Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Alvesco

Το Alvesco (ciclesonide) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος. Το φάρμακο έρχεται ως συσκευή εισπνοής αεροζόλ που χρησιμοποιείται συνήθως δύο φορές την ημέρα.

Το Alvesco χρησιμοποιείται σε ενήλικες και ορισμένα παιδιά ως θεραπεία συντήρησης για την πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος.

Το Alvesco δεν προορίζεται για τη θεραπεία των άμεσων συμπτωμάτων μιας κρίσης άσθματος. Για αυτό, ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει μια συσκευή εισπνοής διάσωσης.

Το δραστικό συστατικό του Alvesco είναι η σικλεσονίδη. Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί. Το Alvesco ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται κορτικοστεροειδή.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δόσεις του Alvesco, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο χρήσης του. Για να μάθετε περισσότερα για τον Alvesco, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Alvesco;

Ο παρακάτω πίνακας υπογραμμίζει τα βασικά στοιχεία της δοσολογίας του Alvesco. Όλες οι δόσεις αναφέρονται σε μικρογραμμάρια (mcg).

Προηγούμενη θεραπεία άσθματος Δοσολογία έναρξης Μέγιστη δόση
εάν χρησιμοποιείτε μόνο βρογχοδιασταλτικά 80 mcg δύο φορές την ημέρα 160 mcg δύο φορές την ημέρα
εάν χρησιμοποιείτε εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή 80 mcg δύο φορές την ημέρα 320 mcg δύο φορές την ημέρα
εάν παίρνετε κορτικοστεροειδή από το στόμα 320 mcg δύο φορές την ημέρα 320 mcg δύο φορές την ημέρα

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δοσολογία του Alvesco.

Ποια είναι η φόρμα του Alvesco;

Το Alvesco διατίθεται σε συσκευή εισπνοής αεροζόλ που απελευθερώνει το φάρμακο ως λεπτό νέφος στους πνεύμονές σας.

Ποια δυνατά σημεία έχει ο Alvesco;

Ο Alvesco έχει δύο δυνατά σημεία:

 • 80 mcg ανά δόση
 • 160 mcg ανά δόση

Κάθε συσκευή εισπνοής Alvesco περιέχει 60 εισπνοές ή εισπνοές.

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Alvesco;

Η δοσολογία του Alvesco εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας και από άλλα φάρμακα για το άσθμα που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με την καλύτερη δόση για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Μπορεί να αυξήσουν τη δόση σας αργά εάν δεν ανταποκριθείτε στην αρχική δόση μετά από 4 εβδομάδες θεραπείας. Τελικά, θα συνταγογραφήσουν τη χαμηλότερη δόση που παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη διαχείριση των συμπτωμάτων σας.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας για το Alvesco.

Το Alvesco δεν προορίζεται για χρήση για άμεση κρίση άσθματος όταν έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Χρησιμοποιείται μόνο για την πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα συνταγογραφήσει συσκευή εισπνοής arescue για τη θεραπεία τυχόν κρίσεων άσθματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Alvesco.

Δοσολογία για άσθμα

Η τυπική δόση Alvesco για ενήλικες εξαρτάται από την προηγούμενη θεραπεία για το άσθμα και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας.

 • Εάν χρησιμοποιήσατε βρογχοδιασταλτικό: Η συνιστώμενη αρχική δόση είναι 80 mcg (μία εισπνοή) δύο φορές την ημέρα. Η μέγιστη δόση είναι 160 mcg δύο φορές την ημέρα. Παραδείγματα βρογχοδιασταλτικών περιλαμβάνουν:

  • αλβουτερόλη (ProAir, Ventolin HFA, Proventil)

  • λεβαλβουτερόλη (Xopenex)
 • Εάν χρησιμοποιήσατε ένα εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές: Η συνιστώμενη αρχική δόση είναι 80 mcg εισπνεόμενη δύο φορές την ημέρα. Η μέγιστη δόση είναι 320 mcg δύο φορές την ημέρα. Παραδείγματα εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών περιλαμβάνουν:

  • προπιονική φλουτικαζόνη (Flovent)

  • βουδεσονίδη (Pulmicort)
 • Εάν πήρατε κορτικοστεροειδή από το στόμα: Η συνιστώμενη αρχική δόση είναι 320 mcg εισπνέεται δύο φορές την ημέρα. Η μέγιστη δόση είναι επίσης 320 mcg δύο φορές την ημέρα. (Ο γιατρός σας μπορεί να προσπαθήσει να μειώσει αργά τη δόση του κορτικοστεροειδούς από του στόματος αφού λάβετε Alvesco για μια εβδομάδα. Θα σας παρακολουθεί στενά για να δει πώς ανταποκρίνεστε στη θεραπεία με Alvesco.) Παραδείγματα από του στόματος κορτικοστεροειδών περιλαμβάνουν:

  • πρεδνιζόνη
  • δεξαμεθαζόνη

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Alvesco, μιλήστε με το γιατρό σας για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η δοσολογία του Alvesco για παιδιά;

Το Alvesco χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Η δοσολογία για τα παιδιά είναι ίδια με τη δόση για τους ενήλικες. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο “Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Alvesco;” ενότητα παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Alvesco για παιδιά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του παιδιού σας.

Το Alvesco χρησιμοποιείται μακροχρόνια;

Ναι, το Alvesco χρησιμοποιείται συνήθως ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Alvesco που σας έχει συνταγογραφηθεί μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη σοβαρότητα του άσθματός σας
 • άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του άσθματός σας

Πώς χρησιμοποιείται το Alvesco;

Το Alvesco απελευθερώνεται ως λεπτή ομίχλη στους πνεύμονές σας χρησιμοποιώντας μια συσκευή εισπνοής αεροζόλ. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εισπνοής όταν αρχίσετε για πρώτη φορά τη θεραπεία.

Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τη συσκευή εισπνοής Alvesco τρεις φορές πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Θα χρειαστεί επίσης να προετοιμάσετε τη συσκευή εισπνοής εάν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει για περισσότερες από 10 ημέρες. Μπορείτε να δείτε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας και χρήσης της συσκευής εισπνοής Alvesco στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί επίσης να σας δείξει πώς να το κάνετε αυτό.

Πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε το Alvesco δύο φορές την ημέρα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εισπνοής περίπου τις ίδιες ώρες καθημερινά για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τα συμπτώματα του άσθματός σας.

Φροντίστε να ξεπλύνετε ή να κάνετε γαργάρες το στόμα σας με νερό και να φτύσετε αφού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοής Alvesco. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της στοματικής τσίχλας (μια μυκητιασική λοίμωξη στο στόμα σας).

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Alvesco, ανατρέξτε στην ενότητα «Λήξη» αυτού του άρθρου ή μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Alvesco, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να σας προτείνουν να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοής Alvesco ή να παραλείψετε τη δόση που ξεχάσατε και να συνεχίσετε με την επόμενη τακτικά προγραμματισμένη δόση σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εισπνοής Alvesco έγκαιρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη δόση Alvesco από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ Alvesco

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε εισπνεύσει πάρα πολύ Alvesco. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Alvesco.

Είναι η δοσολογία του Alvesco παρόμοια με αυτή του Advair HFA;

Το Alvesco και το Advair HFA έχουν παρόμοιες μορφές και συχνότητα χρήσης. Και τα δύο φάρμακα διατίθενται σε συσκευές εισπνοής αεροζόλ που ψεκάζουν μια λεπτή ομίχλη φαρμάκου που εισπνέετε στους πνεύμονές σας για να βοηθήσουν στην πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο φαρμάκων.

Το Alvesco περιέχει ένα δραστικό συστατικό* (ciclesonide), το οποίο είναι ένα κορτικοστεροειδές. Η δοσολογία του Alvesco βασίζεται στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας και σε άλλα φάρμακα που έχετε πάρει στο παρελθόν. Συνήθως εισπνέεται δύο φορές την ημέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη του άσθματος.

Το Advair HFA περιέχει δύο δραστικά συστατικά:

 • φλουτικαζόνη, ένα κορτικοστεροειδές

 • σαλμετερόλη, ένας β2-αγωνιστής μακράς δράσης

Η δόση σας του Advair HFA εξαρτάται από την ηλικία σας και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας. Μια δόση εισπνέεται συνήθως δύο φορές την ημέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος.

Η δόση σε μικρογραμμάρια για κάθε φάρμακο διαφέρει επίσης.

Το Alvesco διατίθεται σε δύο περιεκτικότητες: 80 mcg και 160 mcg ανά ρουφηξιά. Κάθε συσκευή εισπνοής περιέχει 60 εισπνοές.

Το Advair HFA διατίθεται σε τρία δυνατά σημεία:

 • 45 mcg προπιονικής φλουτικαζόνης και 21 mcg σαλμετερόλης ανά ρουφηξιά (45/21)
 • 115 mcg προπιονικής φλουτικαζόνης και 21 mcg σαλμετερόλης ανά ρουφηξιά (115/21)
 • 230 mcg προπιονικής φλουτικαζόνης και 21 mcg σαλμετερόλης ανά ρουφηξιά (230/21)

Κάθε συσκευή εισπνοής Advair HFA μπορεί να περιέχει είτε 60 εισπνοές είτε 120 εισπνοές.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Μιλήστε μαζί τους για να μάθετε περισσότερα για το πώς συγκρίνονται αυτά τα φάρμακα.

* Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται ο Alvesco;

Με βάση τις μελέτες του Alvesco, μπορεί να χρειαστούν έως και 4 εβδομάδες ή περισσότερο για να αρχίσει να λειτουργεί το φάρμακο για την πρόληψη των συμπτωμάτων άσθματος. Ο γιατρός σας θα παρακολουθεί πώς ανταποκρίνεστε στην αρχική δόση του Alvesco. Στη συνέχεια, μπορεί να αυξήσουν αργά τη δόση σας μετά από 4 εβδομάδες, εάν η αρχική δόση δεν διαχειρίζεται τα συμπτώματά σας.

Μην σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Alvesco μόνοι σας. Εάν αισθάνεστε ότι το φάρμακο δεν διαχειρίζεται τα συμπτώματά σας, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορούν να συζητήσουν τα συμπτώματά σας μαζί σας και να καθορίσουν εάν αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο για τη θεραπεία της κατάστασής σας.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Alvesco, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Alvesco, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση σας χωρίς τη σύστασή τους. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας. Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Είναι υψηλότερος ο κίνδυνος παρενεργειών μου με τη μέγιστη δόση του Alvesco;
 • Το κόστος μου για το φάρμακο εξαρτάται από τη δόση μου;
 • Πώς συγκρίνεται η δοσολογία του Alvesco με αυτή του Wixela;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss