Πόσο κοστίζει η θεραπεία; Μια βαθιά βουτιά στις τιμές

Η έναρξη της αναζήτησης για έναν θεραπευτή μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε με τον προϋπολογισμό σας. Εδώ, κάνουμε μια βαθιά βουτιά στο κόστος, την οικονομική βοήθεια, την ασφάλιση και πολλά άλλα.

Μια επισκόπηση του κόστους θεραπείας

 • Τυπικό κόστος συνεδρίας και χρονικά εύρη
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Οικονομική βοήθεια
 • Πώς να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας
 • Προσιτές και χαμηλού κόστους θεραπευτές

Η διαδικτυακή θεραπεία δεν είναι για επείγουσες καταστάσεις ψυχικής υγείας

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βιώνει κρίση ψυχικής υγείας, καλέστε το Suicide and Crisis Lifeline στο 988ή καλέστε το 911 ή τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ήταν αυτό χρήσιμο;

Εάν αντιμετωπίζετε κάποια δύσκολα πράγματα, είτε πρόκειται για μια διαλυμένη σχέση, τραύμα, μια νέα φάση ζωής ή οτιδήποτε άλλο επηρεάζει την ψυχική σας υγεία, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε πλήρως. Μερικές φορές δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό καλά μόνοι μας, όπου η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή αυτοπροσώπως – ίσως να αξιοποιήσετε περισσότερο τις μη λεκτικές ενδείξεις, να αισθάνεστε πιο άνετα πρόσωπο με πρόσωπο ή να την προτιμάτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Η διαδικτυακή θεραπεία είναι μια άλλη επιλογή, η οποία προσφέρει πλεονεκτήματα όπως τη δυνατότητα να λαμβάνετε ραντεβού από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία και εξοικονομεί κόστος και χρόνο για να φτάσετε στο γραφείο του θεραπευτή σας.

Υπάρχουν επιλογές θεραπείας για κάθε προϋπολογισμό — με διαδικτυακές επιλογές κατά μέσο όρο περίπου 65-95 $ ανά συνεδρία (και ορισμένοι πόροι είναι φθηνότεροι ή δωρεάν) και επιλογές προσωπικής παρουσίας για περίπου 100-200 $ ανά συνεδρία.

Η πλοήγηση σε όλες τις σκέψεις που συνοδεύουν την εύρεση του κατάλληλου θεραπευτή μπορεί να αισθάνεται συντριπτική, ειδικά στην αρχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια καλή εφαρμογή στον προϋπολογισμό σας. Όποια και αν είναι η απόφαση που παίρνετε σχετικά με τις θεραπευτικές σας ανάγκες, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας, να κάνετε ερωτήσεις και να ακούσετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.

Μέσο κόστος θεραπείας

 • Προσωπικά: $100-$250 ανά συνεδρία
 • Σε σύνδεση: 85$-135$ (μπορεί επίσης να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από 100$)

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κόστος θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, της διάρκειας της συνεδρίας, του τύπου θεραπείας ψυχικής υγείας, του τύπου του ειδικού και του αν έχετε ασφάλιση. Επομένως, είναι σημαντικό να μιλήσετε απευθείας με τον θεραπευτή ή την εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες θεραπείας που σκέφτεστε να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες κόστους για την κατάστασή σας.

Ήταν αυτό χρήσιμο;

Τυπικό κόστος θεραπείας ανά συνεδρία

Ατομική θεραπεία

Το τυπικό κόστος της θεραπείας σε πρόσωπο στις ΗΠΑ κυμαίνεται από περίπου 100-250 $ ανά συνεδρία (ανάλογα με την πολιτεία). Τούτου λεχθέντος, οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με την τοποθεσία, το επαγγελματικό πτυχίο του θεραπευτή, τον τύπο της θεραπείας που απαιτείται και πολλά άλλα.

Εάν έχετε ασφάλιση υγείας, μπορείτε να αντισταθμίσετε μέρος του κόστους με την αντικαταβολή για τη θεραπεία. Λάβετε υπόψη ότι εάν ο θεραπευτής σας θεωρείται “εκτός δικτύου”, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε ολόκληρη την προμήθεια και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στη συνέχεια.

Ορισμένοι θεραπευτές λειτουργούν σε μια ολισθαίνουσα κλίμακα βάσει του εισοδήματος (με ή χωρίς ασφάλιση), επιτρέποντας στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αυτό θα διαφέρει από θεραπευτή σε θεραπευτή, αλλά το μοντέλο βασίζεται συνήθως στην οικονομική ανάγκη.

Διαδικτυακή θεραπεία

Πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας χρεώνονται κάθε εβδομάδα, συχνά με βάση μία συνεδρία.

Όπως και η θεραπεία με πρόσωπο, τα ποσοστά ποικίλλουν και μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με την τοποθεσία (ακόμη και με τη διαδικτυακή θεραπεία, οι θεραπευτές πρέπει να έχουν άδεια για να προσφέρουν θεραπεία σε συγκεκριμένες τοποθεσίες). επαγγελματικό πτυχίο που κατέχει ο θεραπευτής, ο είδος θεραπείας που απαιτείται και πολλά άλλα.

Πολλές διαδικτυακές επιλογές θεραπείας κοστίζουν περίπου 65-95 $ την εβδομάδα, αν και μερικές μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο και 40 $ ή ακόμη και δωρεάν. Επίσης, εάν αναζητάτε μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτό μπορεί να κοστίσει λιγότερο από βίντεο, μηνύματα και ακόμη και εργαστήρια σε ορισμένες περιπτώσεις (που μπορεί να είναι πάνω από 100 $ ανά περίοδο λειτουργίας).

Τι καθορίζει το κόστος της θεραπείας;

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της θεραπείας, που κυμαίνονται από τον συγκεκριμένο ειδικό, τον τύπο θεραπείας και την τεχνική ή τη συχνότητα της συνεδρίας μέχρι το φάρμακο που προσφέρεται και τη γεωγραφική θέση του θεραπευτή.

Για παράδειγμα, οι θεραπευτές θα ορίσουν τα ποσοστά τους με βάση τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης, την εμπειρία και πολλά άλλα. Οι τιμές ποικίλλουν για διαφορετικές ειδικότητες ή είδη θεραπείας, όπως ψυχοδυναμική ή συμπεριφορική. Η συχνότητα της συνεδρίας μπορεί να επηρεάσει το κόστος, καθώς ορισμένοι θεραπευτές προσφέρουν χαμηλότερο ποσοστό ανά συνεδρία όταν παρακολουθείτε τη θεραπεία ορισμένες φορές.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των προσφερόμενων συνταγών και της διαχείρισης φαρμάκων, μπορεί επίσης να επηρεάσουν τα ποσοστά ενός θεραπευτή. Οι θεραπευτές διαφέρουν από τους ψυχολόγους ως προς την εκπαίδευση, την αρχή διάγνωσης και την θεραπευτική προσέγγιση, και τα ποσοστά τους θα το αντικατοπτρίζουν αυτό. (Οι θεραπευτές έχουν μεταπτυχιακά, ενώ οι ψυχολόγοι διδακτορικό).

Τέλος, διαφορετικές πολιτείες ή περιοχές μπορεί να έχουν τυπικά εύρη τελών. Για παράδειγμα, οι θεραπευτές στο Νότο μπορεί να χρεώνουν λιγότερο από εκείνους που βρίσκονται στη Δυτική Ακτή.

Τι γίνεται με την ασφάλιση;

Εάν έχετε ασφάλεια, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψετε τουλάχιστον μερικά από τα έξοδα θεραπείας σας. Μπορεί να υποθέσετε ότι το σχέδιό σας καλύπτει αυτόματα τη θεραπεία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια, καθώς ορισμένοι έχουν όρια. Για εταιρείες διαφορετικού μεγέθους ισχύουν διαφορετικοί νόμοι σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης υγείας και δεν χρειάζεται πάντα να περιλαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων την ασφαλιστική σας κάλυψη για θεραπεία μέσω διαδικτύου ή αυτοπροσώπως και ποιο θα είναι το κόστος σας, πριν κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού.

Για να μάθετε εάν οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες θεραπείας λαμβάνουν ασφάλιση, ανατρέξτε στον ιστότοπο της εταιρείας. Οι περισσότεροι θα έχουν πληροφορίες για τους ασφαλιστές με τους οποίους συνεργάζονται καταχωρισμένες ή παρέχονται μέσω συνδέσμου.

Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε την κάλυψη του συγκεκριμένου προγράμματος σας στο διαδίκτυο, είναι καλή ιδέα να καλέσετε το γραφείο του υποψήφιου θεραπευτή σας για να μάθετε εάν θα αποδεχτεί την ασφάλισή σας ή να καλέσετε απευθείας τον ασφαλιστή σας για να ρωτήσετε με ποιον μπορείτε να συνεργαστείτε.

Πώς να κάνετε προϋπολογισμό για θεραπεία

Καθώς εξετάζετε τη θεραπεία και εάν είναι εντός του προϋπολογισμού σας, η διερεύνηση του τι καλύπτει η ασφάλισή σας (αν την έχετε) μαζί με προσιτές και χαμηλού κόστους επιλογές θεραπείας μπορεί να είναι χρήσιμη.

Προσιτές και χαμηλού κόστους επιλογές θεραπείας

Υπάρχουν πολλές προσιτές και χαμηλού κόστους επιλογές θεραπείας διαθέσιμες. Οι δωρεάν πόροι, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν το Bliss (μια διαδικτυακή υπηρεσία θεραπείας για την κατάθλιψη), το Crisis Text Line (υπηρεσία τηλεφωνικής γραμμής κειμένου ή μηνυμάτων), το Mental Health America και το FindTreatment.gov.

Μπορείτε να λάβετε εβδομαδιαία προγράμματα για online θεραπεία που κυμαίνονται από $50 έως $110 από διάφορες πλατφόρμες που προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες. Άλλοι, όπως το Therapy Aid Foundation. μια πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες ειδικά για τους πρώτους ανταποκριτές και τους επαγγελματίες υγείας· προσφέρει ραντεβού βίντεο δωρεάν έως και 50 $ ανά συνεδρία, ενώ το Open Path Psychotherapy Collective έχει προσωπικά ή διαδικτυακά ραντεβού από 40 $.

Αναζητήστε άλλες προσιτές επιλογές θεραπείας μέσω της εταιρείας ασφάλισης υγείας, του προγράμματος βοήθειας εργαζομένων, του τοπικού κολεγίου ή πανεπιστημίου ή των οργανισμών ψυχικής υγείας.

Διαπροσωπική θεραπεία έναντι διαδικτυακής θεραπείας

Ίσως δεν είστε βέβαιοι για το εάν η προσωπική ή διαδικτυακή θεραπεία είναι η καλύτερη. Η απάντηση δεν είναι η ίδια για όλους. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις, τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής ή την κατάστασή σας.

Η τηλεθεραπεία είναι θεραπεία που γίνεται εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου ή βίντεο. Οι θεραπευτές το προσφέρουν συχνά μέσω των ιδιωτικών, αυτοπροσώπων ιατρείων τους. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες εταιρείες, όπως η Talkspace και η BetterHelp, είναι διαδικτυακές πλατφόρμες που παρέχουν μόνο τηλεθεραπεία. Μπορούν να σας ταιριάξουν με έναν θεραπευτή για διαδικτυακές ή τηλεφωνικές συνεδρίες.

Σπουδές έχουν δείξει ότι και τα δύο μοντέλα θεραπείας μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά. Οι πλατφόρμες ψηφιακής θεραπείας είναι βολικές και μπορούν ακόμη και να είναι πιο προσιτές από την προσωπική θεραπεία. Είναι επίσης χρήσιμο να λάβετε υπόψη ότι η συναισθηματική εμπειρία της προσωπικής θεραπείας έναντι της διαδικτυακής θεραπείας μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική.

Η διαπροσωπική θεραπεία είναι από τη φύση της πιο οικεία. Με τη διαδικτυακή θεραπεία, ο θεραπευτής σας μπορεί να μην είναι σε θέση να καταλάβει τα ανείπωτα συναισθήματά σας, τη γλώσσα του σώματος και άλλες οπτικές ενδείξεις που μπορεί να είναι χρήσιμες. Αυτό μπορεί να είναι εντάξει, ειδικά αν αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο και είστε σίγουροι με τον θεραπευτή σας.

Τι να αναζητήσετε σε έναν θεραπευτή

Η εύρεση του κατάλληλου θεραπευτή μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς ο καθένας δίνει προτεραιότητα σε χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά διαφορετικά και ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές αξίες και ανάγκες. Όλα αυτά κάνουν τον «σωστό» θεραπευτή να διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία ταχύτερη, πιο ομαλή και πιο αποτελεσματική. Αυτά περιλαμβάνουν το να σκέφτεστε τους στόχους σας εκ των προτέρων, να εξερευνήσετε τοπικούς πόρους, να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο διαδικτυακό πόρο και πολλά άλλα.

Πόροι για έγχρωμους ανθρώπους

Η πρόσβαση σε θεραπευτές που συνειδητοποιούν τον πολιτισμό μπορεί να είναι σημαντική για την ευημερία σας. Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε έναν θεραπευτή:

 • The Yellow Couch Collective, μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης για μαύρες γυναίκες

 • Θεραπεία για μαύρα κορίτσια
 • Μαύρη Συμμαχία Ψυχικής Υγείας
 • Η National Asian American Pacific Islander Mental Health Association, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην ψυχική υγεία και την ευημερία των κοινοτήτων της Ασιατικής Αμερικής και των Νησιών του Ειρηνικού

 • Inclusive Therapists, ένα διαδικτυακό εργαλείο που προσφέρει έναν απλό τρόπο για να βρείτε έναν θεραπευτή που εστιάζει σε διατομεακές ταυτότητες

 • Το WeRNative, το οποίο παρέχει στους ιθαγενείς Αμερικανούς νέους εργαλεία για ολιστική υγεία και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των πόρων ψυχικής υγείας

 • Θεραπεία Latinx

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της θεραπείας

Η πληρωμή για τη θεραπεία αξίζει τον κόπο για πολλούς ανθρώπους. Η ψυχική μας υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής μας υγείας και ευτυχίας. Συχνά, εάν αντιμετωπίζετε κάτι που δεν αντιμετωπίζεται, θα επιμείνει ή θα επιδεινωθεί.

Οι θεραπευτές έχουν έξοδα για αμοιβές αδειοδότησης, που τους επιτρέπουν να θεραπεύουν ασθενείς και τους δίνουν τα προσόντα να διαγνώσουν συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να πληρώσουν για το χώρο του γραφείου ή της κλινικής τους, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις κρατήσεις ραντεβού και τις πληρωμές, την ασφάλιση και άλλα γενικά έξοδα.

Επιπλέον, ο χρόνος των θεραπευτών δαπανάται όχι μόνο σε συνεδρίες αλλά και μεταξύ των συνεδριών για να διασφαλιστεί ότι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προωθήσουν τα σχέδια θεραπείας των ασθενών τους.

Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει και εξαρτάται από πολλά πράγματα (συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας του γιατρού, της ειδικότητας, του είδους της θεραπείας που προσφέρεται, της τεχνικής ή της συχνότητας της συνεδρίας και της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής, εάν υπάρχει). Το πόσα ξοδεύετε για θεραπεία θα καθοριστεί από αυτό μαζί με τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Συνήθως, η προσωπική θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κοστίζει περίπου $100–$200 ανά συνεδρία (ανάλογα με την πολιτεία). Τα ποσοστά διαδικτυακής θεραπείας ποικίλλουν, με πολλές επιλογές να κοστίζουν περίπου 65-95 $ την εβδομάδα, αν και μερικές μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο και 40 $ ή δωρεάν. Ορισμένοι θεραπευτές μπορεί να προσφέρουν μια ολισθαίνουσα κλίμακα με βάση το εισόδημα (που μπορεί να φιλοξενήσει ασφαλιστική κάλυψη).

Πάρε μακριά

Εάν ζείτε με προβλήματα ψυχικής υγείας, ανεξάρτητα από το ποια είναι αυτά, είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια. Η θεραπεία είναι ένας προσιτός και χρήσιμος τρόπος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι μπορούν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Ενώ η θεραπεία μπορεί να είναι ακριβή ή εκτός προϋπολογισμού για πολλούς, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κόστους ή ακόμη και της δωρεάν θεραπείας.

Η εύρεση της κατάλληλης προσαρμογής για τον προϋπολογισμό και τις περιστάσεις σας μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά να θυμάστε ότι η εύρεση της κατάλληλης προσαρμογής είναι το κλειδί για την κατάλληλη υποστήριξη των αναγκών ψυχικής υγείας και της συνολικής ευημερίας σας.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss