Κόστος Clenpiq: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ClenpIQ (νάτριο πικοσουλφικό/οξείδιο του μαγνησίου/άνυδρο κιτρικό οξύ) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία για μια κολονοσκόπηση. Το κόστος του Clenpiq μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως το αν έχετε ασφάλιση υγείας και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε.

Πόσο κοστίζει το Clenpiq;

Η τιμή που πληρώνετε για το Clenpiq μπορεί να ποικίλλει. Το κόστος σας μπορεί να εξαρτάται από το θεραπευτικό σας σχέδιο, την ασφαλιστική σας κάλυψη (εάν το έχετε) και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε.

Για να μάθετε πόσα θα πληρώσετε για το Clenpiq, μιλήστε με τον γιατρό σας, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό πάροχο. Ή δείτε την παρακάτω ενότητα για να μάθετε πόσο μπορείτε να αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι Optum Perks.

Κουπόνια και αποταμιεύσεις Clenpiq

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στη συνταγή σας Clenpiq, εξερευνήστε αυτά τα κουπόνια Optum Perks.

Εξοικονομήστε χρήματα στη συνταγή σας για το Clenpiq

Αποθηκεύστε τη συνταγή σας Clenpiq με ή χωρίς ασφάλιση.

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας:

Τοποθεσία

47201

Δοσολογία

320 ml clenpiq (1 συσκευασία)

Διαφήμιση

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση

Απλώς δείξτε το κουπόνι Optum Perks στο φαρμακείο της προτίμησης σας ή παραγγείλτε online και εξοικονομήστε άμεσα έως και 80% χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση. Το κουπόνι δεν λήγει, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε για αναπλήρωση.

καλύτερη τιμή

166,26 $

Μίνι λογότυπο Target (CVS).

Στόχος (CVS)

166,26 $

166,26 $

Μίνι λογότυπο CVS Pharmacy

CVS Pharmacy

166,26 $

176,59 $

Μίνι λογότυπο Walmart

Walmart

176,59 $

182,80 $

Μίνι λογότυπο Walgreens

Walgreens

182,80 $

Η Optum Perks και η Healthline είναι θυγατρικές της RVO Health.

Πηγή τιμολόγησης: Perks.optum.com

optum-λογότυπο


Ήταν αυτό χρήσιμο;

Είναι διαθέσιμο το Clenpiq ως γενόσημο;

Το Clenpiq είναι ένα επώνυμο φάρμακο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμη γενική έκδοση. (Ένα γενόσημο περιέχει ένα ακριβές αντίγραφο του δραστικού φαρμάκου σε ένα επώνυμο φάρμακο, αλλά τείνει να κοστίζει λιγότερο.)

Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά κόστους μεταξύ των επώνυμων φαρμάκων και των γενόσημων φαρμάκων;

Χρειάζονται χρόνια έρευνας και δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι τα επώνυμα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτή η δοκιμή μπορεί να κάνει τα φάρμακα ακριβά. Ο κατασκευαστής ενός επώνυμου φαρμάκου μπορεί να πουλά το φάρμακο αποκλειστικά για έως και 20 χρόνια. Μετά από αυτό, άλλοι κατασκευαστές φαρμάκων μπορούν να δημιουργήσουν γενόσημες εκδόσεις. Αυτός ο ανταγωνισμός στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος για τα γενόσημα. Και επειδή τα γενόσημα έχουν τα ίδια δραστικά συστατικά με τα επώνυμα φάρμακα, δεν χρειάζεται να μελετηθούν ξανά. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος γενικής χρήσης.

Μπορώ να λάβω βοήθεια για την πληρωμή του Clenpiq;

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την κάλυψη του κόστους του Clenpiq ή την κατανόηση της ασφάλισής σας, ελέγξτε αυτούς τους πόρους:

 • κουπόνι από τον κατασκευαστή της Clenpiq

 • NeedyMeds
 • συνταγογραφούμενα εκπτωτικά προγράμματα

Σε αυτές τις σελίδες, μπορείτε να βρείτε ασφαλιστικά στοιχεία, λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας για τα ναρκωτικά και συνδέσεις με κάρτες αποταμίευσης και άλλες υπηρεσίες.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της συνταγής σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κόστος και το Clenpiq

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Clenpiq και το κόστος.

Ποιο είναι το κόστος του Clenpiq χωρίς ασφάλιση έναντι ασφάλισης;

Το κόστος του Clenpiq χωρίς ασφάλιση έναντι της ασφάλισης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

Μερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το κόστος του Clenpiq χωρίς ασφάλιση περιλαμβάνουν:

 • το φαρμακείο που θα επιλέξετε
 • οποιαδήποτε προγράμματα εξοικονόμησης κόστους για τα οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις

Οι ίδιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος του φαρμάκου εάν πληρώνετε μέσω ασφάλισης. Αλλά επιπλέον, το κόστος σας με την ασφάλιση μπορεί να εξαρτάται από:

 • οφέλη του ατομικού σας προγράμματος
 • τυχόν απαιτήσεις προηγούμενης εξουσιοδότησης για το σχέδιό σας (ανατρέξτε στην ενότητα «Προηγούμενη εξουσιοδότηση» παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες)

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος σας με και χωρίς ασφάλιση, επικοινωνήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο (εάν έχετε).

Είτε έχετε ασφάλεια είτε όχι, μπορείτε να επισκεφτείτε το Optum Perks* για να λάβετε εκτιμήσεις τιμών για το Clenpiq όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από τον ιστότοπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αμοιβές ή παροχές.

* Το Optum Perks είναι ένας αδελφός ιστότοπος της Healthline.

Πώς συγκρίνεται το κόστος του Clenpiq με αυτό παρόμοιων φαρμάκων, όπως το Suprep;

Το Clenpiq και το Suprep (θειικό νάτριο/θειικό κάλιο/θειικό μαγνήσιο) είναι και τα δύο υγρά διαλύματα που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία για κολονοσκόπηση. Το κόστος του Clenpiq σε σύγκριση με το κόστος του Suprep μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • εάν υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα αποταμίευσης για το φάρμακο που σας έχει συνταγογραφηθεί
 • είτε έχεις ασφάλεια είτε πληρώνεις από την τσέπη σου

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος του Clenpiq σε σύγκριση με το κόστος παρόμοιων φαρμάκων, μιλήστε με τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον ασφαλιστικό σας φορέα. Μπορούν να μοιραστούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος θεραπείας με βάση τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

Καλύπτεται το Clenpiq από το Medicare;

Είναι δυνατό. Για να μάθετε εάν το πρόγραμμά σας Medicare καλύπτει το κόστος του Clenpiq, καλέστε τον πάροχο του προγράμματος σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων Medicare και το κόστος και η κάλυψή σας εξαρτώνται από τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματός σας.

Λάβετε υπόψη ότι το σχέδιό σας μπορεί να έχει απαιτήσεις προηγούμενης εξουσιοδότησης προτού καλύψει το Clenpiq. (Ανατρέξτε στην ενότητα «Προηγούμενη εξουσιοδότηση» παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.)

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας για το κόστος του Clenpiq εάν έχετε Medicare.

Προηγούμενη εξουσιοδότηση

Εάν έχετε ασφάλεια, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε προηγούμενη εξουσιοδότηση προτού ο ασφαλιστικός σας πάροχος καλύψει το Clenpiq. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιστής σας και ο γιατρός σας θα συζητήσουν το Clenpiq σχετικά με τη θεραπεία σας. Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία θα καθορίσει εάν το φάρμακο καλύπτεται. Εάν το Clenpiq απαιτεί προηγούμενη έγκριση και δεν το λάβετε πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα μπορούσατε να πληρώσετε ολόκληρο το κόστος του φαρμάκου.

Φροντίστε να ρωτήσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν η Clenpiq απαιτεί προηγούμενη έγκριση.

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μου;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος του Clenpiq, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι θα πληρώσετε για αυτό το φάρμακο. Αλλά εάν έχετε ασφάλιση υγείας, θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον ασφαλιστικό σας φορέα για να μάθετε το πραγματικό κόστος που θα πληρώνατε για το Clenpiq.

Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό ή τον ασφαλιστικό σας πάροχο περιλαμβάνουν:

 • Υπάρχουν φάρμακα χαμηλότερου κόστους που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να προετοιμαστώ για την κολονοσκόπησή μου;
 • Τι άλλες επιλογές έχω εάν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά το Clenpiq;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss