Αλληλεπιδράσεις Praluent: Αλκοόλ, φάρμακα και άλλα

Το Praluent (alirocumab) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη μείωση ορισμένων κινδύνων που σχετίζονται με την καρδιά. Χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση της LDL χοληστερόλης. Αυτό το φάρμακο δεν είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με αλκοόλ, άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα.

Το Praluent χρησιμοποιείται για:

 • μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και ασταθούς στηθάγχης σε ενήλικες με καρδιαγγειακή νόσο (μια κατάσταση που σχετίζεται με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία)
 • μειώνουν τη χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) σε ενήλικες με ορισμένες παθήσεις

Το Praluent έρχεται ως υγρό διάλυμα που ενίεται κάτω από το δέρμα σας.

Μια αλληλεπίδραση μπορεί να συμβεί επειδή μια ουσία προκαλεί μια άλλη ουσία να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Αλληλεπιδράσεις μπορεί επίσης να προκύψουν εάν έχετε ορισμένες παθήσεις υγείας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις πιθανές αλληλεπιδράσεις του Praluent. Και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Praluent, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τις χρήσεις του, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.

Το Praluent αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα;

Το Praluent δεν είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα. Αλλά οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα θα μπορούσαν να αναγνωριστούν στο μέλλον. Για παράδειγμα, νέες αλληλεπιδράσεις θα μπορούσαν να αναφερθούν από άτομα που έκαναν ένεση Praluent από τότε που έγινε διαθέσιμο.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με το Praluent, ενημερώστε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας για οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα, μη συνταγογραφούμενα ή άλλα φάρμακα που παίρνετε. Η κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών μαζί τους μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή πιθανών αλληλεπιδράσεων. (Μπορείτε να μάθετε εάν το Praluent αλληλεπιδρά με βότανα ή βιταμίνες ή συμπληρώματα. Δείτε την ενότητα “Υπάρχουν άλλες αλληλεπιδράσεις με το Praluent;” παρακάτω.)

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αλληλεπιδράσεις φαρμάκων που μπορεί να σας επηρεάσουν, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πότε πρέπει να αποφεύγω το Praluent;

Ορισμένες καταστάσεις υγείας ή άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο βλάβης εάν κάνετε την ένεση του Praluent. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να μην σας συνταγογραφήσει το Praluent. Αυτές είναι γνωστές ως αντενδείξεις. Το Praluent έχει μία αντένδειξη.

Εάν είχατε αλλεργική αντίδραση: Εάν είχατε αλλεργική αντίδραση στο Praluent ή σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του, ο γιατρός σας πιθανότατα δεν θα σας συνταγογραφήσει το Praluent. Αυτό συμβαίνει επειδή η ένεση του φαρμάκου θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη αλλεργική αντίδραση. Μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας για άλλες θεραπείες που μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές για εσάς.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με Praluent, μιλήστε με το γιατρό σας εάν ο παραπάνω παράγοντας ισχύει για εσάς. Ο γιατρός σας μπορεί να καθορίσει εάν το Praluent είναι ασφαλές για εσάς.

Το Praluent αλληλεπιδρά με το αλκοόλ;

Το Praluent δεν είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με το αλκοόλ. Όμως το Praluent και η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν ηπατικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent, αυτή η παρενέργεια είναι πιο πιθανή εάν καταναλώνετε πολύ αλκοόλ.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Υπάρχουν άλλες αλληλεπιδράσεις με το Praluent;

Το Praluent μπορεί να έχει άλλες αλληλεπιδράσεις. Θα μπορούσαν να εμφανιστούν με συμπληρώματα, τρόφιμα, εμβόλια ή ακόμα και εργαστηριακές εξετάσεις. Δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες. Σημειώστε ότι οι παρακάτω πληροφορίες δεν περιλαμβάνουν όλες τις άλλες πιθανές αλληλεπιδράσεις με το Praluent.

Το Praluent αλληλεπιδρά με τα συμπληρώματα;

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με το Praluent, μιλήστε με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας για τυχόν βότανα ή βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε. Η κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών μαζί τους μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές αλληλεπιδράσεις.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αλληλεπιδράσεις που μπορεί να σας επηρεάσουν, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Praluent και βότανα

Επί του παρόντος, το Praluent δεν έχει αναφορές αλληλεπίδρασης με βότανα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αλληλεπιδράσεις με βότανα δεν θα αναγνωρίζονται στο μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο, είναι ακόμα σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent.

Praluent και βιταμίνες

Το Praluent δεν έχει επί του παρόντος αναφορές αλληλεπίδρασης με βιταμίνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αλληλεπιδράσεις με τις βιταμίνες δεν θα αναγνωρίζονται στο μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο, είναι ακόμα σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent.

Το Praluent αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα;

Επί του παρόντος, το Praluent δεν έχει αναφορές αλληλεπίδρασης με τα τρόφιμα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent, μιλήστε με το γιατρό σας.

Το Praluent αλληλεπιδρά με τα εμβόλια;

Επί του παρόντος, το Praluent δεν έχει αναφορές αλληλεπίδρασης με εμβόλια. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη ορισμένων εμβολίων κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent, μιλήστε με το γιατρό σας.

Το Praluent αλληλεπιδρά με τις εργαστηριακές δοκιμές;

Το Praluent δεν έχει προς το παρόν αναφορές αλληλεπίδρασης με εργαστηριακές δοκιμές. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την πραγματοποίηση ορισμένων εργαστηριακών εξετάσεων κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent, μιλήστε με τον επαγγελματία υγείας που παραγγέλνει τη δοκιμή.

Το Praluent αλληλεπιδρά με την κάνναβη ή το CBD;

Η Praluent δεν έχει επί του παρόντος αναφορές για αλληλεπιδράσεις με κάνναβη (κοινώς αποκαλούμενη μαριχουάνα) ή προϊόντα κάνναβης όπως η κανναβιδιόλη (CBD). Αλλά όπως με οποιοδήποτε φάρμακο ή συμπλήρωμα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κάνναβη με Praluent.

Σημείωση: Η κάνναβη είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες σε διαφορετικό βαθμό.

Το ιστορικό υγείας μου επηρεάζει το αν πρέπει να χρησιμοποιήσω το Praluent;

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή άλλοι παράγοντες υγείας μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αλληλεπιδράσεων με το Praluent. Πριν ξεκινήσετε το Praluent, μιλήστε με το γιατρό σας για το ιστορικό της υγείας σας. Θα καθορίσουν εάν το Praluent είναι κατάλληλο για εσάς.

Οι καταστάσεις υγείας ή άλλοι παράγοντες που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το Praluent περιλαμβάνουν:

Εγκυμοσύνη: Δεν είναι γνωστό εάν το Praluent είναι ασφαλές για ένεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε εγκυμοσύνη, μιλήστε με το γιατρό σας πριν κάνετε την ένεση του Praluent.

Εάν κάνετε θεραπεία με Praluent ενώ είστε έγκυος, σκεφτείτε να εγγραφείτε στο μητρώο εγκυμοσύνης του φαρμάκου. Αυτό το μητρώο συλλέγει λεπτομέρειες σχετικά με ζητήματα εγκυμοσύνης που αναφέρθηκαν με το Praluent. Για να μάθετε περισσότερα, καλέστε το 844-734-6643 ή μιλήστε με το γιατρό σας.

Θηλασμός: Δεν είναι γνωστό εάν είναι ασφαλής η ένεση του Praluent κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Δεν είναι γνωστό εάν το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα ή εάν το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε ένα παιδί που θηλάζει. Εάν θηλάζετε ή σχεδιάζετε να θηλάσετε, μιλήστε με το γιατρό σας για τις επιλογές σας.

Αλλεργική αντίδραση: Εάν είχατε αλλεργική αντίδραση στο Praluent ή σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του, ο γιατρός σας πιθανότατα δεν θα σας συνταγογραφήσει το Praluent. Αυτό συμβαίνει επειδή η ένεση του φαρμάκου θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη αλλεργική αντίδραση. Μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας για άλλες θεραπείες που μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές για εσάς.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τις αλληλεπιδράσεις;

Η λήψη ορισμένων βημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αλληλεπιδράσεις με το Praluent. Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, μιλήστε με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Τα πράγματα που πρέπει να συζητήσετε μαζί τους περιλαμβάνουν:

 • Είτε πίνετε αλκοόλ είτε χρησιμοποιείτε κάνναβη.
 • Άλλα φάρμακα που παίρνετε, καθώς και οποιεσδήποτε βιταμίνες, συμπληρώματα και βότανα. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε ένα λίστα φαρμάκων.
 • Τι να κάνετε εάν αρχίσετε να παίρνετε ένα νέο φάρμακο κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με Praluent.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε το Praluent’s ετικέτα και άλλα έγγραφα που μπορεί να συνοδεύεται από το φάρμακο. Στην ετικέτα μπορεί να υπάρχουν χρωματιστά αυτοκόλλητα που περιγράφουν αλληλεπιδράσεις. Και η γραφειοκρατία (μερικές φορές ονομάζεται ένθετο συσκευασίας ασθενούς ή οδηγός φαρμάκων) μπορεί να έχει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις. (Εάν δεν λάβατε έγγραφα με το Praluent, ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας εκτυπώσει ένα αντίγραφο.)

Εάν δυσκολεύεστε να διαβάσετε ή να κατανοήσετε αυτές τις πληροφορίες, ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Η ένεση του Praluent ακριβώς όπως συνταγογραφείται μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη αλληλεπιδράσεων.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το Praluent και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις του, μιλήστε με το γιατρό σας.

Οι ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας περιλαμβάνουν:

 • Τι πρέπει να κάνω εάν υποψιάζομαι πιθανή φαρμακευτική αλληλεπίδραση με το Praluent;
 • Πρέπει να σας ενημερώσω εάν ξεκινήσω νέα φάρμακα ή συμπληρώματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Praluent;
 • Πώς συγκρίνονται οι αλληλεπιδράσεις του Praluent με αυτές παρόμοιων φαρμάκων, όπως το Repatha;

Για να μάθετε περισσότερα για το Praluent, ανατρέξτε σε αυτά τα άρθρα:

 • Όλα για το Praluent Injection
 • Λεπτομέρειες δοσολογίας για το Praluent
 • Παρενέργειες του Praluent: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss