Η ηπατίτιδα C ήρθε να χτυπήσει — Και είπα αντίο

Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ιστορία αντιπροσωπεύει την εμπειρία ενός ατόμου με την ηπατίτιδα C, η οποία είναι μια θεραπεύσιμη και ιάσιμη κατάσταση.

Stacia Ohira

Όταν έλαβα τη διάγνωση της ηπατικής μου C, η πρώτη μου σκέψη ήταν, από πού κόλλησα; Σεξ χωρίς προστασία, ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, τατουάζ στη φυλακή ή απλώς ύπαρξη στον κόσμο μου;

Αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις στη ζωή μου και τίποτα δεν με έχει πέσει ακόμα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου μέσω της διάγνωσης και της θεραπείας του ιού C, έμαθα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν απλώς ένα σκαλοπάτι για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου.

Έγινα πιο δυνατός μέσα από κάθε πρόκληση.

Θετικό τεστ

Εργαζόμουν στον τομέα της πρόληψης και φροντίδας του HIV και της ηπατίτιδας κατά τη στιγμή της εξέτασης για την ηπατική μου C. Συμμετείχα στις δοκιμές ως μέρος της δουλειάς μου και επειδή ήθελα απλώς να δω πώς λειτουργούσε.

Ένας συνάδελφος και φίλος, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στο να κάνει το τεστ, ήταν πολύ επαγγελματίας και αρκετά αποτελεσματικός στο να μοιράζεται τις πληροφορίες για το πώς θα λειτουργούσε.

Δεν φοβόμουν πολύ αυτό το τεστ γιατί πίστευα ότι δεν θα μου συνέβαινε ποτέ θετική διάγνωση, οπότε ο χρόνος αναμονής για τα αποτελέσματά μου πέρασε.

Όταν εμφανίστηκαν τα αποτελέσματά μου, ο συνάδελφός μου με κάθισε στην αίθουσα δοκιμών και μοιράστηκε τα θετικά μου αποτελέσματα.

ΜΠΟΥΜ, η βόμβα έπεσε και έμαθα ότι αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να ξεφύγω από ορισμένες πιο επικίνδυνες πτυχές του τρόπου ζωής μου.

Ήξερα πολύ λίγα για την ηπατίτιδα C. Το μόνο πράγμα που ήξερα ήταν ότι θα κιτρινίσω και τελικά, το συκώτι μου θα σταματούσε να λειτουργεί και θα πέθαινα.

«Ω, περίμενε», σκέφτηκα. «Ίσως ήταν ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα και στην πραγματικότητα έπασχα από μια σπάνια ηπατική νόσο που είχε η μητέρα μου;» Σίγουρα μια απλή εξέταση αίματος δεν θα μπορούσε να μου πει ότι είμαι θετικός στην ηπατίτιδα C;

Η πραγματικότητα έρχεται γρήγορα

Γρήγορα έμαθα περισσότερα για την ηπατίτιδα C. Όντας στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας, ρώτησα για τη θεραπεία. Έμαθα ότι μια θετική διάγνωση δεν ήταν απαραίτητα θανατική καταδίκη — αλλά σίγουρα έπρεπε να σημαίνει θάνατο για μένα, γιατί με τιμωρούσαν.

Οι πληροφορίες για τη θεραπεία έρχονταν γρήγορα από τον εγκέφαλό μου και η περηφάνια μου μού έλεγε ότι δεν μπορούσα να γίνω φαλακρός, μια πιθανή παρενέργεια από τη θεραπεία. Όντας τρανς, τα μακριά μαλλιά οριοθετούσαν ξεκάθαρα το φύλο μου και επιβεβαίωσαν ότι ήμουν γυναίκα.

Επίσης, δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιήσω μαριχουάνα για να βοηθήσω με τη ναυτία επειδή είμαι εθισμένος στην ανάρρωση.

Σπάζοντας τον φόβο

Ευτυχώς, κατάφερα να συναντηθώ με εκπροσώπους από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Έμαθα ότι η θεραπεία για την ηπατίτιδα C βελτιωνόταν γρήγορα.

Μετά από αρκετές από αυτές τις συναντήσεις, πήρα την απόφαση να αναβάλω τη θεραπεία μου μέχρι να ετοιμαστεί ένα χάπι, το οποίο ένιωθα ότι θα ήταν λιγότερο ενοχλητικό στο σώμα μου.

Ο φόβος μου να είμαι θετικός στην ηπατίτιδα C υποχωρούσε σιγά σιγά. Η γνώση της κατάστασής μου και των επιλογών θεραπείας με βοήθησαν να ξεπεράσω αυτό το στάδιο της διάγνωσής μου.

Ένα σημάδι από μια δύναμη μεγαλύτερη από εμένα

Είχε έρθει η ώρα που η θεραπεία που περίμενα ήταν διαθέσιμη. Μου συνέστησαν τον γιατρό που επρόκειτο να με βοηθήσει στη διάγνωσή μου.

Προς έκπληξή μου, ήταν ο γιος του ψυχιάτρου που με είχε βοηθήσει κάποτε στους αγώνες μου να βρω τον εαυτό μου.

Τι υπέροχο δώρο από την ανώτερη δύναμή μου, σκέφτηκα, και με καθησύχασε ότι ο γιατρός μου για την ηπατίτιδα θα με θεράπευε όπως ο ψυχίατρός μου. Το μήλο κάτω από την μηλιά.

Παραμένοντας ενυδατωμένοι και υγιείς

Το να περάσω από τη φάση της θεραπείας μου δεν ήταν τόσο άσχημο όσο περίμενα. Δεν ένιωσα ναυτία ή απώλεια μαλλιών, που ήταν οι μεγαλύτεροι φόβοι μου. Πέρασα από πολλαπλές εξετάσεις και διάφορες εξετάσεις για να δω πώς πήγαινε η θεραπεία μου.

Μου γνώρισαν λάδια για να με ενθαρρύνουν να πίνω νερό, το οποίο ένιωθα ότι θα βοηθούσε στο συκώτι μου. Άρχισα να συμπεριλαμβάνω έλαια λεμονιού, έλαια ασβέστη και έλαια μανταρινιού στο νερό μου. Με έκανε πιο εύκολο να πίνω νερό και με κράτησε ενυδατωμένο.

Έκανα περισσότερες εξετάσεις και περισσότερες εξετάσεις για να δω πού βρισκόμουν στη φάση της θεραπείας μου. Ο γιατρός μου με ρώτησε αν έπαιρνα κάποιο είδος συμπληρωμάτων. Μοιράστηκα μαζί του ότι δεν έπαιρνα συμπληρώματα και το μόνο πράγμα που έκανα διαφορετικά ήταν να πίνω πολύ περισσότερο νερό με μερικά λάδια.

Ο γιατρός μου μοιράστηκε μαζί μου ότι τα έλαια εσπεριδοειδών ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσω το συκώτι μου και αναρωτήθηκε αν αυτά τα έλαια βοηθούσαν το συκώτι μου να επουλωθεί τόσο γρήγορα.

Ένα πράγμα του παρελθόντος

Θυμάμαι ξεκάθαρα όταν ο γιατρός μου μου είπε ότι θεραπεύτηκα από την ηπατίτιδα C. Η ασθένεια που πίστευα ότι θα με σκότωνε θα ήταν παρελθόν.

Εξακολουθώ να απαιτείται να κάνω σάρωση του ήπατος μου κάθε τόσο. Η εξέταση για κίρρωση του ήπατος, μαζί με άλλες εξετάσεις, γίνεται τελικά ο κανόνας μετά τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Υπεράσπιση

Γρήγορα ασχολήθηκα με το έργο της υπεράσπισης από καθαρή ευγνωμοσύνη για τη ζωή. Έχω θεραπευτεί από κάτι από το οποίο νόμιζα ότι θα πέθαινα, οπότε ήταν φυσικό να θέλω να εργαστώ ως συνήγορος για να βοηθήσω ίσως κάποιον άλλο που μπορεί να περνούσε το ίδιο πράγμα με εμένα.

Μοιράζομαι πλήρως την ιστορία μου και συνεχίζω να το κάνω όποτε το επιτρέπει ο χρόνος. Έχουν περάσει πάνω από 8 χρόνια από τη διάγνωσή μου και εξακολουθώ να είμαι εδώ και ζω την καλύτερη ζωή μου.


Η Stacia αναρρώνει από τον εθισμό, έχοντας κάποτε ασχοληθεί με την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών. Δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών για σχεδόν 25 χρόνια και συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα 12 βημάτων. Η Stacia συνεχίζει τώρα να βοηθά όσους έχουν ανάγκη καθώς και όσους ζουν με εθισμό στα ναρκωτικά.

Μάθετε περισσότερα

Κατανόηση Σχιζοειδής εναντίον Σχιζοτυπικών Διαταραχών Προσωπικότητας (ΔΔ)

Η σχιζοειδής PD χαρακτηρίζεται από συναισθηματική απόσπαση και κοινωνική αδιαφορία, ενώ η σχιζοτυπική PD περιλαμβάνει εκκεντρική συμπεριφορά, περίεργες πεποιθήσεις και...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss