Ένα μικρό βήμα για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού: Συνδεθείτε με έναν πλοηγό ασθενών

Οι πλοηγοί ασθενών σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν λαμβάνετε φροντίδα για μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Όταν έχετε μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ένας πλοηγός ασθενούς μπορεί να είναι ουσιαστικό μέρος της ομάδας σας.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι μπερδεμένο και συντριπτικό. Ένας πλοηγός ασθενών μπορεί να σας υποστηρίξει σε όλη τη θεραπεία του καρκίνου και να σας κατευθύνει σε προγράμματα που μπορεί να σας βοηθήσουν. Κατανοούν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και μπορούν να σας συνδέσουν με τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που χρειάζεστε.

Ανάλογα με την κλινική σας, μπορεί να υπάρχουν πολλοί τύποι πλοηγών ασθενών που ειδικεύονται σε διαφορετικά πράγματα.

Μπορείτε να συνεργαστείτε με νοσοκόμες πλοηγούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις θεραπείες και τις δοκιμές. Άλλοι πλοηγοί ασθενών μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη φροντίδα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν διαμονή, μεταφορά, οικονομικές ανησυχίες και ασφάλιση.

Πριν συναντηθείτε με έναν πλοηγό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι χρειάζεστε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε να συνδεθείτε με έναν πλοηγό ασθενών και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την υπηρεσία.

1. Αξιολογήστε τις σωματικές σας ανάγκες υγείας

γυναίκα που ελέγχει τα στατιστικά της υγείας στο έξυπνο ρολόι
1468167982 Emilija Manevska/Getty Images

Ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού και οι θεραπείες του μπορεί να προκαλέσουν πολλές δύσκολες παρενέργειες. Εάν ζείτε με πόνο, κόπωση, ναυτία ή άλλα συμπτώματα, μια νοσοκόμα πλοηγός μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορούν να σας υποστηρίξουν στην εύρεση τρόπων αντιμετώπισης ή να σας παραπέμψουν σε άλλες υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν.

2. Σκεφτείτε τις συναισθηματικές σας ανάγκες

γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι και φαίνεται συγκλονισμένη
Kseniya Ovchinnikova/Getty Images

Οι συναισθηματικές σας ανάγκες είναι επίσης σημαντικές. Ένας κοινωνικός λειτουργός πλοηγός ασθενών μπορεί να σας συνδέσει με ομάδες υποστήριξης, παροχή συμβουλών ή άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες για να βοηθήσει την ψυχική σας υγεία. Μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν υποστήριξη και για τους αγαπημένους σας.

3. Σκεφτείτε τα εμπόδια στη φροντίδα σας

Jordan Lye/Getty Images

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν εμπόδια για να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια με οικονομικά και ασφάλιση ή πράγματα όπως γεύματα, μεταφορές και διαμονή. Ένας πλοηγός ασθενών μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Είναι επίσης διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην τακτοποίηση της ασφάλισης και της γραφειοκρατίας.

4. Λάβετε υπόψη γλωσσικούς ή πολιτισμικούς παράγοντες

Muhammad Safuan/Getty Images

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα ή χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε κατάλληλη πολιτισμικά φροντίδα, ρωτήστε. Μπορεί να υπάρχουν υπομονετικοί πλοηγοί που μιλούν την πρώτη σας γλώσσα ή είναι πιο εξοικειωμένοι με τον πολιτισμό σας.

Ένας πλοηγός ασθενών μπορεί επίσης να μπορεί να σας συνδέσει με υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις γλωσσικές και πολιτιστικές σας ανάγκες.

5. Γίνετε ο καλύτερος συνήγορος του εαυτού σας

Xavier Lorenzo/Getty Images

Αυτοσυνηγορία είναι να αναγνωρίζεις ότι είσαι ένα εξίσου σημαντικό μέλος της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης σου. Η δουλειά σας είναι να κάνετε ερωτήσεις, να εκπαιδεύεστε για τις επιλογές σας και να ενημερώνετε την ομάδα για το πώς αισθάνεστε.

Μιλώντας για αυτό που χρειάζεστε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του πλοηγού ασθενών σας, να σας υποστηρίξει καλύτερα.

6. Ζητήστε να συνδεθείτε με έναν πλοηγό ασθενών

Maskot/Getty Images

Πολλές κλινικές έχουν πλοηγούς ασθενών που αποτελούν μέρος της ομάδας. Ορισμένες ομάδες έχουν πολλούς πλοηγούς ασθενών που ειδικεύονται σε διαφορετικές πτυχές της φροντίδας του καρκίνου. Σε ορισμένες κλινικές, θα συνδεθείτε αμέσως με έναν πλοηγό ασθενών για να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας.

Εάν δεν έχετε συναντηθεί ακόμα με έναν πλοηγό ασθενών, ρωτήστε ένα μέλος της ομάδας υγείας σας.

Εάν δεν υπάρχουν πλοηγοί ασθενών που είναι μέλη της ομάδας σας, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε παραπομπή. Ο επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας προτείνει μια υπηρεσία πλοήγησης ασθενών με την οποία μπορείτε να συνδεθείτε.

Μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε έναν πλοηγό ασθενών μέσω του Ιδρύματος Susan G. Komen ή του προγράμματος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ACS CARES.

7. Αναπτύξτε μια λίστα ερωτήσεων

Alex Walker/Getty Images

Κάντε μια λίστα με τις ανάγκες και τις ερωτήσεις σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την καθοδήγηση των επισκέψεων με τον πλοηγό του ασθενούς σας.

Οι πλοηγοί ασθενών είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν. Μιλήστε και ενημερώστε τους τι χρειάζεστε, ώστε να σας βοηθήσουν καλύτερα.

8. Διατηρήστε επαφή

Vera Vita/Getty Images

Ένας πλοηγός ασθενών είναι ένα σημαντικό μέρος της ομάδας φροντίδας σας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου, οι ανάγκες σας θα αλλάξουν.

Ένας πλοηγός ασθενών είναι εκεί για να σας υποστηρίξει. Μείνετε σε τακτική επαφή με τον πλοηγό του ασθενούς σας, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για την υγεία και τις ανάγκες σας.

Ένας πλοηγός ασθενών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη φροντίδα σας όταν έχετε μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Συχνά εργάζονται σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε έναν πλοηγό ασθενών μέσω άλλων υπηρεσιών.

Ένας ασθενής πλοηγός μπορεί να σας υποστηρίξει με ποικίλες σωματικές, συναισθηματικές και καθημερινές ανάγκες.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss