4 Βασικοί Πόροι για Φροντιστές σε Βετεράνους

Ενώ φροντίζετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, η VA έχει προγράμματα για να σας υποστηρίξει.

Οι βετεράνοι με συνθήκες που σχετίζονται με την υπηρεσία συχνά βασίζονται στην οικογένεια και τους φίλους για φροντίδα όταν επιστρέφουν. Είτε φροντίζετε έναν βετεράνο προσωρινά είτε για μακροπρόθεσμο, μπορεί να δικαιούστε υποστήριξη από το VA.

Το VA προσφέρει σε φροντιστές όπως εσείς υποστήριξη από ομοτίμους, φροντίδα ψυχικής υγείας και ακόμη και πληρωμή για το χρόνο σας, εάν ο βετεράνος σας πληροί τις προϋποθέσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα και πώς να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε, ώστε να είστε εκεί για τον αγαπημένο σας.

Πρόγραμμα Υποστήριξης Φροντιστών

Η φροντίδα είναι μια απαιτητική δουλειά που μπορεί να κάνετε εκτός από τις ευθύνες του νοικοκυριού και των εσόδων σας. Η VA διαθέτει προγράμματα για να σας υποστηρίξει.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Φροντιστή είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε φροντίζει έναν Βετεράνο που είναι εγγεγραμμένος στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης VA.

Μπορείτε να βρείτε μέλη της ομάδας του Προγράμματος Υποστήριξης Φροντιστή σε οποιαδήποτε τοποθεσία VA. Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 1-855-260-3274.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Φροντιστών αποτελείται από δύο προγράμματα: το Πρόγραμμα Γενικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Φροντιστών (PGCSS) και το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βοήθειας για Φροντιστές Οικογένειας (PCAFC).

Πρόγραμμα Υπηρεσιών Γενικής Υποστήριξης Φροντιστών (PGCSS)

Τα άτομα που φροντίζουν Βετεράνους που είναι εγγεγραμμένοι στην υγειονομική περίθαλψη VA είναι επιλέξιμα για υποστήριξη φροντιστών. Δεν χρειάζεται να είναι μέλη της οικογένειας.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

 • καθοδήγηση υποστήριξης από ομοτίμους
 • εκπαίδευση δεξιοτήτων
 • τηλεφωνική υποστήριξη
 • διαδικτυακά προγράμματα
 • παραπομπές σε άλλους πόρους

Οι φροντιστές πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει διαδικασία αίτησης. Ένας συντονιστής υποστήριξης φροντιστών μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε με προγράμματα στην περιοχή σας ή στο διαδίκτυο.

Οι φροντιστές δεν χρειάζεται να είναι οικογένεια ή να ζουν με τον βετεράνο που φροντίζουν για να είναι επιλέξιμοι για υποστήριξη VA.

Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βοήθειας για Φροντιστές Οικογένειας (PCAFC)

Εάν ο βετεράνος σας έχει μια σοβαρή ασθένεια ή τραυματισμό που συνδέεται με την υπηρεσία του, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για οικονομική αποζημίωση ως φροντιστής. Για να πληροί τις προϋποθέσεις, ο βετεράνος σας πρέπει να έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 70% και να χρειάζεται προσωπική φροντίδα για 6 μήνες ή περισσότερο.

Πρέπει να κάνετε αίτηση για το πρόγραμμα για να λάβετε αποζημίωση. Εάν εγκριθεί, θα μπορούσατε να λάβετε μηνιαία επιδότηση και οφέλη για την υγεία μέσω του CHAMPVA. Εσείς και ένας εφεδρικός φροντιστής θα έχετε πρόσβαση σε φροντίδα ψυχικής υγείας και θα μπορούσατε να λάβετε βοήθεια με τα έξοδα όταν ταξιδεύετε με τον βετεράνο σας για φροντίδα.

Θα λάβετε επίσης περίθαλψη ανάπαυλας, που σημαίνει ότι κάποιος άλλος μπορεί να σας παρέχει φροντίδα ενώ θα έχετε χρόνο που σας αξίζει.

Για να είστε επιλέξιμοι για το πρόγραμμα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να ισχύει ένα από τα παρακάτω:

 • Είστε σύζυγος, ενήλικο παιδί, γονέας, μέλος της θετής οικογένειας ή μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Βετεράνου.
 • Ζείτε ή είστε πρόθυμοι να ζήσετε με τον Βετεράνο που φροντίζετε με πλήρη απασχόληση.

Γραμμή Υποστήριξης Φροντιστή (CSL)

Η VA προσφέρει επίσης μια γραμμή υποστήριξης φροντιστών για να σας βοηθήσει να φροντίζετε τον βετεράνο σας. Η γραμμή χωρίς χρέωση είναι διαθέσιμη σε Βετεράνους και σε οποιονδήποτε φροντίζει έναν βετεράνο. Η ομάδα των κοινωνικών λειτουργών είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες, να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με την καταλληλότητα και να σας προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου.

Καλέστε 1-855-260-3274

Δευτέρα–Παρασκευή, 8 π.μ.–10 μ.μ. ανατολικά

Σάββατο, 8 π.μ.–5 μ.μ. ανατολικά

Μπορείτε επίσης να καλέσετε για μηνιαίες κλήσεις εκπαίδευσης φροντιστών. Η ομάδα παρουσιάζει ένα νέο θέμα κάθε μήνα.

Μάθετε περισσότερα και εγγραφείτε για την επόμενη κλήση.

Προγράμματα γηριατρικής και εκτεταμένης φροντίδας στο σπίτι

Η VA παρέχει φροντίδα στους βετεράνους καθώς γερνούν. Μια ποικιλία προγραμμάτων υποστηρίζουν την υγεία του Βετεράνου και προσφέρουν ένα διάλειμμα στους φροντιστές. Ο βετεράνος σας μπορεί να είναι κατάλληλος για:

 • Φροντίδα στο σπίτι: Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν βοηθό υγείας που βοηθά σε καθημερινές εργασίες όπως το φαγητό, το μπάνιο και την περιποίηση. Εξειδικευμένη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής ή φυσικοθεραπείας ή νοσηλευτικών υπηρεσιών για τη φροντίδα τραυμάτων ή αντιβιοτικά IV. Ακόμη και γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας μπορούν να συναντήσουν τον Βετεράνο στο σπίτι τους.
 • Ημερήσια φροντίδα υγείας ενηλίκων: Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους βετεράνους ένα ασφαλές μέρος για να πάνε για κοινωνικές δραστηριότητες και βοήθεια με το μπάνιο, το ντύσιμο ή την προετοιμασία γευμάτων.
 • Παρηγορητική φροντίδα: Οι βετεράνοι μπορούν να λάβουν φροντίδα άνεσης και ανακούφιση από τον πόνο όταν ζουν με σοβαρές καταστάσεις υγείας. Η ανακουφιστική φροντίδα βοηθά τους βετεράνους να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους.
 • Ασυλο: Αυτή είναι η φροντίδα άνεσης για βετεράνους που δεν θεραπεύουν πλέον παθήσεις υγείας. Η φροντίδα του ξενώνα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, ως περίθαλψη εξωτερικών ασθενών ή ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

Αυτές οι υπηρεσίες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες μόνο σε ορισμένες περιοχές. Οι βετεράνοι μπορεί να χρειαστεί να πληρούν τις κλινικές απαιτήσεις. Μιλήστε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας ή τον κοινωνικό λειτουργό του βετεράνου σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας συνδέσουν με πόρους στην περιοχή σας και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια φροντίδα είναι η καλύτερη για εσάς.

Νοικοκόμος και φροντίδα υγείας στο σπίτι

Οι βετεράνοι που επιθυμούν να γεράσουν στο σπίτι αλλά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια βοήθεια παραμένοντας ανεξάρτητοι μπορεί να είναι επιλέξιμοι για οικιακή βοήθεια και βοηθό υγείας στο σπίτι. Ένας βοηθός υγείας θα πάει στο σπίτι του βετεράνου για να βοηθήσει με τις καθημερινές του εργασίες όπως η περιποίηση, το φαγητό και τα ψώνια.

Οι βοηθοί δεν είναι νοσοκόμες, αλλά μια εγγεγραμμένη νοσοκόμα επιβλέπει τη φροντίδα που παρέχουν οι βοηθοί.

Οι βετεράνοι που είναι επιλέξιμοι για κοινοτική περίθαλψη ενδέχεται να μπορούν να λάβουν υπηρεσίες υγείας στο σπίτι. Μιλήστε με έναν κοινωνικό λειτουργό για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Οι υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες παντού και ο βετεράνος πρέπει να πληροί τις κλινικές απαιτήσεις για να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο σπίτι.


Η VA έχει υποστήριξη για όσους φροντίζουν Βετεράνους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα προγράμματα — μερικά προσβάσιμα οπουδήποτε στον κόσμο — για να λάβετε τη φροντίδα που σας αξίζει και ο βετεράνος σας.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss