Θεραπεία με κόκκινο φως (RLT): Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα;

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα, τα πρώτα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα. Το RLT μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τη συνολική φλεγμονή και να διευκολύνει τα συμπτώματα του άσθματος.

Η θεραπεία με κόκκινο φως (RLT) είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί χαμηλά μήκη κύματος φωτός για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων.

Μπορεί να θεραπεύσει καταστάσεις όπως χρόνιο πόνο, δερματικά τραύματα και εξανθήματα και κατάθλιψη.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για αναπνευστικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος.

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μελετούν τα πιθανά οφέλη του RLT για το άσθμα, αλλά μπορεί να είναι μέρος των σχεδίων θεραπείας στο μέλλον. Ας εξετάσουμε αυτές τις μελέτες και πώς μπορεί να ισχύουν για εσάς.

Η θεραπεία με κόκκινο φως βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος;

Η θεραπεία με κόκκινο φως περιλαμβάνει πολλαπλά θεραπευτικά οφέλη, όπως μείωση της φλεγμονής και βελτιωμένη λειτουργία των πνευμόνων. Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων του άσθματος.

Το RLT έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά με συγκεκριμένους παράγοντες που σχετίζονται με το άσθμα.

Σε μελέτες, η RLT μπόρεσε ελέγχου των μαστοκυττάρων, τα κύτταρα που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις και κρίσεις άσθματος. Αύξησε επίσης τα επίπεδα των αντιφλεγμονωδών πρωτεϊνών κυτοκίνης.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την ανοσολογική απόκριση του σώματος και να ηρεμήσει τη χρόνια φλεγμονή που σχετίζεται με το άσθμα.

Ομοίως, προτείνουν μελέτες ότι το RLT μειώνει το συνολικό οξειδωτικό στρες στους πνεύμονες, οδηγώντας σε συνολική μείωση της φλεγμονής.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί θεραπεία με κόκκινο φως;

Το RLT είναι συνήθως ασφαλές. Αλλά η έρευνα για τη χρήση του RLT ως θεραπεία για καταστάσεις όπως το άσθμα είναι νέα. Αυτό σημαίνει ότι τα οφέλη δεν έχουν αποδειχθεί. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε το RLT για το άσθμα.

Επίσης, αν και τα μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται από τις θεραπείες RLT είναι χαμηλά, εξακολουθούν να επηρεάζουν το δέρμα. Οι ειδικοί δεν συνιστούν το RLT για εάν έχετε φωτοευαισθησία από φάρμακα ή από καταστάσεις όπως ο λύκος.

Οι πιθανές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχουν μελετηθεί καλά. Δεδομένου ότι οι κίνδυνοι είναι άγνωστοι, δεν είναι ασφαλές να έχετε RLT κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία με κόκκινο φως (FAQ)

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη θεραπεία με κόκκινο φως διαβάζοντας τις απαντήσεις σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις παρακάτω.

Η θεραπεία με κόκκινο φως μειώνει τη φλεγμονή;

Ναι είναι. Θεραπεία με κόκκινο φως έχει δειχθεί για τη μείωση της φλεγμονής. Αυτό μπορεί να σας ωφελήσει εάν ζείτε με χρόνιες καταστάσεις πόνου ή παθήσεις των πνευμόνων και του αναπνευστικού.

Η θεραπεία με κόκκινο φως αυξάνει το οξυγόνο;

Θεραπεία με κόκκινο φως έχει δειχθεί για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη βελτίωση της μεταφοράς οξυγόνου σε όλο το σώμα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οξυγόνου εάν αντιμετωπίσετε διαταραχή της πνευμονικής λειτουργίας.

Η θεραπεία με κόκκινο φως βοηθά στην εκκαθάριση των κόλπων;

Η έρευνα έχει συνδέσει τη θεραπεία με κόκκινο φως με τη βελτίωση της συμφόρησης των κόλπων. Το RLT βοηθά στη μείωση της παραγωγής βλέννας και σας βοηθά να καθαρίσετε την υπάρχουσα βλέννα πιο γρήγορα.

Τα άτομα με αλλεργίες και άλλες παθήσεις των κόλπων έχουν δει σημαντικά οφέλη από τη θεραπεία με κόκκινο φως.

Εναλλακτική θεραπεία άσθματος

Μια ποικιλία επιλογών θεραπείας είναι διαθέσιμη για άτομα με άσθμα. Οι σωστές θεραπείες για εσάς εξαρτώνται από παράγοντες όπως τα συμπτώματά σας, τα αίτια του άσθματός σας, την ηλικία σας και τη γενική σας υγεία. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Βρογχοδιασταλτικά: Τα βρογχοδιασταλτικά είναι εισπνευστήρες ταχείας δράσης που παρέχουν γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα του άσθματος.
  • Προληπτικά εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή: Τα προληπτικά εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή αποτελούν καθημερινό μέρος πολλών σχεδίων θεραπείας για το άσθμα.
  • Συνδυαστικές συσκευές εισπνοής: Οι συνδυαστικές συσκευές εισπνοής έχουν τόσο φάρμακο ταχείας δράσης όσο και προληπτικό κορτικοστεροειδές.
  • Τροποποιητές λευκοτριενίου: Οι τροποποιητές λευκοτριενίου είναι από του στόματος φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος.
  • Νεφελοποιητές: Οι νεφελοποιητές είναι μηχανές που μετατρέπουν τα φάρμακα για το άσθμα σε αναπνεύσιμο νέφος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε μια μάσκα προσώπου για να αναπνεύσετε στην ομίχλη.
  • Κορτικοστεροειδή από το στόμα ή ενδοφλέβια: Μερικές φορές, οι επαγγελματίες υγείας αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα άσθματος με από του στόματος ή ενδοφλέβια κορτικοστεροειδή. Σε αντίθεση με τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή, η μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων δεν είναι ασφαλής.
  • Αλλεργικά φάρμακα: Συχνά, οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν άσθμα ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Η λήψη φαρμάκων για την αλλεργία μπορεί να βοηθήσει.
  • Βιολογικά: Τα Biologics είναι ένας τύπος φαρμάκου που στοχεύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι μια επιλογή για άτομα με σοβαρό άσθμα.
  • Θερμοπλαστική βρόγχων: Η βρογχική θερμοπλαστική είναι μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του σοβαρού άσθματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένας γιατρός χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρόδιο για να θερμάνει και να χαλαρώσει τους αεραγωγούς σας.
Ήταν αυτό χρήσιμο;

Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί μήκη κύματος χαμηλού επιπέδου για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων. Έχει γνωστά οφέλη για την υγεία του δέρματος και τη μείωση του πόνου.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να έχει οφέλη για άτομα με άσθμα.

Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι μελέτες έχουν συνδέσει τη θεραπεία με κόκκινο φως με οφέλη για το άσθμα, όπως η βελτιωμένη λειτουργία των πνευμόνων, η μειωμένη ανοσοαπόκριση και το μειωμένο οξειδωτικό στρες στους πνεύμονες.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss