Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Imvexxy

Το Imvexxy (οιστραδιόλη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού επώδυνου σεξ από την εμμηνόπαυση. Το φάρμακο έρχεται ως κολπικές κάψουλες που θα εισάγετε κολπικά. Η δόση συντήρησης είναι δύο φορές την εβδομάδα.

Το Imvexxy χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού επώδυνου σεξ σε ενήλικες γυναίκες* που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση.

Το δραστικό συστατικό του Imvexxy είναι η οιστραδιόλη. (Ένα ενεργό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Imvexxy ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζεται θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δόσεις του Imvexxy, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο χρήσης του. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Imvexxy, ανατρέξτε σε αυτό το σε βάθος άρθρο.

* Σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιούμε τον όρο «θηλυκά» για να αναφερθούμε στο φύλο που δόθηκε κατά τη γέννηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ φύλου και φύλου, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Imvexxy;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Imvexxy. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Imvexxy;

Το Imvexxy διατίθεται ως μαλακή κολπική κάψουλα που εισάγετε κολπικά.

Ποια δυνατά σημεία έχει το Imvexxy;

Το Imvexxy διατίθεται σε δύο περιεκτικότητες των 4 μικρογραμμαρίων (mcg) και 10 mcg.

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Imvexxy;

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει τις συνιστώμενες δόσεις έναρξης και συντήρησης του Imvexxy για τη διαχείριση των συμπτωμάτων σας. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει τη χαμηλότερη δόση για το συντομότερο χρονικό διάστημα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας.

Το πόσο καιρό θα είστε στη θεραπεία με Imvexxy εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας και τους κινδύνους του φαρμάκου για εσάς. Ο γιατρός σας θα σας ελέγχει περιοδικά για να διαπιστώσει εάν χρειάζεται να συνεχίσετε τη θεραπεία με Imvexxy.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για επώδυνο σεξ λόγω εμμηνόπαυσης

Η τυπική αρχική δόση του Imvexxy για τη θεραπεία του επώδυνου σεξ σε ενήλικες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση είναι συνήθως μία κολπική κάψουλα 4 mcg που εισάγεται στον κόλπο σας καθημερινά για 2 εβδομάδες.

Η δόση συντήρησης είναι μία κολπική κάψουλα Imvexxy που εισάγεται στον κόλπο σας δύο φορές την εβδομάδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισάγετε μια δόση Imvexxy τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα. Συνήθως εισάγετε μία κολπική κάψουλα κάθε 3-4 ημέρες.

Γενικά, η περιεκτικότητα του Imvexxy που συνταγογραφείται είναι 4 mcg για την έναρξη της θεραπείας. Αλλά ο γιατρός σας μπορεί να αυξήσει τη δόση σας στα 10 mcg εάν πιστεύει ότι θα επωφεληθείτε από την υψηλότερη δόση με βάση τα συμπτώματά σας.

Το Imvexxy χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα;

Όχι, δεν είναι. Το Imvexxy χρησιμοποιείται συνήθως στη χαμηλότερη δόση και για το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διαχείριση των συμπτωμάτων σας και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων της θεραπείας. Ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί τακτικά για να δει πόσο καιρό χρειάζεται να είστε στη θεραπεία με Imvexxy.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Imvexxy, μιλήστε με το γιατρό σας.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Imvexxy που σας έχει συνταγογραφηθεί μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη σοβαρότητα της κατάστασης για την οποία χρησιμοποιείτε το φάρμακο
 • άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε

Πώς εισάγεται το Imvexxy;

Το Imvexxy διατίθεται ως κολπικές κάψουλες που θα εισάγετε κολπικά. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει πώς να τοποθετήσετε το Imvexxy.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν ανοίξετε τη συσκευασία του Imvexxy. Εισαγάγετε μία κάψουλα γέλης Imvexxy χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας με το μικρότερο άκρο της κάψουλας γέλης στραμμένο προς τα πάνω στον κόλπο σας περίπου 2 ίντσες (5 εκατοστά). Μπορείτε να εισάγετε το Imvexxy είτε ξαπλωμένο είτε όρθιο, όποιο είναι πιο εύκολο για εσάς.

Για λεπτομερείς οδηγίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή για περισσότερες πληροφορίες.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Imvexxy, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση του Imvexxy κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 εβδομάδων θεραπείας, παραλείψτε τη δόση που παραλείψατε και συνεχίστε με την επόμενη συνήθη δόση σας. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία κολπικές κάψουλες Imvexxy σε μία ημέρα.

Εάν παραλείψετε μια δόση του Imvexxy μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες θεραπείας, χρησιμοποιήστε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Αλλά αν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, τότε παραλείψτε τη χαμένη δόση του Imvexxy. Μην χρησιμοποιείτε το Imvexxy πιο συχνά από μία φορά κάθε 3-4 ημέρες.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε σε περίπτωση που παραλείψατε τη δόση, καλέστε το γιατρό σας. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να κάνετε.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να παίρνετε τη δόση του Imvexxy έγκαιρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο Imvexxy από αυτό που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ναυτία
 • εμετός
 • ευαισθησία του μαστού
 • κοιλιακό άλγος
 • αιμορραγία απόσυρσης
 • κόπωση (κούραση)
 • υπνηλία

Τι να κάνετε σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πάρα πολύ Imvexxy

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ Imvexxy. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Imvexxy.

Είναι η δοσολογία του Imvexxy παρόμοια με τις δόσεις του Intrarosa;

Όχι, παρόλο που οι μορφές και οι εγκεκριμένες χρήσεις είναι παρόμοιες με τα ενεργά συστατικά τους (αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί), οι δοσολογίες και οι περιεκτικότητες είναι διαφορετικές.

Το Imvexxy (οιστραδιόλη) και το Intrarosa (πραστερόνη) είναι και οι δύο κολπικές κάψουλες που εισάγετε κολπικά για μέτρια έως σοβαρή επώδυνη σεξουαλική επαφή σε ενήλικες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση.

Το δραστικό συστατικό του Imvexxy είναι η οιστραδιόλη (ένας τύπος οιστρογόνου). Τοποθετείται κολπικά κάθε μέρα για 2 εβδομάδες και στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα.

Το Intrarosa παρασκευάζεται από έναν φυτικό τύπο DHEA (μια ορμόνη που το σώμα σας παράγει φυσικά), την πραστερόνη, η οποία μετατρέπεται σε οιστρογόνο στο σώμα σας. Τοποθετείται κολπικά μία φορά την ημέρα πριν τον ύπνο.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να λειτουργεί το Imvexxy;

Ο χρόνος που χρειάζεται το Imvexxy για να αρχίσει να λειτουργεί μπορεί να εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας και άλλους μεμονωμένους παράγοντες. Σε μελέτες του Imvexxy, μερικοί άνθρωποι είδαν ανακούφιση από τα συμπτώματα σε 2 εβδομάδες.

Αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 3 μήνες για να παρατηρήσετε τα πλήρη αποτελέσματα της θεραπείας με Imvexxy.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Imvexxy, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Imvexxy για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Imvexxy χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Χρησιμοποιείτε μόνο το Imvexxy ακριβώς όπως συνταγογραφείται. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Μπορώ να χρησιμοποιώ τη χαμηλότερη δόση του Imvexxy πιο συχνά μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες εάν δεν διαχειρίζεται τα συμπτώματά μου;
 • Θα έχω μεγαλύτερο κίνδυνο παρενεργειών με την υψηλότερη δόση του Imvexxy;
 • Θα εξακολουθούσε να λειτουργεί η συνταγογραφημένη μου δόση του Imvexxy για τη θεραπεία των συμπτωμάτων μου εάν το χρησιμοποιώ μόνο μία φορά την εβδομάδα;

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Imvexxy, δείτε αυτό το άρθρο:

 • Imvexxy (οιστραδιόλη)

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Οι συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις σας σχετικά με την Ενεργή έναντι της Ανενεργής Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ)

Στην υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), οι άνθρωποι βιώνουν περιόδους υψηλής δραστηριότητας της ΣΚΠ όπου έχουν περισσότερα συμπτώματα ή οι...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss