Τι είναι η δίαιτα Ice Hack και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Η δίαιτα ice hack δεν είναι να ζεις από πάγο ή να τρως μόνο αλπικά τρόφιμα. Είναι μια στρατηγική απώλειας βάρους που βασίζεται στην ιδέα ότι η έκθεση στο κρύο επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων.

Ο μεταβολισμός σας είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί και αποθηκεύει ενέργεια σε κυτταρικό και συστηματικό (ολόσωμο) επίπεδο. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού σας συχνά συνδέεται με την απώλεια βάρους. Το να καίτε περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνετε, τελικά, είναι το μάντρα των περισσότερων προγραμμάτων διαχείρισης βάρους.

Πολλά κόλπα και μοντέρνες δίαιτες ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό σας, αλλά η έρευνα δείχνει ότι η έκθεση στο κρύο όπως αυτή σε ορισμένες παραλλαγές της δίαιτας με πάγο μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει. Ωστόσο, το πώς μεταφράζεται σε χαμένα κιλά παραμένει άγνωστο και τα μεμονωμένα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Τι είναι η δίαιτα με πάγο;

Η δίαιτα ice hack είναι ένα πλαίσιο απώλειας βάρους που εστιάζει στην ψύξη της θερμοκρασίας του σώματός σας προκειμένου να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Στην πιο απλή του μορφή, περιλαμβάνει την προσθήκη πάγου στη διατροφή σας, την κατανάλωση κρύων υγρών όπως τα smoothies και την κατανάλωση μόνο κρύων φαγητών.

Αν θέλετε να φτάσετε στα άκρα τη δίαιτα με πάγο, οι επιλογές τροφίμων μπορούν να συνδυαστούν με έκθεση σε κρύες θερμοκρασίες, όπως λουτρά πάγου, κρύο ντους και εφαρμογή παγοκύστων όλη την ημέρα.

Ο στόχος της δίαιτας ice hack είναι να κρυώσετε, είτε από μέσα προς τα έξω με το φαγητό είτε από έξω προς τα μέσα με την έκθεση στο περιβάλλον.

Το να κρυώνετε βάζει το σώμα σας σε αυτό που είναι γνωστό ως θερμογένεση που προκαλείται από το κρύο, μια φυσιολογική κατάσταση όπου ο μεταβολισμός σας αυξάνεται φυσικά ως ένας τρόπος να σας κρατά ζεστούς.

Οι υποστηρικτές της δίαιτας ice hack πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση του μεταβολισμού, σε συνδυασμό με τα τυπικά θερμιδικά ελλείμματα, μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους.

Τι περιλαμβάνει η συνταγή για δίαιτα με πάγο;

Η δίαιτα ice hack, στη μοντέρνα εκδοχή της, προωθεί κατά κύριο λόγο την κατανάλωση κρύων ροφημάτων, φαγητών και πάγου. Οτιδήποτε πάει, αρκεί να κάνει κρύο και εντός των θερμίδων σας. Μεταξύ των γευμάτων και των σνακ, επιτρέπεται όσο πάγος θέλετε.

Μπορεί η μέθοδος του πάγου να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Ως σχετικά νέα δίαιτα, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι η δίαιτα ice hack, συγκεκριμένα, λειτουργεί για την απώλεια βάρους.

Όπως κάθε δίαιτα, η δίαιτα ice hack μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους φυσικά εάν είστε σε θερμιδικό έλλειμμα (παίρνοντας λιγότερη ενέργεια από αυτή που καίτε).

Η δίαιτα ice hack περιλαμβάνει επίσης την κατανάλωση πάγου, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνετε την ημερήσια πρόσληψη νερού. Η κατανάλωση περισσότερου νερού, ιδιαίτερα πριν από τα γεύματα, μπορώ να βοηθήσω διατηρήστε το αίσθημα πληρότητας, κάτι που μπορεί να σας κάνει λιγότερο πιθανό να αισθανθείτε πόθους ή να τρώτε υπερβολικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Ενα μικρό μελέτη από το 2022 Τα κρύα φαγητά είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν υψηλά επίπεδα ινσουλίνης από τα ζεστά τρόφιμα. Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσουν σε αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση συνδεδεμένος με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Τελικά, ωστόσο, η θερμοκρασία του φαγητού σας είναι απίθανο να είναι πρωταρχικός παράγοντας στην επιτυχία της απώλειας βάρους. Αν και είναι αλήθεια ότι το σώμα σας αυξάνει το μεταβολισμό για να σας κρατήσει ζεστούς, τα κρύα φαγητά δεν μπορούν να σας κάνουν να κρυώσετε αρκετά ώστε να επηρεάσουν σημαντικά το σωματικό βάρος.

Παλαιότερες έρευνες, για παράδειγμα, δείχνουν ότι η θερμοκρασία των κρύων ροφημάτων με υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες αρχίζει να αυξάνεται για να φτάσει τη θερμοκρασία του σώματός σας μέσα σε 5 λεπτά από την κατανάλωση τους.

Αυξάνει τον μεταβολισμό σας το χτύπημα πάγου;

Αν και τα κρύα φαγητά από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για μεταβολικά οφέλη, η περιβαλλοντική έκθεση στο κρύο σε πιο προηγμένες εκδόσεις της δίαιτας ice hack μπορεί να είναι χρήσιμη.

Το να κάνετε κρύο ντους, να κάθεστε σε λουτρά πάγου και να στέκεστε έξω σε κρύο αέρα μπορεί να έχει οφέλη.

Θεωρητικά, η τακτική έκθεση του σώματός σας σε κρύο νερό ή αέρα θα μπορούσε να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας αρκετά ώστε να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου. Σε αντίθεση με την κατανάλωση κρύων τροφών, η περιβαλλοντική έκθεση στο κρύο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος.

Σύμφωνα με α κριτική 2022η οξεία, τακτική έκθεση στο κρύο αυξάνει την καύση ενέργειας ενεργοποιώντας και προάγοντας την παραγωγή καφέ λιπώδους ιστού στο σώμα.

Ο καφές λιπώδης ιστός παίζει βασικό ρόλο στη θερμογένεση, την παραγωγή θερμότητας από το σώμα σας και έχει υψηλό ποσοστό κατανάλωσης θρεπτικών συστατικών και καύσης ενέργειας.

Σύμφωνα με α ανάλυση 2020τα επίπεδα του καφέ λιπώδους ιστού είναι χαμηλότερα σε άτομα που έχουν υπέρβαρα ή παχυσαρκία.

Τα οφέλη της έκθεσης στο κρύο για την απώλεια βάρους μπορεί να επεκταθούν και πέρα ​​από το μεταβολισμό. ΕΝΑ κριτική 2022 σχετικά με την εμβάπτιση σε κρύο νερό σημειώνει ότι περιορισμένη έρευνα υποδηλώνει ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να αυξήσει τον καφέ λιπώδη ιστό, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση που συνδέεται με την παχυσαρκία.

Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι η εμβάπτιση στο κρύο νερό μπορεί να προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ανοχής στο στρες και του μειωμένου κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις μελέτες που συμπεριλήφθηκαν στην ανασκόπηση ήταν μικρές και περιελάμβαναν μόνο υγιή άτομα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν η εμβάπτιση σε κρύο νερό θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους.

Είναι ασφαλής η δίαιτα με πάγο;

Η κατανάλωση κρύου φαγητού δεν είναι αυτόματα κακό για εσάς, αλλά η τακτική κατανάλωση μόνο κρύου φαγητού μπορεί να περιπλέξει καταστάσεις που σχετίζονται με την γαστρική κένωση ή το πόσο γρήγορα η τροφή κινείται στο πεπτικό σας σύστημα. Τα κρύα τρόφιμα μπορεί μειώστε τις συσπάσεις του στομάχου σε ορισμένα άτομα, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η γαστροπάρεση.

ο American Heart Association (AHA) προειδοποιεί επίσης για αυθόρμητες κρύες βυθίσεις χωρίς εγκλιματισμό. Το άλμα σε εξαιρετικά κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει κρύο σοκ, μια απόκριση επιβίωσης που προκαλεί γρήγορη αναπνοή, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Το ψυχρό σοκ μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορεί να προκαλέσει ένα ακούσιο αντανακλαστικό αναπνοής που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό. Σε άτομα με υπάρχουσες καρδιαγγειακές παθήσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Η λήψη αυτών των συμβουλών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την έκθεση στο κρύο με ασφάλεια:

  • Τυλίξτε όλες τις παγοκύστες σε μια πετσέτα αντί να τις εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας.
  • Κρατήστε τους χρόνους έκθεσης λίγους στην αρχή και αυξήστε σταδιακά την ανοχή σας.
  • Ξεκινήστε από το ντους, όπου μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού.

  • Στα λουτρά πάγου, φορέστε προστατευτικά στρώματα στα ευάλωτα άκρα σας, όπως τα χέρια και τα πόδια σας.
  • Να προσέχετε τη θερμοκρασία έκθεσής σας σε σχέση με την εμφάνιση κρυοπαγημάτων και υποθερμίας (όσο πιο κρύο είναι, τόσο πιο γρήγορα δημιουργούνται αυτές οι συνθήκες).
  • Εξοικειωθείτε με τα προειδοποιητικά σημάδια της υποθερμίας και του κρυοπαγήματος.

Συμπέρασμα

Η δίαιτα ice hack προωθεί την κατανάλωση κρύων φαγητών, παγωμένων ποτών και άφθονο πάγου ως σνακ. Αν και παίρνει την ιδέα του από τη φυσιολογική διαδικασία της θερμογένεσης που προκαλείται από το κρύο, η κατανάλωση κρύων τροφών από μόνη της πιθανότατα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τον μεταβολισμό σας.

Η προσθήκη της έκθεσης στο κρύο περιβάλλον ως μέρος της δίαιτας με πάγο μπορεί να αποφέρει περισσότερα οφέλη. Η τακτική έκθεση στο κρύο μπορεί να ενισχύσει την καύση ενέργειας του σώματός σας προάγοντας και ενεργοποιώντας τον καφέ λιπώδη ιστό.

Λόγω των πιθανών σοβαρών κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με το ακραίο κρύο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια πρακτική έκθεσης στο κρύο.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss