Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συνεργασίας με έναν διατροφολόγο

Οι προπονητές διατροφής μπορεί να είναι μια πιο προσιτή επιλογή για όσους χρειάζονται διατροφική βοήθεια, αλλά δεν χρειάζονται δίαιτα με συνταγή.

Έχετε βρεθεί ποτέ να κοιτάτε μια διατροφική ετικέτα αναρωτιέστε τι σημαίνουν τα πάντα; Τι θα λέγατε να παλεύετε να βρείτε έναν τρόπο να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα; Εάν ναι, μπορεί να επωφεληθείτε από τη συνεργασία με έναν προπονητή διατροφής που μπορεί να προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη για τους στόχους σας για την υγεία και τη διατροφή.

Παρακάτω, θα μοιραστούμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το τι κάνει ένας προπονητής διατροφής, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα οφέλη της συνεργασίας με έναν προπονητή διατροφής για τους στόχους υγείας σας.

Τι ακριβώς κάνει ένας προπονητής διατροφής;

Όταν εργάζεστε με έναν προπονητή διατροφής, ο πρωταρχικός του ρόλος είναι να προσφέρουν διατροφική εκπαίδευση, συμβουλές και υπευθυνότητα καθώς εργάζεστε για τη βελτίωση της υγείας σας.

Επειδή οι περισσότερες πολιτείες έχουν αυστηρές απαιτήσεις για υπηρεσίες διατροφής, υπάρχει όριο στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας προπονητής διατροφής. Για παράδειγμα, ένας προπονητής διατροφής δεν μπορεί να διαγνώσει καταστάσεις υγείας, να συνταγογραφήσει παρεμβάσεις ή να θεραπεύσει ιατρικές παθήσεις.

Ωστόσο, ένας προπονητής διατροφής μπορεί να παίξει υποστηρικτικό ρόλο στο ταξίδι της υγείας κάποιου:

  • βοηθώντας τους πελάτες να προσδιορίσουν τους στόχους υγείας και διατροφής
  • στρατηγικές κοινής χρήσης που μπορούν να ακολουθήσουν οι πελάτες για να επιτύχουν τους στόχους τους
  • εκπαίδευση των πελατών σχετικά με τις έννοιες της υγείας και της διατροφής
  • προσφέροντας στους πελάτες υποστήριξη και υπευθυνότητα στο ταξίδι τους

Ένας προπονητής διατροφής μπορεί επίσης να προσφέρει γενική διατροφική εκπαίδευση και συμβουλές σε μεγαλύτερους πληθυσμούς. Έτσι, εκτός από την ατομική υποστήριξη καθοδήγησης, μπορείτε επίσης να βρείτε προπονητές διατροφής που διοργανώνουν εργαστήρια και μαθήματα διατροφής.

Ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας με έναν προπονητή διατροφής;

Μπορεί να νιώθεις τρομακτικό να ξεκινήσεις ένα νέο ταξίδι υγείας, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της συνεργασίας με έναν προπονητή διατροφής είναι η υποστήριξη και η υπευθυνότητα.

Με την καθοδήγηση ενός προπονητή διατροφής, έχετε κάποιον στην ομάδα σας που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι στόχοι υγείας σας και να σας προσφέρει συμβουλές για το πώς να τους επιτύχετε. Ένας καλός προπονητής διατροφής δεν σας λέει απλώς τι να κάνετε – σας διδάσκει ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα βήματα μόνοι σας.

Ένα άλλο πιθανό όφελος από την επιλογή ενός προπονητή διατροφής αντί του διαιτολόγου είναι ότι οι υπηρεσίες του μπορεί να είναι φθηνότερες.

Ορισμένοι διαιτολόγοι χρεώνουν πάνω από εκατοντάδες δολάρια την ώρα για τις υπηρεσίες τους, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους στον τομέα. Αλλά αν δεν έχετε παθήσεις υγείας που απαιτούν ιατρική διατροφική θεραπεία, ένας προπονητής διατροφής μπορεί να είναι μια πιο προσιτή επιλογή.

Μπορούν οι προπονητές διατροφής να δώσουν σχέδια γευμάτων;

Παρόλο που ένας προπονητής διατροφής μπορεί να προσφέρει διατροφική εκπαίδευση και συμβουλές, συνήθως δεν είναι σε θέση να συνταγογραφήσει προγράμματα γευμάτων στους πελάτες.

Με αυτά τα λόγια, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι προπονητές διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό των γευμάτων.

Για παράδειγμα, ένας προπονητής διατροφής μπορεί να σας διδάξει για διάφορες πτυχές του προγραμματισμού γευμάτων, όπως ομάδες τροφίμων, συμβουλές προετοιμασίας, μεγέθη μερίδων και πολλά άλλα. Και αν ψάχνετε για ιδέες συνταγών που μπορείτε να ενσωματώσετε στα εβδομαδιαία προγράμματα γευμάτων σας, ένας προπονητής διατροφής μπορεί επίσης να τις μοιραστεί.

Ορισμένοι προπονητές διατροφής προσφέρουν ακόμη και μαθήματα ή ατομική εκπαίδευση για το πώς να σχεδιάζετε τα γεύματα – συμπεριλαμβανομένων βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να φτιάξετε τα δικά σας εβδομαδιαία προγράμματα γευμάτων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός προπονητή διατροφής, ενός διατροφολόγου και ενός διαιτολόγου;

Αν αναρωτιέστε για τις διαφορές μεταξύ ενός προπονητή διατροφής, διατροφολόγου και διαιτολόγου, ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή:

  • Προπονητής Διατροφής: Αυτός είναι κάποιος με γενικές γνώσεις διατροφής και υγείας που υποστηρίζει πελάτες που θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις αδειοδότησης για τους προπονητές διατροφής, μπορεί να έχουν ή να μην έχουν επίσημη διατροφική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Τροφολόγος: Ο “Διατροφολόγος” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών διατροφής με διαφορετικά επίπεδα διατροφικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι κανονισμοί για το ποιος μπορεί να αυτοαποκαλείται διατροφολόγος και τι μπορεί να κάνει, διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και από χώρα σε χώρα.
  • Διαιτολόγος: Διαιτολόγος είναι κάποιος που έχει επίσημη διατροφική εκπαίδευση —συνήθως μεταπτυχιακό ή ανώτερο— και έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση και έχει περάσει εξετάσεις στο συμβούλιο. Οι διαιτολόγοι που έχουν συμπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις μπορούν να αυτοαποκαλούνται Εγγεγραμμένος Διαιτολόγος (RD) ή Εγγεγραμμένος Διαιτολόγος Διατροφολόγος (RDN).

Οι περισσότεροι κρατικοί κανονισμοί καθιστούν παράνομο για οποιονδήποτε άλλο εκτός από RD/RDN να παρέχει ιατρική διατροφική θεραπεία για παθήσεις υγείας. Ωστόσο, πολλές πολιτείες επιτρέπουν στους διατροφολόγους να εκτελούν ατομική διατροφική συμβουλευτική με πελάτες, ακόμα κι αν υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στις υπηρεσίες τους.

Με όλους τους διαφορετικούς τύπους επαγγελματιών υγείας εκεί έξω, μπορεί να φαίνεται λίγο μπερδεμένο να καταλάβουμε σε ποιον να απευθυνθούμε για καθοδήγηση. Αλλά αν απλώς αναζητάτε κάποιον που θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων, ένας προπονητής διατροφής μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss