Λεπτομέρειες δοσολογίας για Talvey

Το Talvey (talquetamab-tgvs) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος. Το φάρμακο είναι ένα υγρό διάλυμα για ένεση κάτω από το δέρμα. Μετά τις αρχικές δόσεις, λαμβάνετε ενέσεις κάθε 1 ή 2 εβδομάδες.

Το Talvey χρησιμοποιείται σε ενήλικες για τη θεραπεία υποτροπιάζοντος ή ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος.* Χρησιμοποιείται μετά την ολοκλήρωση τουλάχιστον τεσσάρων άλλων θεραπειών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ανοσοτροποποιητικά φάρμακα
 • αναστολείς πρωτεασώματος
 • μονοκλωνικά αντισώματα

* «Υποτροπιάζουσα» σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει επιστρέψει αφού παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης και μειωμένα συμπτώματα. «ανθεκτικό» σημαίνει ότι ο καρκίνος δεν έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία.

Το δραστικό συστατικό του Talvey είναι το talquetamab-tgvs. (Ένα ενεργό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Talvey ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται διειδικά αντισώματα, που είναι ένας τύπος ανοσοθεραπείας.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δόσεις του Talvey, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο χορήγησης του. Για να μάθετε περισσότερα για τον Talvey, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Talvey;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Talvey. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Talvey;

Το Talvey διατίθεται ως υγρό διάλυμα που λαμβάνετε ως ένεση κάτω από το δέρμα σας.

Ποια δυνατά σημεία έχει ο Talvey;

Το Talvey έχει δύο δυνατά σημεία:

 • 3 χιλιοστόγραμμα (mg) ανά 1,5 χιλιοστόλιτρο (mL) υγρού διαλύματος
 • 40 mg/mL υγρού διαλύματος

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Talvey;

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ξεκινήσει με χαμηλή δόση Talvey. Στη συνέχεια, θα το προσαρμόσουν με την πάροδο του χρόνου για να φτάσει στο σωστό ποσό για εσάς. Όλες οι δόσεις εξαρτώνται από το βάρος σας.

Η θεραπεία ξεκινά με μια χαμηλή δόση που αυξάνεται σταδιακά και χορηγείται πιο συχνά. Αυτή είναι η κλιμακωτή δοσολογία. Ξεκινώντας με χαμηλότερες δόσεις, ο γιατρός σας μπορεί να δει πώς αντιδρά το σώμα σας στο Talvey.

Μετά τις αυξημένες δόσεις και την πρώτη δόση θεραπείας, θα λάβετε θεραπεία συντήρησης με το Talvey. Αυτό βοηθά στη διαχείριση της κατάστασής σας. Λαμβάνετε δόσεις συντήρησης είτε εβδομαδιαία είτε κάθε 2 εβδομάδες.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Ο γιατρός σας θα καθορίσει την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για πολλαπλό μυέλωμα

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τη δόση του Talvey για τη θεραπεία του υποτροπιάζοντος ή ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος. Όλες οι δόσεις είναι σε χιλιοστόγραμμα (mg) ανά κιλό (kg) και βασίζονται στο βάρος σας σε κιλά. Για αναφορά, 1 κιλό είναι περίπου 2,2 λίβρες (λίβρες).

Αυξημένες δόσεις και στη συνέχεια δόσεις θεραπείας εβδομαδιαία

Ημέρα Τύπος δόσης Δόση Παράδειγμα: δόση για άτομο που ζυγίζει 90 κιλά (περίπου 198 λίβρες)
1 ενισχυτική δόση 1 0,01 mg/kg 0,9 mg
4 ενισχυτική δόση 2 0,06 mg/kg 5,4 mg
7 πρώτη δόση θεραπείας 0,4 mg/kg 36 mg
δόσεις θεραπείας συντήρησης 0,4 mg/kg μία φορά την εβδομάδα 36 mg

Αυξημένες δόσεις και στη συνέχεια δόσεις θεραπείας κάθε 2 εβδομάδες

Ημέρα Τύπος δόσης Δόση Παράδειγμα: δόση για άτομο που ζυγίζει 90 κιλά (περίπου 198 λίβρες)
1 ενισχυτική δόση 1 0,01 mg/kg 0,9 mg
4 ενισχυτική δόση 2 0,06 mg/kg 5,4 mg
7 ενισχυτική δόση 3 0,4 mg/kg 36 mg
10 πρώτη δόση θεραπείας 0,8 mg/kg 72 mg
δόσεις θεραπείας συντήρησης 0,8 mg/kg μία φορά κάθε 2 εβδομάδες 72 mg

Θα λάβετε δόσεις Talvey από έναν ειδικά εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας. Θα δοθούν σε μια εγκατάσταση εγκεκριμένη από το πρόγραμμα αξιολόγησης κινδύνου και στρατηγικής μετριασμού (REMS).

Πιθανότατα θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για 48 ώρες μετά τη λήψη κάθε ενισχυτικής δόσης. Αυτό οφείλεται στους κινδύνους του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκίνης (CRS) και σοβαρής νευρολογικής βλάβης.

Πριν από τις ενέσεις Talvey, θα λάβετε προθεραπευτικά φάρμακα για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών. Συνήθως θα τα λαμβάνετε 1-3 ώρες πριν από την ένεση. Τα προθεραπευτικά φάρμακα περιλαμβάνουν:

 • ένα κορτικοστεροειδές, όπως η δεξαμεθαζόνη
 • μειώνει τον πυρετό, όπως ακεταμινοφαίνη (Tylenol)
 • ένα αντιισταμινικό, όπως η διφαινυδραμίνη (Benadryl)

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Talvey, μιλήστε με το γιατρό σας.

Το Talvey χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα;

Ναι, το Talvey χρησιμοποιείται συνήθως ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Talvey που συνταγογραφεί ο γιατρός σας μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει το φάρμακο
 • σωματικό βάρος
 • άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε

Πώς χορηγείται το Talvey;

Πριν από τις ενέσεις Talvey, θα λάβετε προθεραπευτικά φάρμακα για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών. Συνήθως θα τα λαμβάνετε 1-3 ώρες πριν από την ένεση. Τα προθεραπευτικά φάρμακα περιλαμβάνουν:

 • ένα κορτικοστεροειδές (δεξαμεθαζόνη)
 • μειώνει τον πυρετό όπως ακεταμινοφαίνη (Tylenol)
 • ένα αντιισταμινικό όπως η διφαινυδραμίνη (Benadryl)

Θα λάβετε ενέσεις Talvey κάτω από το δέρμα σας. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα ενέσει τις δόσεις Talvey σας. Θα τα λάβετε σε εγκατάσταση εγκεκριμένη από το πρόγραμμα REMS.

Μετά τη λήψη κάθε αρχικής δόσης, πιθανότατα θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για 48 ώρες. Αυτό οφείλεται στους κινδύνους CRS και σοβαρής νευρολογικής βλάβης.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα λάβετε το Talvey, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν χάσετε ένα ραντεβού για να λάβετε μια δόση Talvey, καλέστε το ιατρείο σας το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσετε εκ νέου. Μπορούν να κάνουν την ένεση της δόσης που παραλείψατε και να σας επαναφέρουν σε καλό δρόμο με το δοσολογικό σας πρόγραμμα.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε τα ραντεβού σας, δοκιμάστε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Talvey.

Είναι η δόση του Talvey παρόμοια με τις δόσεις του Tecvayli;

Οι μορφές και των δύο φαρμάκων και ο τρόπος δράσης τους είναι παρόμοιες. Το Talvey (talquetamab-tgvs) και το Tecvayli (teclistamab-cqyv) είναι και τα δύο βιολογικά φάρμακα που παράγονται από ζωντανά κύτταρα. Και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος. Ένας επαγγελματίας υγείας κάνει ενέσεις και των δύο φαρμάκων (υγρό διάλυμα) με ένεση κάτω από το δέρμα σας.

Η δόση σε χιλιοστόγραμμα κάθε φαρμάκου διαφέρει. Όμως, η δοσολογία και των δύο φαρμάκων βασίζεται στο σωματικό σας βάρος και χρησιμοποιεί ένα εντατικό δοσολογικό πρόγραμμα.

Το Talvey διατίθεται σε δύο περιεκτικότητες: 3 χιλιοστόγραμμα (mg)/1,5 χιλιοστόλιτρο (mL) διαλύματος και 40 mg/mL διαλύματος. Το Tecvayli διατίθεται επίσης σε δύο περιεκτικότητες: 30 mg/3 mL διαλύματος και 153 mg/1,7 mL διαλύματος.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται ο Talvey;

Μελέτες του Talvey ανέφεραν ότι χρειάζεται περίπου 1 μήνας μετά την έναρξη της θεραπείας για να αρχίσει να λειτουργεί ο Talvey. Η ανταπόκρισή σας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας και από το πώς ανταποκρίνεστε στο Talvey. Ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελέγξει εάν το φάρμακο λειτουργεί για την κατάστασή σας.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Talvey, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον φαρμακοποιό της Talvey. Εάν ο γιατρός σας συστήσει αυτό το φάρμακο, θα συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Εάν χάσω βάρος, θα αλλάξει η εβδομαδιαία δόση συντήρησης του Talvey;
 • Θα μειώσετε τη δόση μου εάν έχω σοβαρές παρενέργειες από το Talvey;
 • Μπορεί να αυξηθεί η δοσολογία μου εάν το Talvey δεν λειτουργεί για τη θεραπεία της κατάστασής μου;

Για να μάθετε περισσότερα για τον Talvey, δείτε αυτά τα άρθρα:

 • Talvey (talquetamab-tgvs)
 • Παρενέργειες του Talvey: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss