Cabenuva;

Το Cabenuva είναι διαθέσιμο στα ακόλουθα δυνατά σημεία:

  • 400 χιλιοστόγραμμα (mg) καβοτεγκραβίρης/600 mg ριλπιβιρίνης
  • 600 mg καβοτεγκραβίρης/900 mg ριλπιβιρίνης

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Cabenuva;

Ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με τη συνιστώμενη δόση του Cabenuva. Θα συζητήσουν μαζί σας τη δόση και το δοσολογικό σας πρόγραμμα πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Δοσολογία για HIV

Η τυπική δόση Cabenuva που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV σε ενήλικες εξαρτάται από το δοσολογικό σας πρόγραμμα και άλλους παράγοντες.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με Cabenuva, ο γιατρός σας μπορεί πρώτα να σας συνταγογραφήσει από του στόματος δισκία καβοτεγκραβίρης (Vocabria) και ριλπιβιρίνης (Edurant). Θα παίρνετε αυτά τα δισκία μία φορά την ημέρα με το φαγητό για τουλάχιστον 28 ημέρες.

Η καβοτεγκραβίρη και η ριλπιβιρίνη είναι τα ενεργά συστατικά του Cabenuva. Έτσι, η λήψη της μορφής δισκίου βοηθά πρώτα τον γιατρό σας να δει πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας σε αυτά τα φάρμακα προτού αρχίσετε να λαμβάνετε ενέσεις Cabenuva.

Μόλις είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη θεραπεία με Cabenuva, θα λαμβάνετε είτε ενέσεις Cabenuva μία φορά το μήνα είτε μία φορά κάθε 2 μήνες. Εσείς και ο γιατρός σας θα συζητήσετε ποιο πρόγραμμα δοσολογίας είναι το καλύτερο για εσάς.

Εάν λαμβάνετε μία δόση το μήνα: Θα ξεκινήσετε τη θεραπεία λαμβάνοντας μια εφάπαξ δόση που περιέχει 600 mg καβοτεγκραβίρης και 900 mg ριλπιβιρίνης. Μετά από αυτό, θα λάβετε ενέσεις που περιέχουν 400 mg καβοτεγκραβίρης και 600 mg ριλπιβιρίνης ξεκινώντας από τον μήνα 2 της θεραπείας και κάθε μήνα μετά από αυτό.

Εάν λαμβάνετε μία δόση κάθε 2 μήνες: Θα ξεκινήσετε τη θεραπεία λαμβάνοντας δύο δόσεις που περιέχουν 600 mg καβοτεγκραβίρης και 900 mg ριλπιβιρίνης. Αυτές οι δόσεις θα χορηγούνται με διαφορά 1 μηνός. Στη συνέχεια, θα λάβετε ενέσεις που περιέχουν την ίδια δόση ξεκινώντας από τον μήνα 4 της θεραπείας και κάθε 2 μήνες μετά από αυτό.

Εάν ο γιατρός σας αποφασίσει ότι το δοσολογικό σας πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει (από μία δόση το μήνα σε μία δόση κάθε 2 μήνες ή αντίστροφα), θα συζητήσει μαζί σας αυτήν την αλλαγή.

Ποια είναι η δοσολογία του Cabenuva για παιδιά;

Το Cabenuva χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω που ζυγίζουν τουλάχιστον 35 κιλά (περίπου 77 λίβρες).

Η δόση που χρησιμοποιείται στα παιδιά είναι η ίδια με τη δόση για τους ενήλικες. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο “Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Cabenuva;” πάνω από.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Cabenuva για παιδιά, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας.

Το Cabenuva χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα;

Ναι, το Cabenuva χρησιμοποιείται συνήθως ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, θα λαμβάνετε ενέσεις Cabenuva μακροπρόθεσμα.

Πώς χορηγείται το Cabenuva;

Θα λάβετε το Cabenuva ως δύο ενέσεις στον γλουτιαίο μυ σας στο ιατρείο ή σε μια κλινική. Κάθε ένεση χορηγείται σε διαφορετική περιοχή του γλουτιαίου μυός σας.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη ενέσεων Cabenuva, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν χάσετε ένα ραντεβού για να λάβετε μια δόση ένεσης Cabenuva, καλέστε το ιατρείο σας το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσετε εκ νέου. Επίσης, ενημερώστε τους αν δεν θα μπορείτε να κλείσετε μελλοντικό ραντεβού. Συνήθως, μπορείτε να λάβετε μια ένεση Cabenuva εντός 7 ημερών πριν ή μετά την ημερομηνία λήξης της εν λόγω δόσης.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το δοσολογικό σας πρόγραμμα Cabenuva για να διατηρήσετε τα επίπεδα του HIV χαμηλά ή μη ανιχνεύσιμα. Η έλλειψη δόσεων μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη θεραπεία του HIV. Εάν δυσκολεύεστε να κρατήσετε ραντεβού για τις ενέσεις Cabenuva, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγές στο θεραπευτικό σας σχέδιο.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε τα ραντεβού σας για να λάβετε το Cabenuva, δοκιμάστε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Cabenuva για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

  • Είναι μικρότερος ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών από το Cabenuva εάν λαμβάνω μία δόση κάθε 2 μήνες αντί για μία δόση το μήνα;
  • Είναι η μορφή ένεσης του Cabenuva εξίσου αποτελεσματική με τις από του στόματος μορφές δισκίων καβοτεγκραβίρης και ριλπιβιρίνης;
  • Πώς συγκρίνεται η δοσολογία του Cabenuva με αυτή του Apretude;

Για να μάθετε περισσότερα για την Cabenuva, δείτε αυτά τα άρθρα:

  • Όλα για την Cabenuva
  • Cabenuva και κόστος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Οι συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις σας σχετικά με την Ενεργή έναντι της Ανενεργής Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ)

Στην υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), οι άνθρωποι βιώνουν περιόδους υψηλής δραστηριότητας της ΣΚΠ όπου έχουν περισσότερα συμπτώματα ή οι...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss