Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Breztri Aerosphere

Το Breztri Aerosphere (βουδεσονίδη/γλυκοπυρρολάτη/φουμαρική φορμοτερόλη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ΧΑΠ. Έρχεται με μια συσκευή εισπνοής για την εισπνοή του φαρμάκου στους πνεύμονές σας. Πιθανότατα θα το παίρνετε δύο φορές την ημέρα.

Το Breztri Aerosphere συνταγογραφείται σε ενήλικες για θεραπεία συντήρησης (διαχείριση) της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Μεταξύ των φαρμάκων για ΧΑΠ, το Breztri Aerosphere είναι ένας τύπος τριπλής θεραπείας με τρία ενεργά συστατικά. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Αυτά τα συστατικά και οι ομάδες φαρμάκων στις οποίες ανήκουν είναι:

 • βουδεσονίδη, ένα εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές
 • γλυκοπυρρολικό, ένα αντιχολινεργικό
 • φουμαρική φορμοτερόλη, ένας βήτα-αγωνιστής μακράς δράσης

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δόση του Breztri Aerosphere, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο λήψης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Breztri Aerosphere, δείτε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Σημείωση: Μη χρησιμοποιείτε το Breztri Aerosphere ως συσκευή εισπνοής διάσωσης για ξαφνικά αναπνευστικά προβλήματα ή για τη θεραπεία του άσθματος.

Ποια είναι η δοσολογία του Breztri Aerosphere;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τις συνήθεις δόσεις του Breztri Aerosphere. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Breztri Aerosphere;

Το Breztri Aerosphere έρχεται ως κάνιστρο μέσα σε μια συσκευή εισπνοής. Ένας ψεκασμός της συσκευής παρέχει 1 ρουφηξιά του φαρμάκου σε ομίχλη. Αναπνέεις την ομίχλη στους πνεύμονές σου.

Τι δύναμη έχει το Breztri Aerosphere;

Το Breztri Aerosphere διατίθεται σε μία περιεκτικότητα που περιέχει τα ακόλουθα σε 1 ρουφηξιά (ή σπρέι):

 • βουδεσονίδη: 160 μικρογραμμάρια (mcg)
 • γλυκοπυρολικό: 9 mcg
 • Φουμαρική φορμοτερόλη: 4,8 mcg

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Breztri Aerosphere;

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα ξεκινήσει συνταγογραφώντας τη συνιστώμενη δόση του Breztri Aerosphere. Θα σας παρακολουθούν για να βεβαιωθούν ότι παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τη δοσολογία που συνήθως συνταγογραφείται ή συνιστάται. Φροντίστε όμως να ακολουθείτε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για ΧΑΠ

Η συνήθης δόση Breztri Aerosphere για ενήλικες με ΧΑΠ είναι 2 εισπνοές (ψεκασμοί) δύο φορές την ημέρα.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Breztri Aerosphere, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Λαμβάνεται μακροπρόθεσμα το Breztri Aerosphere;

Ναι, το Breztri Aerosphere συνήθως λαμβάνεται ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το πάρετε μακροπρόθεσμα.

Πώς λαμβάνεται το Breztri Aerosphere;

Το Breztri Aerosphere έρχεται ως κάνιστρο μέσα σε μια συσκευή εισπνοής. Ψεκάζετε τη συσκευή μία φορά για να χορηγήσετε 1 ρουφηξιά του φαρμάκου σε ομίχλη. Αναπνέεις την ομίχλη στους πνεύμονές σου. Συνήθως παίρνετε 2 ρουφηξιές το πρωί και 2 ρουφηξιές το βράδυ.

Πριν από την πρώτη χρήση και σε ορισμένες άλλες ώρες, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τη συσκευή εισπνοής σας. Για να μάθετε πώς να προετοιμάζετε και να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εισπνοής σας, μπορείτε να δείτε αυτόν τον οδηγό ή αυτό το βίντεο από τον φαρμακοποιό. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί επίσης να σας δείξει πώς να πάρετε το Breztri Aerosphere.

Μετά τη δόση του Breztri Aerosphere, φροντίστε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και μετά να το φτύσετε. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της στοματικής τσίχλας (μια μυκητιασική λοίμωξη), η οποία είναι μια παρενέργεια του Breztri Aerosphere.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Breztri Aerosphere, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Χρησιμοποιώντας το Breztri Aerosphere

Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοής Breztri Aerosphere:

 1. Αφαιρέστε το κάλυμμα του επιστόμιου.
 2. Ανακινήστε καλά τη συσκευή εισπνοής.
 3. Εκπνεύστε βαθιά και πλήρως και μετά κλείστε τα χείλη σας γύρω από το επιστόμιο.
 4. Καθώς αρχίζετε να εισπνέετε αργά, ψεκάστε 1 ρουφηξιά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη συσκευή εισπνοής από το στόμα σας.
 5. Με το στόμα κλειστό, συνεχίστε να εισπνέετε και μετά κρατήστε την αναπνοή σας για έως και 10 δευτερόλεπτα.

Για την επόμενη ρουφηξιά σας, επαναλάβετε τα βήματα 2-5.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Breztri Aerosphere, πάρτε την μόλις το θυμηθείτε. Αλλά αν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, παραλείψτε τη δόση που ξεχάσατε και πάρτε την επόμενη δόση την κανονική ώρα. Μην πάρετε δύο δόσεις Breztri Aerosphere (4 εισπνοές) κάθε φορά για να αναπληρώσετε τη δόση που παραλείψατε.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να πάρετε μια δόση που παραλείψατε, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να παίρνετε έγκαιρα τη δόση του Breztri Aerosphere, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός ξυπνητηριού ή τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην πάρετε μεγαλύτερη δόση Breztri Aerosphere από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που πάρετε πολύ Breztri Aerosphere

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε πάρει πάρα πολύ Breztri Aerosphere. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω δίνονται απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Breztri Aerosphere.

Πόσες εισπνοές υπάρχουν σε μια συσκευή εισπνοής Breztri Aerosphere;

Κάθε συσκευή εισπνοής Breztri Aerosphere περιέχει 120 εισπνοές. Αυτό είναι αρκετό για 30 ημέρες χρήσης.

Κάθε κάνιστρο Breztri Aerosphere περιλαμβάνει έναν μετρητή που μετράει κάθε ρουφηξιά που λαμβάνεται. Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε πόση φαρμακευτική αγωγή έχει απομείνει.

Συνήθως θα παίρνετε 2 εισπνοές δύο φορές την ημέρα για μακροχρόνια διατήρηση της ΧΑΠ. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη δοσολογία που συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Είναι η δόση του Breztri Aerosphere παρόμοια με τις δόσεις του Symbicort ή του Trelegy Ellipta;

Οι μορφές και οι χρήσεις για κάθε φάρμακο είναι παρόμοιες, αλλά το καθένα έχει κάποιες διαφορές.

Το Breztri Aerosphere, το Symbicort (βουδεσονίδη/διένυδρη φουμαρική φορμοτερόλη) και το Trelegy Ellipta (φλουτικαζόνη/ουμεκλιδίνιο/βιλαντερόλη) είναι εισπνευστήρες από το στόμα. Κάθε ένα είναι εγκεκριμένο για μακροχρόνια θεραπεία συντήρησης της ΧΑΠ. Το Symbicort και το Trelegy Ellipta είναι επίσης εγκεκριμένα για τη θεραπεία του άσθματος.

Η δόση σε mcg για κάθε φάρμακο διαφέρει. Οι δόσεις για το Breztri Aerosphere και το Symbicort είναι συνήθως 2 εισπνοές δύο φορές την ημέρα. Η δόση για το Trelegy Ellipta είναι συνήθως 1 ρουφηξιά μία φορά την ημέρα.

Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τη συνήθη δοσολογία που παρέχεται από τον φαρμακοποιό της Breztri Aerosphere. Εάν ο γιατρός σας συστήσει αυτό το φάρμακο, θα συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δόση του Breztri Aerosphere χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Λαμβάνετε μόνο το Breztri Aerosphere ακριβώς όπως συνταγογραφείται. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Πώς συγκρίνονται οι δόσεις των Breztri Aerosphere και Breo Ellipta;
 • Θα χρειαζόμουν προσαρμογή της δόσης για το Breztri Aerosphere εάν λαμβάνω άλλα φάρμακα για τη ΧΑΠ;
 • Θα μειώσετε τη δόση μου εάν εμφανίσω παρενέργειες από το Breztri Aerosphere;

Για να μάθετε περισσότερα για το Breztri Aerosphere, δείτε αυτά τα άρθρα:

 • Breztri Aerosphere: Για τη θεραπεία της ΧΑΠ
 • Παρενέργειες του Breztri Aerosphere: Τι πρέπει να γνωρίζετε
 • Αερόσφαιρα και κόστος Breztri: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Πώς διαγιγνώσκεται το Διάχυτο Μεγάλο Β-κυτταρικό λέμφωμα (DLBCL); Συν τα επόμενα βήματα

Η διάγνωση του διάχυτου λεμφώματος μεγάλων Β-κυττάρων συνήθως περιλαμβάνει πολλές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης αίματος και απεικόνισης, μαζί με μια...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss