Φροντιστές Αλτσχάιμερ: Γεγονότα και αριθμοί

Οι φροντιστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν τα άτομα με τη νόσο του Αλτσχάιμερ να αντιμετωπίσουν. Μάθετε περισσότερα για τον αυξανόμενο αριθμό φροντιστών για τη νόσο Αλτσχάιμερ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας. Το 2020 επηρέασε περίπου 5,8 εκατ άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πιο συχνό σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και καθώς ο πληθυσμός συνεχίζει να γερνάει, ο αριθμός των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να τριπλασιαστεί τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Η νόσος Αλτσχάιμερ επηρεάζει τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη, τη γλώσσα και την επεξεργασία της σκέψης. Αυτές οι αλλαγές είναι προοδευτικές, πράγμα που σημαίνει ότι χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Τελικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε:

  • απώλεια μνήμης
  • δυσκολίες στη φροντίδα του εαυτού του
  • προκλήσεις σχέσεων

Οι φροντιστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τους αγαπημένους τους να διαχειριστούν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές πτυχές της φροντίδας τους, όπως:

  • κάνοντας δουλειές του σπιτιού
  • οργάνωση των οικονομικών
  • διαχείριση φαρμάκων
  • συντονισμός ομάδων υγειονομικής περίθαλψης

Αν και πολλοί άνθρωποι αναλαμβάνουν το ρόλο του φροντιστή από αγάπη, αυτές οι ευθύνες μπορεί να προκαλέσουν υψηλά επίπεδα συναισθηματικού, οικονομικού και σωματικού στρες. Αυτά τα οι πιέσεις μπορεί να αυξηθούν καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, είναι σημαντικό για τους φροντιστές του Αλτσχάιμερ να αφιερώσουν χρόνο για να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία τους.

Το παρακάτω infographic διερευνά ορισμένα σημαντικά γεγονότα και αριθμούς που πρέπει να γνωρίζετε για το επίπτωση της φροντίδας ενός αγαπημένου προσώπου με νόσο Αλτσχάιμερ.

infographic με γεγονότα για τους φροντιστές του Αλτσχάιμερ
Infographic από τον Bailey Mariner

Το takeaway

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με νόσο του Αλτσχάιμερ, η οποία μπορεί να είναι συναισθηματικά, οικονομικά και κοινωνικά προκλητική. Οι γυναίκες αποτελούν πολλούς φροντιστές και οι νεότεροι ενήλικες εμπλέκονται όλο και περισσότερο στις ευθύνες φροντίδας.

Εάν φροντίζετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλη μορφή άνοιας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε και τον εαυτό σας. Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης του αγαπημένου σας προσώπου μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε με πόρους υποστήριξης στην περιοχή σας, όπως φροντίδα ανάπαυλας ή ομάδες υποστήριξης.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss