Οδηγός βετεράνων για την κάλυψη και την εγγραφή στο Medicare

Η λήψη της φροντίδας που χρειάζεστε ξεκινά με την εγγραφή σας για τη σωστή ιατρική κάλυψη.

Εάν είστε βετεράνος, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάλυψη από διαφορετικά προγράμματα Medicare, TRICARE και παροχές υγείας των Υποθέσεων Βετεράνων (VA).

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα σχέδια κάλυψης συνεργάζονται για την κάλυψη των αναγκών υγείας σας.

Επιλεξιμότητα Medicare για Βετεράνους

Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν πληροίτε τα κριτήρια για ένα πρόγραμμα Medicare εκτός από την κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης VA, καθώς τα οφέλη για την υγεία του VA ενδέχεται να μην καλύπτουν όλα όσα χρειάζεστε.

Προκειμένου οι βετεράνοι να είναι επιλέξιμοι για Medicare, πρέπει να είναι 65 ετών και άνω και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μέρος Β του Medicare ή να έχουν νεφρική νόσο τελικού σταδίου (ESRD), ειδική αναπηρία ή αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) και να είναι εγγεγραμμένοι και στο Μέρος Α του Medicare και Μέρος Β.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο της VA για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς μπορεί να λειτουργήσει το Medicare παράλληλα με τα οφέλη VA σας.

Επιλεξιμότητα VA υγειονομικής περίθαλψης

Εάν είστε βετεράνος, πληροίτε αυτόματα τα κριτήρια για ορισμένα οφέλη υγειονομικής περίθαλψης VA.

Όλοι οι βετεράνοι μπορούν να λάβουν τους περισσότερους τύπους υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης μέσω των παροχών υγείας VA, και ορισμένοι μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιπλέον οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής περίθαλψης.

Η κάλυψή σας θα ποικίλλει ανάλογα με:

  • η ομάδα προτεραιότητας που σας έχει οριστεί με βάση το εισόδημά σας, το ιστορικό στρατιωτικής θητείας, την αναπηρία και άλλους παράγοντες
  • τη συμβουλή του κύριου γιατρού, της νοσοκόμας ή άλλου επαγγελματία πρωτοβάθμιας φροντίδας
  • τις ιατρικές σας ανάγκες για συγκεκριμένες παθήσεις υγείας που έχετε

Κάλυψη Medicare για Βετεράνους

  • Το Μέρος Α του Medicare καλύπτει νοσοκομειακή περίθαλψη έκτακτης ανάγκης εκτός της VA ή νοσοκομειακή περίθαλψη για βετεράνους που ζουν μακριά από μια εγκατάσταση VA. Συνήθως είναι δωρεάν χωρίς πριμοδότηση.

  • Το Μέρος Β της Medicare παρέχει κάλυψη για άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης εκτός της VA, καθώς και άλλες υπηρεσίες φροντίδας και υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης της VA.

Να θυμάστε ότι, εάν υποβάλετε αίτηση για το Μέρος Β του Medicare αφού χάσετε την κάλυψη VA, ενδέχεται να ισχύει τέλος καθυστερημένης εγγραφής, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε αίτηση νωρίτερα.

Ορισμένοι βετεράνοι μπορεί να επιλέξουν να εγγραφούν σε πρόγραμμα Medicare Advantage, Medigap, Part D και TRICARE:

  • Το πρόγραμμα Medicare Advantage, γνωστό και ως Medicare Μέρος Γ, καλύπτει φροντίδα και υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από την VA και τη βασική Medicare, συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής, της ακοής, των συνταγών και της φροντίδας όρασης. Ωστόσο, τα σχέδια κοστίζουν περισσότερο, μαζί με άλλους περιορισμούς.
  • Το πρόγραμμα Medicare Part D αφορά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Καλύπτει ορισμένα φάρμακα που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα VA, αν και το κόστος άλλων μπορεί να είναι υψηλότερο από το σχέδιο VA. Μπορεί να είναι πιο βολικό για τη λήψη συνταγών, καθώς σας επιτρέπει να τις λαμβάνετε από γιατρούς που δεν ανήκουν στην VA και να τις συμπληρώνετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο λιανικής.
  • Το πρόγραμμα Medigap είναι ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή όταν ταξιδεύετε εκτός ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει εάν σας έχει ανατεθεί μια ομάδα παροχών VA χαμηλότερης προτεραιότητας ή ζείτε μακριά από Κλινική υγειονομικής περίθαλψης VA.

TRICARE

Το TRICARE είναι ιατρική ασφάλιση για τον στρατό.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα και γίνεστε επιλέξιμοι για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται TRICARE for Life μόλις κλείσετε τα 65, αφού συνταξιοδοτηθείτε από τη στρατιωτική θητεία και εάν εγγραφείτε στα μέρη A και B του Medicare.

Το TRICARE είναι δεύτερος πληρωτής, που σημαίνει ότι θα καλύψει τις επιλέξιμες υπηρεσίες αφού έχετε ήδη λάβει την κάλυψη Medicare για την οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Συντονισμός παροχών

Εάν είστε βετεράνος, μπορείτε να λάβετε ολοκληρωμένη κάλυψη συνδυάζοντας τα οφέλη υγειονομικής περίθαλψης Medicare και VA, συν το TRICARE εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Το Medicare είναι συνήθως κύριος πληρωτής, αλλά τα οφέλη VA και το TRICARE ενδέχεται να καλύπτουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που δεν καλύπτονται από το Medicare.

Για να συντονίσετε τα οφέλη σας, μιλήστε με έναν ειδικό υγειονομικής περίθαλψης VA και μπορεί να σας βοηθήσει να συντονίσετε τα σχέδιά σας με βάση τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Πρόσθετη καθοδήγηση

Για να μιλήσετε σε κάποιον απευθείας σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των Veterans Affairs (VA), καλέστε στο 877-222-8387 (TTY: 711) από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 8:00 π.μ. και 8:00 μ.μ. ET.

Ήταν αυτό χρήσιμο;

Εγγραφή στο Medicare για Βετεράνους

Ο τρόπος με τον οποίο οι βετεράνοι μπορούν να εγγραφούν στο Medicare είναι παρόμοιος με τη διαδικασία για τον γενικό πληθυσμό, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Εάν είστε βετεράνος, εγγράφεστε αυτόματα στο Μέρος Α στην ηλικία των 65 ετών, εάν λαμβάνετε παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης ή Σιδηροδρόμων Συνταξιοδότησης (RRB). Εάν όχι, μπορείτε να εγγραφείτε μέσω της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης (SSA) ή του RRB.

Οι βετεράνοι μπορούν να εγγραφούν στο Μέρος Α του Medicare κατά τη διάρκεια της περιόδου αρχικής εγγραφής (IEP). Αυτή είναι η περίοδος των 7 μηνών περίπου όταν γίνετε 65 ετών, ξεκινώντας 3 μήνες πριν από τα 65α γενέθλιά σας.

Η εγγραφή στο Μέρος Β γίνεται επίσης συνήθως κατά τη διάρκεια του IEP ή αργότερα κατά τη διάρκεια της Γενικής Περιόδου Εγγραφής (1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου). Είναι σημαντικό να υποβάλετε την αίτησή σας έγκαιρα, επειδή ενδέχεται να ισχύουν καθυστερημένες χρεώσεις.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για το Μέρος Δ της Medicare κατά τη διάρκεια του IEP ή της Ετήσιας Περιόδου Εγγραφής (15 Οκτωβρίου έως 7 Δεκεμβρίου).

Μάθετε περισσότερα

Πώς διαγιγνώσκεται το Διάχυτο Μεγάλο Β-κυτταρικό λέμφωμα (DLBCL); Συν τα επόμενα βήματα

Η διάγνωση του διάχυτου λεμφώματος μεγάλων Β-κυττάρων συνήθως περιλαμβάνει πολλές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης αίματος και απεικόνισης, μαζί με μια...

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss