Λεπτομέρειες δοσολογίας για Briviact

Το Briviact (brivaracetam) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων μερικής έναρξης. Το Briviact διατίθεται ως πόσιμο δισκίο, πόσιμο υγρό διάλυμα και ως ένεση που χορηγείται από επαγγελματία υγείας. Συνήθως λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα.

Το Briviact χρησιμοποιείται σε ενήλικες και ορισμένα παιδιά για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων μερικής έναρξης (ονομάζονται επίσης επιληπτικές κρίσεις εστιακής έναρξης).

Το δραστικό συστατικό του Briviact είναι το brivaracetam. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Briviact ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται αντισπασμωδικά.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δόσεις του Briviact, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο λήψης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Briviact, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Briviact;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Briviact. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποιες είναι οι φόρμες του Briviact;

Το Briviact διατίθεται σε τρεις μορφές:

 • από του στόματος δισκία
 • πόσιμο υγρό διάλυμα
 • υγρό διάλυμα για ενδοφλέβια (IV) έγχυση (ένεση σε φλέβα χορηγούμενη με την πάροδο του χρόνου)

Ποια δυνατά σημεία έχει το Briviact;

Το Briviact έχει πολλά δυνατά σημεία:

 • από του στόματος δισκία:

  • 10 χιλιοστόγραμμα (mg)
  • 25 mg
  • 50 mg
  • 75 mg
  • 100 mg
 • πόσιμο υγρό διάλυμα: 10 mg φαρμάκου ανά 1 χιλιοστόλιτρο (mL) υγρού σε φιάλες των 300 mL
 • υγρό ενέσιμο διάλυμα: 50 mg φαρμάκου ανά 5 mL υγρού

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Briviact;

Η δόση του Briviact που σας συνταγογραφείται εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό σας βάρος και άλλους παράγοντες. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ξεκινήσει με μια συνιστώμενη δόση. Στη συνέχεια, θα το προσαρμόσουν με βάση το πόσο καλά ανέχεστε το φάρμακο και πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει την κατάστασή σας.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Φροντίστε όμως να λάβετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για επιληπτικές κρίσεις

Η τυπική αρχική δόση Briviact πόσιμων δισκίων ή πόσιμου διαλύματος για ενήλικες με μερική έναρξη κρίσεων είναι 50 mg δύο φορές την ημέρα. Με βάση το πόσο καλά ανεχτείτε τη δόση, ο γιατρός σας μπορεί να την αυξήσει ή να την μειώσει. Το συνηθισμένο εύρος δοσολογίας συντήρησης είναι 25–100 mg δύο φορές την ημέρα. Η μέγιστη δόση είναι 200 ​​mg ημερησίως συνολικά.

Η ένεση Briviact χρησιμοποιείται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα εάν δεν μπορείτε να πάρετε από του στόματος μορφές του φαρμάκου. Ένας γιατρός ή άλλος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει δόσεις ως IV έγχυση. Θα λάβετε αυτές τις εγχύσεις σε νοσοκομείο ή κλινική μέχρι να αρχίσετε να παίρνετε μια από του στόματος μορφή του φαρμάκου. Οι εγχύσεις Briviact χορηγούνται δύο φορές την ημέρα και η δοσολογία είναι ίδια με τις από του στόματος μορφές του φαρμάκου.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Ποια είναι η δοσολογία του Briviact για παιδιά;

Το Briviact χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων μερικής έναρξης σε παιδιά ηλικίας 1 μηνός και άνω. Η δοσολογία που χρησιμοποιείται στα παιδιά βασίζεται στο σωματικό τους βάρος για ηλικίες από 1 μήνα έως κάτω των 16 ετών. Η δοσολογία για παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω είναι η ίδια όπως για τους ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Briviact για παιδιά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του παιδιού σας.

Χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα το Briviact;

Ναι, το Briviact είναι συνήθως μια μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, πιθανότατα θα το πάρετε μακροπρόθεσμα.

Ρυθμίσεις δοσολογίας

Μπορεί να χρειαστείτε προσαρμογές της δόσης για το Briviact σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν παίρνετε το φάρμακο ριφαμπίνη ενώ λαμβάνετε θεραπεία με Briviact, ο γιατρός σας πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει την κανονική δόση του Briviact. Αυτό συμβαίνει επειδή η ριφαμπίνη αλληλεπιδρά με το Briviact και μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στο σώμα σας.

Εάν έχετε ηπατικά προβλήματα, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει χαμηλότερη δόση Briviact. Αυτό το φάρμακο απομακρύνεται από το σώμα σας μέσω του ήπατός σας. Εάν έχετε ηπατικά προβλήματα, το φάρμακο θα μπορούσε να συσσωρευτεί στο σύστημά σας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των παρενεργειών.

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις προσαρμογές της δόσης του Briviact.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Briviact που σας έχει συνταγογραφηθεί μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τη σοβαρότητα των επιληπτικών κρίσεων μερικής έναρξης
 • την ηλικία και το σωματικό σας βάρος (για παιδιά)
 • άλλα φάρμακα που παίρνετε
 • άλλες παθήσεις που μπορεί να έχετε (δείτε την ενότητα «Προσαρμογές δοσολογίας» παραπάνω)

Πώς λαμβάνεται το Briviact;

Το Briviact διατίθεται ως πόσιμο δισκίο και πόσιμο υγρό διάλυμα. Μπορείτε να πάρετε αυτές τις φόρμες με ή χωρίς φαγητό. Μην συνθλίβετε, χωρίζετε ή μασάτε τα δισκία Briviact. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κατάποση δισκίων, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης αυτής της μορφής φαρμάκου. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με το υγρό πόσιμο διάλυμα εάν έχετε πρόβλημα με την κατάποση χαπιών.

Θα παίρνετε τα δισκία Briviact με νερό δύο φορές την ημέρα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Εάν σε εσάς ή το παιδί σας έχει συνταγογραφηθεί υγρό διάλυμα Briviact, χρησιμοποιήστε μια συσκευή μέτρησης για να δώσετε την ακριβή συνταγογραφούμενη δόση. Πετάξτε κάθε αχρησιμοποίητο υγρό διάλυμα μετά από 5 μήνες από την ημερομηνία που ανοιξε η φιάλη.

Το Briviact διατίθεται επίσης ως υγρό διάλυμα για ενδοφλέβια έγχυση. Θα λάβετε αυτές τις εγχύσεις από έναν επαγγελματία υγείας σε νοσοκομείο ή κλινική. Θα λαμβάνετε μόνο εγχύσεις Briviact για σύντομο χρονικό διάστημα έως ότου μπορέσετε να πάρετε μια από του στόματος μορφή του φαρμάκου.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Briviact, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Ενημερώστε τον φαρμακοποιό σας εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το άνοιγμα των φιαλών φαρμάκων. Μπορεί να έχουν συμβουλές για να βοηθήσουν ή μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν το Briviact σε ένα δοχείο που ανοίγει εύκολα.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Briviact, πάρτε την αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Αλλά εάν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, παραλείψτε τη δόση που ξεχάσατε και πάρτε την επόμενη δόση στη συνηθισμένη της ώρα. Μην πάρετε δύο δόσεις Briviact για να αναπληρώσετε τη δόση που παραλείψατε. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να πάρετε μια δόση που παραλείψατε, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να παίρνετε τη δόση του Briviact έγκαιρα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Υπάρχει κίνδυνος κακής χρήσης με το Briviact;

Το Briviact είναι μια ελεγχόμενη ουσία με πρόγραμμα V που ελέγχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει χαμηλό κίνδυνο κακής χρήσης, αλλά η κακή χρήση είναι πιθανή. Η κακή χρήση αναφέρεται στη λήψη ενός φαρμάκου με διαφορετικό τρόπο από το πώς ή γιατί το συνταγογραφεί ο γιατρός. Παραδείγματα κακής χρήσης περιλαμβάνουν τη λήψη του φαρμάκου πιο συχνά ή σε υψηλότερες δόσεις από τις συνταγογραφούμενες.

Θα πρέπει να παίρνετε το Briviact μόνο όπως σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Μην μοιράζεστε το φάρμακό σας με κανέναν. Η κακή χρήση αυξάνει τον κίνδυνο υπερδοσολογίας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην πάρετε μεγαλύτερη δόση Briviact από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • κόπωση (χαμηλή ενέργεια)

 • πρόβλημα με την ισορροπία
 • ναυτία
 • αργός καρδιακός ρυθμός
 • διπλή όραση
 • ανησυχία

Τι να κάνετε σε περίπτωση που πάρετε πάρα πολύ Briviact

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε πάρει πάρα πολύ Briviact. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Λαμπρός και απόσυρση και εξάρτηση

Με βάση τις μελέτες του φαρμάκου, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η λήψη του Briviact μπορεί να οδηγήσει σε σωματική εξάρτηση ή συμπτώματα στέρησης. (Η εξάρτηση εμφανίζεται όταν το σώμα σας βασίζεται σε ένα φάρμακο για να λειτουργεί ως συνήθως. Τα συμπτώματα στέρησης είναι παρενέργειες που προκαλούνται από την ξαφνική διακοπή ενός φαρμάκου.)

Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσετε ξαφνικά να παίρνετε το Briviact, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιληπτικών κρίσεων. Εάν χρειαστεί να διακόψετε τη θεραπεία με Briviact, ο γιατρός σας θα μειώσει σταδιακά τη δόση σας με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του κινδύνου.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Briviact.

Είναι η δοσολογία του Briviact παρόμοια με αυτή της λεβετιρακετάμης;

Όχι, οι δόσεις για αυτά τα φάρμακα διαφέρουν. Τόσο το Briviact όσο και το Keppra (λεβετιρακετάμη) έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία σπασμών μερικής έναρξης. Αλλά το levetiracetam είναι επίσης εγκεκριμένο για τη θεραπεία άλλων τύπων επιληπτικών κρίσεων.

Το Levetiracetam διατίθεται ως πόσιμο δισκίο, πόσιμο δισκίο παρατεταμένης αποδέσμευσης* (ER), πόσιμο διάλυμα και υγρό διάλυμα για ενδοφλέβια έγχυση από επαγγελματία υγείας.

Η δόση σε χιλιοστόγραμμα για κάθε φάρμακο διαφέρει. Το Levetiracetam μπορεί να λαμβάνεται μία ή δύο φορές την ημέρα ανάλογα με τη μορφή που έχει συνταγογραφηθεί. Το Briviact λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Μιλήστε μαζί τους για να μάθετε περισσότερα για το πώς συγκρίνονται αυτά τα φάρμακα.

* Οι δοσολογικές μορφές παρατεταμένης αποδέσμευσης απελευθερώνουν αργά το περιεχόμενό τους στο σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Έχει το Briviact συνιστώμενη δόση φόρτωσης;

Όχι. Το Briviact δεν έχει συνιστώμενη δόση φόρτωσης. (Μια δόση φόρτωσης είναι μια υψηλότερη δόση ενός φαρμάκου που χορηγείται όταν ξεκινάτε τη θεραπεία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει ορισμένα φάρμακα να αρχίσουν να δρουν πιο γρήγορα.)

Ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με μια δόση εντός του συνιστώμενου εύρους του Briviact. (Για τα παιδιά, αυτό βασίζεται στην ηλικία και το σωματικό βάρος). Ο γιατρός σας θα προσαρμόσει στη συνέχεια τη δόση σας με βάση τον τρόπο που ανταποκρίνεστε στο φάρμακο.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη δόση φόρτωσης για το Briviact, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Μπορώ να πάρω 400 mg Briviact την ημέρα;

Όχι, δεν υπάρχει ημερήσια δόση Briviact 400 mg. Η συνιστώμενη μέγιστη δόση για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω είναι 200 ​​mg την ημέρα. Η δόση του Briviact σε παιδιά από 1 μήνα έως κάτω των 16 ετών βασίζεται στο σωματικό τους βάρος και είναι χαμηλότερη από τη δόση στους ενήλικες.

Ο γιατρός σας θα σας ξεκινήσει με τη συνιστώμενη δόση του Briviact και θα την προσαρμόσει με την πάροδο του χρόνου εάν χρειάζεται. Να παίρνετε πάντα την ακριβή δόση που συνταγογραφούν. Η λήψη περισσότερων από αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών από το Briviact.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τις συνήθεις δόσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή του Briviact. Εάν ο γιατρός σας συστήσει αυτό το φάρμακο, θα συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Briviact χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Λαμβάνετε αυτό το φάρμακο μόνο όπως σας έχει συνταγογραφηθεί. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας. Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Μπορεί να μειωθεί η δόση μου του Briviact εάν εμφανίσω παρενέργειες από την τρέχουσα δόση μου;
 • Πώς συγκρίνεται η δοσολογία του Briviact με αυτή της λαμοτριγίνης;
 • Θα χρειαστώ προσαρμογή της δόσης του Briviact εάν πάρω άλλα φάρμακα για μερική έναρξη επιληπτικών κρίσεων;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Τι προκαλεί την κολπική μαρμαρυγή μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς και πώς αντιμετωπίζεται;

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια συχνή επιπλοκή μετά από χειρουργική επέμβαση bypass. Συχνά είναι προσωρινό και υποχωρεί χωρίς να προκαλεί...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss