Επινεφρίνη και κόστος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η επινεφρίνη είναι ένα γενόσημο συνταγογραφούμενο φάρμακο που αντιμετωπίζει τη σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Το κόστος της επινεφρίνης μπορεί να εξαρτάται από τη δοσολογία σας, εάν έχετε ασφάλεια υγείας, το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε και άλλους παράγοντες.

Πόσο κοστίζει η επινεφρίνη;

Η τιμή που πληρώνετε για την επινεφρίνη μπορεί να ποικίλλει. Το κόστος σας μπορεί να εξαρτάται από το σχέδιο θεραπείας σας, την ασφαλιστική σας κάλυψη και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε. Μπορεί επίσης να εξαρτάται από το πόσα πρέπει να πληρώσετε για να λάβετε μια ένεση επινεφρίνης σε νοσοκομείο ή κλινική από επαγγελματία υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εξαρτηθεί από το εάν παραγγείλετε μια προμήθεια 90 ημερών για διαχείριση στο σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για να μάθετε πόσο θα πληρώσετε για την επινεφρίνη, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Ή δείτε παρακάτω στην επόμενη ενότητα για να μάθετε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι Optum Perks.

Κουπόνια επινεφρίνης και οικονομίες

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στη συνταγή σας για επινεφρίνη, εξερευνήστε αυτά τα κουπόνια Optum Perks. (Σημείωση: Τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αντικαταβολές ή παροχές.)

Εξοικονομήστε χρήματα στη συνταγή σας για επινεφρίνη

Εξοικονομήστε χρήματα στην επινεφρίνη χωρίς ασφάλιση.

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας:

Τοποθεσία

47201

Δοσολογία

1 ml επινεφρίνη (1 αμπούλα)

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση

Απλώς δείξτε το κουπόνι Optum Perks στο φαρμακείο της προτίμησης σας ή παραγγείλτε online και εξοικονομήστε άμεσα έως και 80% χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση. Το κουπόνι δεν λήγει, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε για αναπλήρωση.

Βρείτε το φαρμακείο σας

διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Optum Perks και η Healthline είναι θυγατρικές της RVO Health.

Πηγή τιμολόγησης: Perks.optum.com

optum-λογότυπο


Ήταν αυτό χρήσιμο;

Είναι διαθέσιμη η επινεφρίνη ως επώνυμο φάρμακο;

Η επινεφρίνη είναι ένα γενόσημο φάρμακο. Ένα γενόσημο περιέχει ένα ακριβές αντίγραφο του δραστικού φαρμάκου σε ένα επώνυμο φάρμακο. Ένα γενόσημο θεωρείται εξίσου ασφαλές και αποτελεσματικό με το αρχικό φάρμακο, αλλά τείνει να κοστίζει λιγότερο.

Η επινεφρίνη έρχεται σε επώνυμες εκδόσεις που ονομάζονται Adrenaclick, Adrenalin, Auvi-Q, EpiPen και EpiPen Jr και Symjepi. Για να μάθετε πώς συγκρίνεται το κόστος αυτών των επώνυμων εκδόσεων με την επινεφρίνη, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο.

Εάν σας έχει συνταγογραφηθεί επινεφρίνη και σας ενδιαφέρει μια επώνυμη έκδοση, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να προτείνουν μια έκδοση αντί για την άλλη. Θα χρειαστεί επίσης να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο, καθώς μπορεί να καλύπτει μόνο το ένα φάρμακο ή το άλλο.

Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά κόστους μεταξύ των επώνυμων φαρμάκων και των γενόσημων φαρμάκων;

Χρειάζονται χρόνια έρευνας και δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι τα επώνυμα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτή η δοκιμή μπορεί να κάνει τα φάρμακα ακριβά. Ο κατασκευαστής ενός επώνυμου φαρμάκου μπορεί να πουλά το φάρμακο αποκλειστικά για έως και 20 χρόνια. Μετά από αυτό, άλλοι κατασκευαστές φαρμάκων μπορούν να δημιουργήσουν γενόσημες εκδόσεις. Αυτός ο ανταγωνισμός στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος για τα γενόσημα. Και επειδή τα γενόσημα έχουν τα ίδια δραστικά συστατικά με τα επώνυμα φάρμακα, δεν χρειάζεται να μελετηθούν ξανά. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος γενικής χρήσης.

Πώς μπορώ να μειώσω το μακροπρόθεσμο κόστος των φαρμάκων μου;

Μπορείτε να χορηγήσετε επινεφρίνη στο σπίτι όταν χρειάζεται για επείγουσα θεραπεία και στη συνέχεια να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα αμέσως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να λάβετε μια ένεση επινεφρίνης σε νοσοκομείο ή κλινική από επαγγελματία υγείας.

Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένεση επινεφρίνης για επείγουσα χρήση στο σπίτι, ίσως μπορέσετε να μειώσετε το κόστος σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών για τα φάρμακά σας: Μπορεί να είστε σε θέση να λάβετε ένα απόθεμα επινεφρίνης 90 ημερών εάν εγκριθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μια προμήθεια 90 ημερών αυτού του φαρμάκου, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο.
 • Χρησιμοποιήστε ένα φαρμακείο ταχυδρομικής παραγγελίας για να λάβετε τα φάρμακά σας: Η χρήση ενός φαρμακείου ταχυδρομικής παραγγελίας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος για την επινεφρίνη. Επιπλέον, θα μπορούσατε να πάρετε τα φάρμακά σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ορισμένα προγράμματα Medicare μπορεί να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους των φαρμάκων που παραγγέλνετε μέσω ταχυδρομείου. Μπορεί επίσης να μπορείτε να λάβετε ένα απόθεμα φαρμάκου 90 ημερών μέσω ταχυδρομικής παραγγελίας. Εάν δεν έχετε ασφάλεια υγείας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν επιλογές διαδικτυακού φαρμακείου που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εσάς.

Μπορώ να λάβω βοήθεια για την πληρωμή της επινεφρίνης;

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την κάλυψη του κόστους της επινεφρίνης ή για την κατανόηση της ασφάλισής σας, ελέγξτε αυτούς τους πόρους:

 • NeedyMeds
 • Εργαλείο Βοήθειας Ιατρικής

Σε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες ασφάλισης, λεπτομέρειες σχετικά με προγράμματα βοήθειας για ναρκωτικά και συνδέσμους για κάρτες αποταμίευσης και άλλες υπηρεσίες.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της συνταγής σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κόστος και την επινεφρίνη

Παρακάτω δίνονται απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επινεφρίνη και το κόστος.

Ποιο είναι το κόστος της επινεφρίνης με ασφάλιση;

Το τι θα πληρώσετε για την επινεφρίνη με ασφάλιση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τα συγκεκριμένα οφέλη του σχεδίου σας
 • εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους
 • τη δοσολογική μορφή της επινεφρίνης που σας έχει συνταγογραφηθεί
 • εάν χρειάζεται να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο για να λάβετε μια ένεση επινεφρίνης από έναν επαγγελματία υγείας

Το κόστος μπορεί επίσης να εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως η αμοιβή σας (το μερίδιό σας στο κόστος ενός φαρμάκου).

Για να μάθετε για το κόστος της επινεφρίνης με ασφάλιση, μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας φορέα ή το γιατρό σας. Μπορούν να σας ενημερώσουν τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για την επινεφρίνη.

Ακόμα κι αν έχετε ασφάλεια, μπορείτε να επισκεφτείτε το Optum Perks* για να λάβετε εκτιμήσεις τιμών για την επινεφρίνη όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από τον ιστότοπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αμοιβές ή παροχές.

* Το Optum Perks είναι ένας αδελφός ιστότοπος της Healthline.

Καλύπτει το Medicare την επινεφρίνη;

Είναι δυνατό. Για να μάθετε εάν το πρόγραμμά σας Medicare καλύπτει το κόστος της επινεφρίνης, καλέστε τον πάροχο του προγράμματος σας. Πολλοί διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων Medicare είναι διαθέσιμοι και το κόστος και η κάλυψή σας εξαρτώνται από τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το τελικό κόστος σας μπορεί επίσης να εξαρτάται από την τιμή της λήψης μιας ένεσης επινεφρίνης σε ένα νοσοκομείο από έναν επαγγελματία υγείας, εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Λάβετε υπόψη ότι το σχέδιό σας μπορεί να έχει απαιτήσεις προηγούμενης έγκρισης προτού καλύψει την επινεφρίνη. (Ανατρέξτε στην ενότητα «Προηγούμενη εξουσιοδότηση» παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.)

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας για το κόστος της επινεφρίνης εάν έχετε Medicare.

Προηγούμενη εξουσιοδότηση

Εάν έχετε ασφάλιση, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε προηγούμενη εξουσιοδότηση προτού ο ασφαλιστικός πάροχος σας καλύψει την επινεφρίνη. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιστής σας και ο γιατρός σας θα συζητήσουν την επινεφρίνη σχετικά με τη θεραπεία σας. Στη συνέχεια, η ασφαλιστική εταιρεία θα καθορίσει εάν το φάρμακο καλύπτεται. Εάν η επινεφρίνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση και δεν τη λάβετε πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα μπορούσατε να πληρώσετε ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου.

Φροντίστε να ρωτήσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν η επινεφρίνη απαιτεί προηγούμενη έγκριση.

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μου;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της επινεφρίνης, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο. Αλλά αν έχετε ασφάλιση υγείας, θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για να μάθετε την πραγματική τιμή που θα πληρώνατε για την επινεφρίνη.

Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο περιλαμβάνουν:

 • Μια αυτόματη έγχυση επινεφρίνης κοστίζει περισσότερο από το ενέσιμο διάλυμα επινεφρίνης;
 • Πώς συγκρίνεται το κόστος της επινεφρίνης με το κόστος του Symjepi;
 • Ποιες είναι οι επιλογές μου εάν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά την επινεφρίνη;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss