Ένα μικρό βήμα: Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα πεζοπορίας για να βοηθήσετε στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 σας

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση κατά την οποία συσσωρεύονται επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα καθώς και στη μείωση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και στη διατήρηση ενός μέτριου βάρους.

Η κίνηση του σώματός σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η άσκηση συνδέεται επίσης με χαμηλότερα ποσοστά άλλων χρόνιων παθήσεων. Το να είσαι δραστήριος μπορεί να βοηθήσει με τα επίπεδα διάθεσης και ενέργειας.

Εάν δεν είστε ενεργοί αυτήν τη στιγμή, μπορεί να αισθάνεστε υπερβολικό να ξεκινήσετε.

Το περπάτημα είναι συχνά ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεστε φανταχτερό εξοπλισμό και είναι δωρεάν. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα ή έξω, ανάλογα με τον καιρό και τις ανάγκες σας.

Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλες, δραματικές αλλαγές για να κάνετε τη διαφορά στην ευημερία σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

1. Μιλήστε με το γιατρό σας

Εάν είστε ολοκαίνουργιος στην άσκηση και σκοπεύετε να κάνετε κάτι πιο έντονο από το περπάτημα, είναι έξυπνο να επικοινωνήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας εάν έχετε άλλες ανησυχίες για την υγεία σας που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τη δραστηριότητα.

Μιλώντας με γιατρό
Getty Images/alvaro gonzalez

2. Ελέγξτε το σάκχαρό σας

Μερικές φορές, η άσκηση μπορεί να μειώσει πάρα πολύ το σάκχαρο στο αίμα. Ελέγξτε το σάκχαρό σας πριν ξεκινήσετε το περπάτημα. Εάν είναι κάτω από 90 mg/dL, πιείτε ένα μικρό σνακ πριν ξεκινήσετε. Φέρτε ένα σνακ ή μια πηγή ζάχαρης ταχείας δράσης, όπως ταμπλέτες γλυκόζης ή καραμέλα, σε περίπτωση που το σάκχαρό σας πέσει πολύ χαμηλά ενώ είστε έξω.

Παρακολούθηση γλυκόζης
Getty Images/Yelizaveta Tomashevska

3. Σκεφτείτε τα υποδήματά σας

Φροντίστε καλά τα πόδια σας φορώντας άνετα, καλά εφαρμοστά, υποστηρικτικά παπούτσια. Είναι σοφό να τα φοράτε πρώτα στο σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται καλά και δεν προκαλούν φουσκάλες.

Getty Images/FreshSplash

4. Προγραμματίστε το

Κοιτάξτε τη ρουτίνα σας και βρείτε μια στιγμή που είναι πιο πιθανό να χωρέσετε σε μια βόλτα. Εάν το προγραμματίσετε όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο ραντεβού, είναι πιο πιθανό να το κάνετε.

Getty Images/πρακτορείο εικαστικών τεχνών

5. Ξεκινήστε από μικρά

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί για επιτυχία ξεκινώντας από μικρά και αργά. Οποιοδήποτε βάδισμα είναι υπέροχο. Για να ξεκινήσετε, στοχεύστε ακόμη και 5–10 λεπτά και συνεχίστε από εκεί. Είναι καλύτερα να αυξάνεις σταδιακά παρά να κάνεις πολλά και να τραυματίζεσαι.

Getty Images/πρακτορείο εικαστικών τεχνών

6. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

Εάν ο καιρός είναι κακός ή ανησυχείτε για την οδική ασφάλεια, σκεφτείτε να περπατήσετε σε ένα εμπορικό ή μεγάλο κατάστημα. Αν προτιμάτε να είστε έξω, αναζητήστε μονοπάτια για περπάτημα ή κάντε μερικούς γύρους γύρω από ένα πάρκο. Σκεφτείτε εάν χρειάζεστε πρόσβαση στο μπάνιο ή ένα παγκάκι για να καθίσετε και να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας.

Getty Images/Jessie Casson

7. Παρακολουθήστε

Για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη ρουτίνα, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε κάποια παρακολούθηση. Σημειώστε πότε και πόση ώρα περπατήσατε. Είναι ωραίο να βλέπεις την πρόοδό σου και μπορεί να σε παρακινήσει να συνεχίσεις.

Getty Images/Lucy Lambriex

8. Πάρε έναν φίλο που περπατάει

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι το να έχουν κάποιον να περπατήσουν μαζί το κάνει πιο ευχάριστο. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από έναν φίλο, μέλος της οικογένειας ή γείτονα να έρθει μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κοινωνικοποιηθείτε και να ασκηθείτε ταυτόχρονα.

Getty Images/alvaro gonzalez

Το περπάτημα είναι ένας απλός τρόπος για να γίνετε πιο δραστήριοι. Είναι χαμηλό κόστος και δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό.

Μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας: Μπορείτε να περπατήσετε γρήγορα ή αργά, να κολλήσετε σε επίπεδο έδαφος ή να αντιμετωπίσετε μερικούς λόφους. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα ή έξω.

Ακριβώς όπως με κάθε ρουτίνα, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας να είναι επιτυχημένος. Σχεδιάστε εκ των προτέρων, προγραμματίστε τη βόλτα σας και σχεδιάστε μια διαδρομή για να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα πεζοπορίας.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss