Λεπτομέρειες δοσολογίας για Duavee

Το Duavee (συζευγμένα οιστρογόνα/βαζεδοξιφένη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ορισμένων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Το φάρμακο έρχεται ως δισκίο που καταπίνετε. Συνήθως λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.

Το Duavee συνταγογραφείται για γυναίκες* που έχουν μήτρα για:

 • βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση
 • θεραπεύστε μέτρια έως σοβαρά αγγειοκινητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων, της έξαψης και των νυχτερινών εφιδρώσεων

Το Duavee περιέχει δύο δραστικά συστατικά: συζευγμένα οιστρογόνα (ένα μείγμα πολλών τύπων οιστρογόνων) και βαζεδοξιφένη. (Ένα ενεργό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Τα συζευγμένα οιστρογόνα είναι ένας τύπος θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης και η βαζεδοξιφένη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται εκλεκτικοί ρυθμιστές υποδοχέων οιστρογόνου (SERMs).

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δόση του Duavee, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο λήψης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Duavee, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

* Σε αυτό το άρθρο, χρησιμοποιούμε τον όρο «θηλυκό» για να ορίσουμε το φύλο που αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Για να μάθετε για τις διαφορές μεταξύ φύλου και φύλου, δείτε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Duavee;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τη συνήθη δοσολογία του Duavee. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Duavee;

Το Duavee διατίθεται ως πόσιμο δισκίο που καταπίνετε.

Τι δύναμη έχει το Duavee;

Το Duavee περιέχει δύο δραστικά συστατικά σε ένα δισκίο. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Duavee διατίθεται σε μία ισχύ: συζευγμένα οιστρογόνα 0,45 χιλιοστόγραμμα (mg) και βαζεδοξιφένη 20 mg.

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Duavee;

Ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με τη συνιστώμενη δόση του Duavee για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας. Το Duavee συνταγογραφείται μόνο για γυναίκες που έχουν μήτρα. Εάν έχετε υποβληθεί σε υστερεκτομή, ο γιατρός σας δεν θα συνταγογραφήσει το Duavee.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τη δοσολογία που χρησιμοποιείται ή συνιστάται συνήθως. Φροντίστε όμως να λάβετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για την πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση

Η δοσολογία Duavee για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε ενήλικες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση είναι ένα δισκίο μία φορά την ημέρα.

Δοσολογία για μέτριες έως σοβαρές εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης

Η τυπική δόση Duavee σε ενήλικες γυναίκες για την αντιμετώπιση των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, είναι ένα δισκίο που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.

Το Duavee χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα;

Όχι. Το Duavee δεν είναι συνήθως μια μακροχρόνια θεραπεία. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το Duavee για το συντομότερο χρονικό διάστημα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς κινδύνους ανεπιθύμητων ενεργειών. Θα παρακολουθούν την ανταπόκρισή σας στη θεραπεία και θα συζητούν για πόσο καιρό θα παίρνετε πιθανώς το φάρμακο με βάση τα συμπτώματά σας και τους κινδύνους του φαρμάκου.

Πώς λαμβάνεται το Duavee;

Το Duavee διατίθεται ως πόσιμο δισκίο που καταπίνετε. Μπορείτε να το πάρετε με ή χωρίς φαγητό. Μην συνθλίβετε, κόβετε ή μασάτε τα δισκία Duavee. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κατάποση δισκίων, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης αυτής της μορφής φαρμάκου.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Duavee, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Duavee, πάρτε την μόλις το θυμηθείτε. Αλλά εάν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, παραλείψτε τη δόση που ξεχάσατε και πάρτε την επόμενη δόση στη συνηθισμένη της ώρα. Μην πάρετε δύο δόσεις Duavee για να καλύψετε τη χαμένη δόση. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ανεπιθύμητες ενέργειες του Duavee. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να πάρετε μια δόση που παραλείψατε, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να παίρνετε τη δόση του Duavee έγκαιρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην πάρετε μεγαλύτερη δόση Duavee από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ευαισθησία του μαστού
 • ναυτία/έμετος
 • κοιλιακό άλγος
 • κόπωση (αίσθημα κόπωσης)
 • υπνηλία
 • αιμορραγία απόσυρσης (αιμορραγία που συμβαίνει όταν σταματήσετε να παίρνετε ορμόνες όπως τα οιστρογόνα)

Τι να κάνετε σε περίπτωση που πάρετε πολύ Duavee

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε πάρει πάρα πολύ Duavee. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Duavee.

Είναι η δόση του Duavee παρόμοια με τις δόσεις του Estrace ή του Fosamax;

Όχι. Οι μορφές, οι εγκεκριμένες χρήσεις και το πόσο συχνά παίρνετε κάθε φάρμακο είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, το Fosamax είναι διαθέσιμο σε μορφές μία φορά την ημέρα και μία φορά την εβδομάδα, ενώ το Duavee και το Estrace διατίθενται μόνο σε μορφές μία φορά την ημέρα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα για λεπτομέρειες σχετικά με τις χρήσεις και τις μορφές αυτών των φαρμάκων.

Φάρμακο Ενεργό συστατικό* Χρήσεις Μορφή
Duavee συζευγμένο οιστρογόνο/ βαζεδοξιφένη • πρόληψη της οστεοπόρωσης
• αντιμετώπιση αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
από του στόματος δισκίο
Estrace οιστραδιόλη • πρόληψη της οστεοπόρωσης
• αντιμετώπιση αγγειοκινητικών ή μη αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης†
• πόσιμο δισκίο
• κολπική κρέμα
Fosamax αλενδρονάτης θεραπεία ή πρόληψη της οστεοπόρωσης • πόσιμο δισκίο
• πόσιμο διάλυμα

* Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.
† Το Estrace πόσιμο δισκίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ενώ η κολπική κρέμα Estrace έχει εγκριθεί για τη θεραπεία μη αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως η κολπική ξηρότητα.

Η δόση σε mg για κάθε φάρμακο διαφέρει. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δοσολογία που είναι κατάλληλη για εσάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται η Duavee;

Το Duavee αρχίζει να δρα μετά την πρώτη σας δόση. Με βάση τις μελέτες του φαρμάκου, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προτού παρατηρήσετε βελτιώσεις στα αγγειοκινητικά συμπτώματα, όπως λιγότερες εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις. Το Duavee αρχίζει να εργάζεται αμέσως για να μειώσει τον κίνδυνο για κατάγματα των οστών ενισχύοντας τα οστά σας.

Ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να ελέγξει εάν το φάρμακο λειτουργεί στη θεραπεία της κατάστασής σας. Θα συνταγογραφήσουν το Duavee μόνο για το συντομότερο χρονικό διάστημα για τη διαχείριση της κατάστασής σας, διατηρώντας παράλληλα τους κινδύνους ανεπιθύμητων ενεργειών σας χαμηλούς.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία σας με Duavee, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τη συνήθη δοσολογία που παρέχεται από τον κατασκευαστή. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Duavee για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Duavee χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Λαμβάνετε το Duavee μόνο όπως σας έχει συνταγογραφηθεί. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Θα χρειαστώ προσαρμογή της δόσης για το Duavee εάν λαμβάνω άλλα φάρμακα για την οστεοπόρωση;
 • Μπορώ να παίρνω το Duavee κάθε δεύτερη μέρα για να μειώσω τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών;

Για να μάθετε περισσότερα για το Duavee, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο:

 • Duavee (συζευγμένα οιστρογόνα/βαζεδοξιφαίνη)

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της όψιμης δυσκινησίας και άλλων κινητικών διαταραχών; Οι συχνές ερωτήσεις σας

Η όψιμη δυσκινησία έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλες κινητικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Tourette και ο παρκινσονισμός που προκαλείται από...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss