Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Lucemyra

Το Lucemyra (λοφεξιδίνη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που λαμβάνεται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών. Το φάρμακο έρχεται ως από του στόματος δισκίο που παίρνετε τέσσερις φορές την ημέρα.

Το Lucemyra χρησιμοποιείται σε ενήλικες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών. Μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα στέρησης εάν το σώμα σας έχει γίνει εξαρτημένο* από φάρμακα οπιοειδών. Το Lucemyra δεν είναι θεραπεία για τη διαταραχή χρήσης οπιοειδών.

Το δραστικό συστατικό του Lucemyra είναι η λοφεξιδίνη. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.)

Το Lucemyra ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται άλφα-2 αδρενεργικοί αγωνιστές.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δοσολογία του Lucemyra, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο λήψης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Lucemyra, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

* Με την εξάρτηση, το σώμα σας χρειάζεται το φάρμακο για να λειτουργήσει ως συνήθως.

Ποια είναι η δοσολογία του Lucemyra;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Lucemyra. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή της Lucemyra;

Το Lucemyra διατίθεται ως πόσιμο δισκίο.

Τι δύναμη έχει η Lucemyra;

Το Lucemyra διατίθεται σε μία δόση των 0,18 mg (mg).

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Lucemyra;

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ξεκινήσει με τη συνιστώμενη δόση του Lucemyra. Θα συνταγογραφήσουν τη μικρότερη δόση που παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τη δοσολογία που συνήθως συνιστάται. Φροντίστε όμως να λάβετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για συμπτώματα στέρησης οπιοειδών

Η τυπική δόση Lucemyra για ενήλικες με συμπτώματα στέρησης οπιοειδών είναι τρία δισκία που λαμβάνονται τέσσερις φορές την ημέρα. (Με άλλα λόγια, θα λαμβάνετε 0,54 mg τέσσερις φορές την ημέρα.) Συνήθως, λαμβάνετε αυτή τη δόση για τις πρώτες 5-7 ημέρες μετά τη διακοπή ενός φαρμάκου με οπιοειδή.

Ο γιατρός σας θα προσαρμόσει τη δόση σας με βάση την ανταπόκρισή σας στο Lucemyra. Μπορούν επίσης να το προσαρμόσουν με βάση τον κίνδυνο παρενεργειών από το φάρμακο.

Η θεραπεία σας μπορεί να συνεχιστεί για έως και 14 ημέρες με βάση τα συμπτώματά σας.

Για να σταματήσετε τη θεραπεία, ο γιατρός σας θα μειώσει αργά τις δόσεις του Lucemyra. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα «Lucemyra και απόσυρση και εξάρτηση» παρακάτω.

Το Lucemyra έχει μια μέγιστη δόση και μια μέγιστη ημερήσια δόση:

 • Δόση: Μην πάρετε περισσότερα από 4 δισκία Lucemyra σε μία δόση. (Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη δόση είναι 0,72 mg.)
 • Ημερήσια δόση: Μην πάρετε περισσότερα από 16 δισκία Lucemyra σε μία ημέρα. (Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη δόση είναι 2,88 mg την ημέρα.)

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Lucemyra.

Λαμβάνεται το Lucemyra μακροχρόνια;

Όχι, το Lucemyra λαμβάνεται μόνο έως και 14 ημέρες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών. Δεν λαμβάνεται για μακροχρόνια θεραπεία. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα παίρνετε το Lucemyra, μιλήστε με το γιατρό σας.

Ρυθμίσεις δοσολογίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε προσαρμογές της δόσης για το Lucemyra.

Εάν έχετε ηπατικά προβλήματα, ο γιατρός σας θα προσαρμόσει τη δόση του Lucemyra. Η προσαρμογή εξαρτάται από το εάν έχετε ήπια, μέτρια ή σοβαρή ηπατική νόσο.

Ομοίως, εάν έχετε προβλήματα με τα νεφρά, ο γιατρός σας θα προσαρμόσει τη δόση του Lucemyra. Η προσαρμογή εξαρτάται από το αν:

 • έχουν ήπια, μέτρια ή σοβαρή νεφρική νόσο
 • έχουν νεφρική νόσο τελικού σταδίου
 • βρίσκονται σε αιμοκάθαρση

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το εάν χρειάζεστε προσαρμογές της δόσης του Lucemyra, μιλήστε με το γιατρό σας.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Lucemyra που συνταγογραφεί ο γιατρός σας μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών
 • άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε
 • άλλες παθήσεις που μπορεί να έχετε (δείτε την ενότητα «Προσαρμογές δοσολογίας» παραπάνω)

Πώς λαμβάνεται το Lucemyra;

Θα καταπιείτε πόσιμο δισκίο Lucemyra με ή χωρίς τροφή. Φροντίστε όμως να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποφύγετε την υπερθέρμανση κατά τη λήψη του φαρμάκου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη χαμηλή αρτηριακή πίεση και τη λιποθυμία.

Εάν δυσκολεύεστε να καταπιείτε δισκία, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης αυτής της μορφής φαρμάκου.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το Lucemyra, μπορεί να εμφανίσετε κάποια συμπτώματα όταν σηκώνεστε από την ανάπαυση. Αυτά είναι:

 • χαμηλή πίεση αίματος
 • ζάλη
 • ζαλάδα
 • λιποθυμία

Καλέστε το γραφείο του γιατρού σας εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Θα σας καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να προσέχετε και αν μπορείτε να συνεχίσετε το Lucemyra. Για να αποφύγετε τη λιποθυμία, να είστε προσεκτικοί όταν σηκώνεστε από την ανάπαυση.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Lucemyra, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Ενημερώστε τον φαρμακοποιό σας εάν δυσκολεύεστε να ανοίξετε τις φιάλες φαρμάκων. Μπορεί να έχουν συμβουλές για να βοηθήσουν ή μπορεί να είναι σε θέση να προμηθεύουν το Lucemyra σε ένα δοχείο που ανοίγει εύκολα.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Lucemyra, πάρτε την αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Αλλά εάν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, παραλείψτε τη δόση που ξεχάσατε και πάρτε την επόμενη δόση στη συνηθισμένη της ώρα. Πάρτε τις δόσεις Lucemyra με διαφορά 5–6 ωρών και όχι νωρίτερα. Η πολύ συχνά λήψη Lucemyra μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να πάρετε μια δόση που παραλείψατε, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να παίρνετε έγκαιρα τη δόση του Lucemyra, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην πάρετε μεγαλύτερη δόση Lucemyra από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή πίεση αίματος
 • αργός καρδιακός ρυθμός
 • υπνηλία

Τι να κάνετε σε περίπτωση που πάρετε πολύ Lucemyra

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε πάρει πάρα πολύ Lucemyra. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Lucemyra και απόσυρση και εξάρτηση

Εάν σταματήσετε ξαφνικά να παίρνετε το Lucemyra, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα στέρησης. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν όταν σταματήσετε να παίρνετε ένα φάρμακο από το οποίο το σώμα σας έχει εξαρτηθεί. (Η εξάρτηση σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται το φάρμακο για να λειτουργήσει ως συνήθως.)

Παραδείγματα συμπτωμάτων στέρησης περιλαμβάνουν:

 • διάρροια
 • ανησυχία
 • ιδρώνοντας
 • κρυάδα
 • αϋπνία (δυσκολία στον ύπνο)

 • ξαφνική αύξηση της αρτηριακής πίεσης
 • πόνος στα άκρα

Πριν τερματίσετε τη θεραπεία με Lucemyra, ο γιατρός σας θα μειώσει τη δόση σας αργά σε διάστημα 2-4 ημερών. Για να γίνει αυτό, κάθε μέρα, μπορεί να μειώσουν τον αριθμό των δισκίων που παίρνετε στη δόση σας. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσετε εντελώς το Lucemyra. Αυτή η σταδιακή μείωση της δόσης σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο συμπτωμάτων στέρησης μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δόση σας και το δοσολογικό σχήμα για να σταματήσετε το Lucemyra, μιλήστε με το γιατρό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Lucemyra.

Είναι η δόση του Lucemyra παρόμοια με τις δόσεις της κλονιδίνης;

Όχι, οι δοσολογίες τους διαφέρουν. Τόσο το Lucemyra (λοφεξιδίνη) όσο και η κλονιδίνη ανήκουν στην ομάδα φαρμάκων των άλφα-2 αδρενεργικών αγωνιστών. Έχουν όμως διαφορές σε μορφές και δοσολογίες.

Το Lucemyra είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών και διατίθεται σε μία δόση ως από του στόματος δισκία.

Μερικοί γιατροί συνταγογραφούν κλονιδίνη για συμπτώματα στέρησης οπιοειδών ως χρήση εκτός ετικέτας. (Με χρήση εκτός ετικέτας, οι γιατροί συνταγογραφούν ένα φάρμακο για σκοπό διαφορετικό από τις εγκεκριμένες χρήσεις του.) Η κλονιδίνη διατίθεται σε διάφορες μορφές και ισχυρές ιδιότητες. Η μορφή και η δοσολογία της κλονιδίνης εξαρτώνται από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας και άλλους παράγοντες.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται η Lucemyra;

Το Lucemyra αρχίζει να δρα αμέσως μετά τη λήψη της πρώτης σας δόσης. Αυτό εξαρτάται επίσης από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων στέρησης οπιοειδών και άλλους μεμονωμένους παράγοντες.

Όταν νιώσετε μείωση των συμπτωμάτων στέρησης, θα ξέρετε ότι λειτουργεί. Ο γιατρός σας μπορεί να προσαρμόσει τη δόση του Lucemyra ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Θα σας παρακολουθούν επίσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελέγξουν εάν το φάρμακο λειτουργεί για την κατάστασή σας.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Lucemyra, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον παρασκευαστή του φαρμάκου. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Lucemyra για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Lucemyra χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Πάρτε μόνο το Lucemyra ακριβώς όπως σας έχει συνταγογραφηθεί. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Καθώς αρχίζω να έχω λιγότερα συμπτώματα στέρησης, μπορείτε να μειώσετε τη δόση μου Lucemyra;
 • Θα έχω περισσότερες παρενέργειες εάν πάρω την υψηλότερη δόση του Lucemyra;
 • Εάν παίρνω άλλα φάρμακα για συμπτώματα στέρησης οπιοειδών, θα χρειαστώ προσαρμογή της δόσης του Lucemyra;

Για να μάθετε περισσότερα για το Lucemyra, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο «Lucemyra (λοφεξιδίνη)».

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss