Όλα για το Izervay

Το Izervay (avacincaptad pegol) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας οφθαλμικής πάθησης που ονομάζεται γεωγραφική ατροφία λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Το φάρμακο χορηγείται ως ένεση στο μάτι σας.

Τα βασικά του Izervay

Το Izervay είναι ένα επώνυμο φάρμακο. Περιέχει το δραστικό συστατικό avacincaptad pegol. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.)

Προς το παρόν δεν υπάρχουν γενικές εκδόσεις του Izervay.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Izervay;

Το Izervay χρησιμοποιείται σε ενήλικες για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας που οφείλεται στην ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD).

Με την AMD, παράγοντες που σχετίζονται με τη γήρανση προκαλούν βλάβη στον αμφιβληστροειδή σας (τον ιστό που ανιχνεύει το φως στο μάτι σας). Αυτή η κατάσταση συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα προβλήματα όρασης.

Το Izervay αντιμετωπίζει τη γεωγραφική ατροφία, που είναι το πιο προχωρημένο στάδιο της AMD. Με τη γεωγραφική ατροφία, ορισμένα μέρη του αμφιβληστροειδούς σας χάνονται, οδηγώντας σε απώλεια της κεντρικής όρασης. (Η κεντρική όραση αναφέρεται στην ικανότητα να βλέπεις αντικείμενα ακριβώς μπροστά σου.)

Ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στη βλάβη του αμφιβληστροειδούς από την AMD. Το Izervay δρα αναστέλλοντας ορισμένες πρωτεΐνες που εμπλέκονται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο στόχος της θεραπείας με Izervay είναι να επιβραδύνει την επιδείνωση της βλάβης του αμφιβληστροειδούς. Ωστόσο, το Izervay δεν αναστρέφει τη ζημιά που έχετε ήδη.

Ο οφθαλμίατρος σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το Izervay μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του Izervay;

Όπως τα περισσότερα φάρμακα, το Izervay μπορεί να προκαλέσει ήπιες ή σοβαρές παρενέργειες. Οι παρακάτω λίστες περιγράφουν μερικές από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το Izervay. Αυτές οι λίστες δεν περιλαμβάνουν όλες τις πιθανές παρενέργειες.

Λάβετε υπόψη ότι οι παρενέργειες ενός φαρμάκου μπορεί να εξαρτώνται από:

 • η ηλικία σου
 • άλλες καταστάσεις υγείας που έχετε
 • άλλα φάρμακα που παίρνετε

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας πει περισσότερα για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του Izervay. Μπορούν επίσης να προτείνουν τρόπους για να βοηθήσουν στη μείωση των παρενεργειών.

Ήπιες παρενέργειες

Ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το Izervay. Για να μάθετε για άλλες ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας ή διαβάστε τις πληροφορίες συνταγογράφησης του Izervay.

Ήπιες παρενέργειες του Izervay που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν:

 • πόνος στα μάτια
 • θολή όραση
 • πλωτήρες ματιών
 • πρήξιμο ή ερεθισμό γύρω από τις βλεφαρίδες σας
 • μια προσωρινή κόκκινη ή αιματηρή κηλίδα στο λευκό μέρος του ματιού σας
 • ήπια αλλεργική αντίδραση*

Οι ήπιες παρενέργειες πολλών φαρμάκων μπορεί να υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Αλλά αν γίνουν ενοχλητικά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

* Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την παρενέργεια, ανατρέξτε στην ενότητα «Αλλεργική αντίδραση» παρακάτω.

Σοβαρές παρενέργειες

Μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από το Izervay, αλλά δεν είναι συχνές. Εάν έχετε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από το Izervay, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Αλλά αν νομίζετε ότι αντιμετωπίζετε επείγουσα ιατρική κατάσταση, θα πρέπει να καλέσετε το 911 ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας.

Οι σοβαρές παρενέργειες του Izervay που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν:

 • ενδοφθαλμίτιδα (σοβαρή φλεγμονή στο εσωτερικό του ματιού)

 • αποκολλημένος αμφιβληστροειδής
 • αυξημένος κίνδυνος «υγρής» ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD)*
 • σύντομη αύξηση της πίεσης των ματιών
 • σοβαρή αλλεργική αντίδραση†

* Το Izervay χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας, η οποία είναι ένα προχωρημένο στάδιο της «ξηρής» AMD. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υγρή έναντι της ξηρής AMD, δείτε αυτό το άρθρο.
† Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την ανεπιθύμητη ενέργεια, ανατρέξτε στην ενότητα «Αλλεργική αντίδραση» παρακάτω.

Αλλεργική αντίδραση

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργική αντίδραση στο Izervay.

Τα συμπτώματα μιας ήπιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • εξάνθημα
 • φαγούρα
 • έξαψη (προσωρινή ζέστη, ερυθρότητα ή εμβάθυνση του χρώματος του δέρματος)

Μια πιο σοβαρή αλλεργική αντίδραση είναι σπάνια αλλά πιθανή. Τα συμπτώματα μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν οίδημα κάτω από το δέρμα σας, συνήθως στα βλέφαρα, τα χείλη, τα χέρια ή τα πόδια σας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πρήξιμο της γλώσσας, του στόματος ή του λαιμού σας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στο Izervay. Αλλά αν νομίζετε ότι αντιμετωπίζετε επείγουσα ιατρική κατάσταση, καλέστε το 911 ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας.

Ποια είναι η δοσολογία του Izervay;

Ο οφθαλμίατρος σας θα συστήσει τη δόση του Izervay που είναι κατάλληλη για εσάς. Παρακάτω αναφέρονται οι δοσολογίες που χρησιμοποιούνται συνήθως, αλλά η δόση που θα λάβετε θα καθοριστεί από τον γιατρό σας.

Μορφή και δύναμη

Το Izervay διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση στο μάτι σας. Διατίθεται σε μία δόση των 2 χιλιοστόγραμμα σε 0,1 χιλιοστόλιτρα διαλύματος (2 mg/0,1 mL).

Συνιστώμενη δοσολογία

Οι ενέσεις Izervay χορηγούνται συνήθως μία φορά το μήνα. Θα λάβετε μία ένεση σε κάθε μάτι.

Πώς δίνεται

Θα λάβετε ενέσεις Izervay στο ιατρείο ή σε μια κλινική. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι να περιμένετε και πώς να προετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Izervary.

Ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη του Izervay

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη του Izervay.

 • Τι γίνεται αν χάσω μια δόση Izervay; Εάν χάσετε ένα ραντεβού για να λάβετε μια ένεση Izervay, καλέστε το ιατρείο σας το συντομότερο δυνατό για να το προγραμματίσετε εκ νέου.
 • Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το Izervay μακροπρόθεσμα; Πιθανοτερο. Εάν εσείς και ο γιατρός σας διαπιστώσετε ότι το Izervay είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για εσάς, πιθανότατα θα συνεχίσετε να το λαμβάνετε μία φορά το μήνα σε βάθος χρόνου.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε το Izervay;

Ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο θεραπείας με Izervay.

Αλληλεπιδράσεις

Ο συνδυασμός ενός φαρμάκου με ορισμένα άλλα φάρμακα, εμβόλια, τρόφιμα και άλλα πράγματα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας του φαρμάκου. Αυτά τα αποτελέσματα ονομάζονται αλληλεπιδράσεις.

Το Izervay δεν είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα, βότανα, συμπληρώματα, τρόφιμα ή αλκοόλ. Ο κατασκευαστής δεν απαριθμούσε αλληλεπιδράσεις στις πληροφορίες συνταγογράφησης του φαρμάκου.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Δεν είναι γνωστό εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε το Izervay κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος ή να θηλάσετε, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με Izervay.

Προειδοποιήσεις

Το Izervay μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει επιβλαβείς επιπτώσεις σε άτομα που έχουν ορισμένες παθήσεις. Αυτό είναι γνωστό ως αλληλεπίδραση φαρμάκου-κατάστασης. Άλλοι παράγοντες μπορεί επίσης να επηρεάσουν εάν το Izervay είναι μια καλή θεραπευτική επιλογή για εσάς.

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το ιστορικό της υγείας σας προτού πάρετε το Izervay. Φροντίστε να τους ενημερώσετε εάν κάποιος από τους παρακάτω παράγοντες ισχύει για εσάς:

 • τρέχουσα λοίμωξη μέσα ή γύρω από το μάτι σας
 • πρήξιμο μέσα στο μάτι
 • προηγούμενη αλλεργική αντίδραση στο Izervay
 • εγκυμοσύνη
 • Θηλασμός

Ποιες είναι μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Izervay;

Βρείτε απαντήσεις σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το Izervay.

Προκαλεί το Izervay μακροχρόνιες παρενέργειες;

Είναι δυνατό. Παραδείγματα ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρονται στις μελέτες του Izervay που μπορεί να είναι μακροπρόθεσμες περιλαμβάνουν:

 • ενδοφθαλμίτιδα (σοβαρή φλεγμονή στο εσωτερικό του ματιού)

 • αποκολλημένος αμφιβληστροειδής
 • αυξημένος κίνδυνος «υγρής» ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD)*

Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να συζητήσετε τον κίνδυνο μακροχρόνιων ανεπιθύμητων ενεργειών με το Izervay και εάν αυτό το φάρμακο είναι κατάλληλο για εσάς.

* Το Izervay χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας, η οποία είναι ένα προχωρημένο στάδιο της «ξηρής» AMD. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υγρή έναντι της ξηρής AMD, δείτε αυτό το άρθρο.

Πώς συγκρίνεται το Izervay με το Syfovre;

Το Izervay και το pegcetacoplan (Syfovre) είναι παρόμοια φάρμακα που ανήκουν στην ίδια ομάδα φαρμάκων.

Το Izervay και το Syfovre χρησιμοποιούνται και τα δύο για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας λόγω της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD). Και τα δύο φάρμακα έρχονται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση στο μάτι από οφθαλμίατρο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των φαρμάκων είναι το δοσολογικό τους πρόγραμμα. Οι ενέσεις Izervay χορηγούνται μία φορά το μήνα, ενώ οι ενέσεις Syfovre χορηγούνται μία φορά κάθε 25–60 ημέρες.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη σύγκριση των Izervay και Syfovre, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ένα από αυτά τα φάρμακα είναι κατάλληλο για εσάς.

Χρησιμοποιείται το Izervay για καταρράκτη;

Όχι, το Izervay δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καταρράκτη. Το Izervay συνταγογραφείται για τη θεραπεία της γεωγραφικής ατροφίας που οφείλεται σε ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) σε ενήλικες.

Ο καταρράκτης εμφανίζεται όταν ο φακός του ματιού σας θολώνει, οδηγώντας σε θολή όραση. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες ή ενέσεις εγκεκριμένες για τη θεραπεία του καταρράκτη. Η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιλογή για την αντικατάσταση του θολού φακού με έναν καθαρό, τεχνητό φακό.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές για τον καταρράκτη, όπως η χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, μιλήστε με το γιατρό σας.

Κόστος και κουπόνια Izervay

Είτε έχετε ασφάλιση υγείας είτε όχι, το κόστος μπορεί να είναι ένας παράγοντας όταν σκέφτεστε το Izervay. Το τι θα πληρώσετε για το Izervay μπορεί να εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το σχέδιο θεραπείας σας και το φαρμακείο που χρησιμοποιείτε.

Μπορεί επίσης να υπάρχει κόστος που σχετίζεται με την επίσκεψη στον οφθαλμίατρό σας για τη λήψη ενέσεων Izervay.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με το κόστος:

 • Πληροφορίες κόστους και κουπόνια αποταμίευσης: Μπορείτε να επισκεφτείτε το Optum Perks για να λάβετε εκτιμήσεις τιμών για το τι θα πληρώνατε για το Izervay όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από τον ιστότοπο. Δείτε παρακάτω τις επιλογές κουπονιών. (Σημείωση: Τα κουπόνια Optum Perks δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιεσδήποτε ασφαλιστικές αντικαταβολές ή παροχές.)
 • Πρόγραμμα αποταμίευσης: Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της συνταγής σας, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμο ένα πρόγραμμα που ονομάζεται IZERVAY My Way.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εξοικονόμηση χρημάτων σε συνταγές.

Εξοικονομήστε χρήματα στο Izervay με το Optum Perks

Εξοικονομήστε έως και 80% χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση.

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας:

Τοποθεσία

47201

Δοσολογία

.1ml izervay (2 φιαλίδια)

Διαφήμιση

Εξοικονομήστε χρήματα στο Izervay

Απλώς δείξτε το κουπόνι Optum Perks στο φαρμακείο της προτίμησης σας και εξοικονομήστε αμέσως χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασφάλεια. Το κουπόνι δεν λήγει, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύσετε για χρήση με ανταλλακτικά.

καλύτερη τιμή

4.239,10 $

Λογότυπο Windrose Rx - Hope 127 mini

Windrose Rx – Hope 127

4.239,10 $

4.294,00 $

Μίνι λογότυπο Target (CVS).

Στόχος (CVS)

4.294,00 $

4.294,00 $

Μίνι λογότυπο CVS Pharmacy

CVS Pharmacy

4.294,00 $

4.363,86 $

Μίνι λογότυπο Walmart

Walmart

4.363,86 $

Η Optum Perks και η Healthline είναι θυγατρικές της RVO Health.

Πηγή τιμολόγησης: Perks.optum.com

optum-λογότυπο


Ήταν αυτό χρήσιμο;

Τι να ρωτήσετε τον γιατρό σας

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη του Izervay, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Οι ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Έχω υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών από το Izervay από άλλους;
 • Πώς και πότε θα μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το Izervay εργάζεται για μένα;
 • Ποιες είναι οι επιλογές μου εάν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά το Izervay;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss