Λεπτομέρειες δοσολογίας για Combigan

Το Combigan (βριμονιδίνη/τιμολόλη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής οφθαλμικής πίεσης από ορισμένες παθήσεις. Το φάρμακο έρχεται ως οφθαλμική σταγόνα. Συνήθως τοποθετείται στο μάτι δύο φορές την ημέρα.

Το Combigan χρησιμοποιείται σε ορισμένους ενήλικες και παιδιά. Αντιμετωπίζει την υψηλή πίεση των ματιών από γλαύκωμα ή οφθαλμική υπέρταση.

Τα ενεργά συστατικά του Combigan είναι η βριμονιδίνη και η τιμολόλη. (Ένα ενεργό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Η βριμονιδίνη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται άλφα-2 αδρενεργικοί αγωνιστές. Η τιμολόλη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται β-αναστολείς.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δοσολογία του Combigan, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο χρήσης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Combigan, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Combigan;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Combigan. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Combigan;

Το Combigan διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χρησιμοποιείτε ως οφθαλμική σταγόνα.

Τι δύναμη έχει το Combigan;

Το Combigan έρχεται σε μία δύναμη: βριμονιδίνη 0,2%/τιμολόλη 0,5%. Το διάλυμα περιέχει 2 χιλιοστόγραμμα (mg) βριμονιδίνης συν 5 mg τιμολόλης ανά χιλιοστόλιτρο (mL).

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Combigan σε ενήλικες;

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις του Combigan που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για ορισμένη υψηλή οφθαλμική πίεση σε άτομα με γλαύκωμα ή οφθαλμική υπέρταση

Το Combigan αντιμετωπίζει την υψηλή οφθαλμική πίεση που προκαλείται από γλαύκωμα ή οφθαλμική υπέρταση. Οι γιατροί μπορεί να αναφέρουν την υψηλή οφθαλμική πίεση ως αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση (ΕΟΠ). (Η οφθαλμική υπέρταση είναι μια συγκεκριμένη πάθηση κατά την οποία το μάτι έχει πίεση υψηλότερη από το συνηθισμένο.)

Η τυπική δόση Combigan για ενήλικες είναι μία σταγόνα στο προσβεβλημένο μάτι δύο φορές την ημέρα. Συνήθως τοποθετείτε κάθε δόση με διαφορά 12 ωρών.

Ποια είναι η δοσολογία του Combigan για παιδιά;

Το Combigan κερνά ψηλά πίεση των ματιών που προκαλείται από γλαύκωμα ή οφθαλμική υπέρταση σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.

Η δοσολογία για τα παιδιά είναι ίδια με τη δόση για τους ενήλικες. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στην ενότητα “Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Combigan σε ενήλικες;” ενότητα παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Combigan για παιδιά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του παιδιού σας.

Χρησιμοποιείται το Combigan μακροπρόθεσμα;

Ναι, το Combigan χρησιμοποιείται συνήθως ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας πιστεύετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

Πώς χρησιμοποιείται το Combigan;

Το Combigan διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χρησιμοποιείτε ως οφθαλμική σταγόνα.

Θα τοποθετείτε μία σταγόνα Combigan στο προσβεβλημένο μάτι δύο φορές την ημέρα. Εάν χρησιμοποιείτε το Combigan με άλλες οφθαλμικές σταγόνες, διαχωρίστε τις δόσεις κάθε φαρμάκου κατά τουλάχιστον 5 λεπτά. Αυτό δίνει στο μάτι σας χρόνο να απορροφήσει καλύτερα κάθε σταγόνα.

Πριν τοποθετήσετε μια δόση Combigan, είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας. Και όταν τοποθετείτε μια δόση, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το άκρο της φιάλης στο μάτι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια στο άκρο του μπουκαλιού θα μπορούσαν να εισέλθουν στο μάτι σας. Τα βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές λοιμώξεις των ματιών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Combigan, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του φαρμακοποιού. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Combigan, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορείτε επίσης να δείτε την ενότητα “Λήξη” αυτού του άρθρου.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Combigan, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε. Θα σας πουν εάν πρέπει να τοποθετήσετε τη δόση που ξεχάσατε ή να την παραλείψετε.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμηθείτε να τοποθετήσετε τη δόση του Combigan έγκαιρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο Combigan από αυτό που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • πονοκέφαλο
 • ζάλη
 • δυσκολία στην αναπνοή
 • χαμηλή πίεση αίματος
 • αργός καρδιακός ρυθμός ή καρδιακή ανακοπή

 • βρογχόσπασμος (σφίξιμο των μυών που καλύπτουν τους αεραγωγούς σας)

Τι να κάνετε σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πάρα πολύ Combigan

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ Combigan. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Combigan.

Είναι η δόση του Combigan παρόμοια με τη δόση του Lumigan;

Όχι, το Combigan και το Lumigan (βιματοπρόστη) έχουν διαφορετικές δόσεις.

Το Combigan και το Lumigan είναι οφθαλμικές σταγόνες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής οφθαλμικής πίεσης. Η δόση του Combigan είναι μία σταγόνα στο προσβεβλημένο μάτι δύο φορές την ημέρα. Η δόση του Lumigan είναι μία σταγόνα στο προσβεβλημένο μάτι μία φορά την ημέρα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύγκριση αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να λειτουργεί το Combigan;

Το Combigan αρχίζει να δρα μετά την πρώτη σας δόση. Μπορεί να μην αισθάνεστε το φάρμακο να λειτουργεί στο μάτι σας. Αλλά ο οφθαλμίατρος σας θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Θα ελέγξουν εάν το φάρμακο λειτουργεί για τη θεραπεία της κατάστασής σας.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία σας με Combigan, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τη συνήθη δοσολογία που παρέχεται από τον παρασκευαστή του φαρμάκου. Εάν ο γιατρός σας συστήσει το Combigan για εσάς, θα σας συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Combigan χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Χρησιμοποιήστε το Combigan ακριβώς όπως συνταγογραφείται. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Πρέπει να αλλάξει η δοσολογία μου στο Combigan εάν χρησιμοποιήσω άλλες οφθαλμικές σταγόνες;
 • Τι πρέπει να κάνω εάν ξεχάσω μια δόση Combigan;
 • Επηρεάζει κάποια από τις ιατρικές μου καταστάσεις δοσολογία του Combigan Μου έχει συνταγογραφηθεί;

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Combigan, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθύνης: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss