Ένα μικρό βήμα: Δημιουργήστε ένα υγρό περιτύλιγμα για το έκζεμα

Ένα υγρό περιτύλιγμα μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και να καταπραΰνει μια έξαρση του εκζέματος. Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας.

Το έκζεμα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει επώδυνες, κνησμώδεις κηλίδες στο δέρμα. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για να καταπραΰνουν το δέρμα σας και να μειώσουν τα συμπτώματα. Το υγρό τύλιγμα είναι μια θεραπευτική επιλογή για μια έξαρση του εκζέματος που προκαλεί έντονο κνησμό ή πόνο.

Το υγρό τύλιγμα μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει μια έξαρση του εκζέματος και να ενυδατώσει το δέρμα σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τις τοπικές θεραπείες να λειτουργούν καλύτερα αυξάνοντας την επαφή τους με το δέρμα σας. Έρευνα για το υγρό τύλιγμα σε ενήλικες δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε άτομα με σοβαρό έκζεμα.

Το υγρό τύλιγμα περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός υγρού πανιού ή γάζας στην πληγείσα περιοχή του δέρματος και την τοποθέτηση ενός στεγνού στρώματος υλικού από πάνω. Τα υγρά περιτυλίγματα λειτουργούν καλύτερα εάν τα εφαρμόσετε μετά το ντους ή το μπάνιο, ενυδατώσετε το δέρμα σας και εφαρμόσετε οποιοδήποτε τοπικό φάρμακο.

Μερικές φορές, το υγρό τύλιγμα γίνεται στο γραφείο ενός επαγγελματία υγείας, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε μόνοι σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

1. Συγκεντρώστε τα υλικά σας

Για το υγρό στρώμα, θα χρειαστείτε αρκετές καθαρές λωρίδες από βαμβάκι ή γάζα για να καλύψετε άνετα την περιοχή του εκζέματος που αντιμετωπίζετε. Εάν καλύπτετε μεγάλη περιοχή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαμβακερά ρούχα που εφαρμόζουν στενά για το υγρό στρώμα.

Για το στεγνό στρώμα, θα χρειαστείτε περισσότερες λωρίδες βαμβακιού ή άλλο στρώμα γάζας. Ανάλογα με το μέρος του σώματός σας που τυλίγετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γάντια ή κάλτσες ή ένα άλλο στρώμα βαμβακερών ρούχων για το στεγνό στρώμα.

2. Προετοιμάστε το δέρμα σας

Μπορείτε να επιλέξετε πρώτα να κάνετε μπάνιο ή ντους. Εάν το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ζεστό (όχι καυτό) νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.

3. Ενυδατώστε

Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας ή τοπικού φαρμάκου, ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας σας, στην ερεθισμένη περιοχή του δέρματος.

4. Προετοιμάστε το υγρό στρώμα

Μουλιάστε τα ρούχα, τις βαμβακερές λωρίδες ή τη γάζα σε ζεστό νερό. Πιέστε την επιπλέον υγρασία μέχρι το βρεγμένο πανί να είναι υγρό αλλά να μην στάζει υγρό.

5. Εφαρμόστε το υγρό στρώμα

Τυλίξτε το υγρό πανί ή τη γάζα γύρω από την περιοχή του εκζέματος. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει όλη την περιοχή αλλά δεν αισθάνεται πολύ σφιχτό.

6. Εφαρμόστε το στεγνό στρώμα

Τυλίξτε το στεγνό στρώμα πάνω από το υγρό στρώμα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ιατρική ταινία ή κλιπ επίδεσμου για να το στερεώσετε στη θέση του. Εάν καλύπτετε μεγάλη περιοχή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρούχα που εφαρμόζουν κοντά ως στεγνό στρώμα.

7. Τοπ με φαρδιά ρούχα

Εάν φοράτε ρούχα από πάνω, βεβαιωθείτε ότι φοράτε κάτι φαρδύ που δεν θα διαταράξει το βρεγμένο περιτύλιγμα.

8. Ας είναι

Αφήστε το υγρό περιτύλιγμα για τουλάχιστον μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

9. Αφαιρέστε το υγρό περιτύλιγμα

Αφαιρέστε το υγρό περιτύλιγμα πριν στεγνώσει εντελώς, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Ένα υγρό περιτύλιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της διαχείρισης του εκζέματός σας. Μπορεί να καταπραΰνει το επώδυνο, κνησμώδες δέρμα και να βοηθήσει τις τοπικές θεραπείες να λειτουργήσουν καλύτερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας υγρό περιτύλιγμα στο σπίτι.

Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση του εκζέματος. Φροντίστε να συνεργαστείτε με τον επαγγελματία υγείας σας για να βρείτε τις στρατηγικές που λειτουργούν για εσάς.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss