Λεπτομέρειες δοσολογίας για Xyosted

Το Xyosted (ενανθική τεστοστερόνη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης σε ορισμένα άτομα. Το φάρμακο διατίθεται ως υγρό διάλυμα μέσα σε προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας αυτόματης έγχυσης. Συνήθως χορηγείται με ένεση μία φορά την εβδομάδα.

Το Xyosted χρησιμοποιείται σε ενήλικες άνδρες* για τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Συνταγογραφείται για χαμηλή τεστοστερόνη που προκαλείται από ιατρικά προβλήματα με τους όρχεις, τον υποθάλαμο ή την υπόφυση.

Το δραστικό συστατικό του Xyosted είναι η ενανθική τεστοστερόνη. (Ένα ενεργό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Xyosted ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται ανδρογόνα.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δόση του Xyosted, καθώς και τα δυνατά του σημεία και τον τρόπο λήψης του. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Xyosted, ανατρέξτε σε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

* Σε αυτό το άρθρο, χρησιμοποιούμε τον όρο «αρσενικό» για να αναφερθούμε στο φύλο κάποιου που του δόθηκε κατά τη γέννηση. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ φύλου και φύλου, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Xyosted;

Ο παρακάτω πίνακας υπογραμμίζει τα βασικά της δοσολογίας του Xyosted.

Xyosted μορφή Xyosted δυνάμεις Τυπική αρχική δόση
υγρό διάλυμα μέσα σε προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας αυτόματης έγχυσης μιας δόσης • 50 χιλιοστόγραμμα σε 0,5 χιλιοστόλιτρα υγρού διαλύματος (50 mg/0,5 mL)
• 75 mg/0,5 mL
• 100 mg/0,5 mL
75 mg με ένεση μία φορά την εβδομάδα

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δοσολογία του Xyosted.

Ποια είναι η μορφή του Xyosted;

Το Xyosted διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση κάτω από το δέρμα σας. Το φάρμακο διατίθεται μέσα σε προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας αυτόματης έγχυσης μιας δόσης.

Ποια δυνατά σημεία έχει το Xyosted;

Το Xyosted διατίθεται σε τρία δυνατά σημεία:

 • 50 mg/0,5 mL
 • 75 mg/0,5 mL
 • 100 mg/0,5 mL

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Xyosted;

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ξεκινήσει με χαμηλή δόση και θα την προσαρμόσει με την πάροδο του χρόνου για να φτάσει στη σωστή ποσότητα για εσάς. Θα συνταγογραφήσουν τελικά τη μικρότερη δόση που παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τις δόσεις που χρησιμοποιούνται ή συνιστώνται συνήθως. Φροντίστε όμως να λάβετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης

Η τυπική αρχική δόση του Xyosted για ενήλικες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι 75 mg με ένεση μία φορά την εβδομάδα.

Μετά από 6 εβδομάδες αυτής της δόσης, ο γιατρός σας θα ελέγξει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Εάν χρειαστεί, θα προσαρμόσουν τη δόση του Xyosted και στη συνέχεια θα ελέγξουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σας ξανά 6 εβδομάδες αργότερα.

Ο γιατρός σας θα συνεχίσει να ελέγχει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας και να προσαρμόζει τη δόση του Xyosted μέχρι να επιτευχθεί η σωστή δόση για εσάς.

Χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα το Xyosted;

Ναι, το Xyosted χρησιμοποιείται συνήθως ως μακροχρόνια θεραπεία. Εάν εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την κατάστασή σας, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη δοσολογία μου;

Η δόση του Xyosted που σας συνταγογραφήθηκε μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • το επίπεδο τεστοστερόνης σας
 • εάν έχετε ενοχλητικές παρενέργειες με το Xyosted

Πώς χορηγείται το Xyosted;

Το Xyosted διατίθεται ως υγρό διάλυμα που χορηγείται ως ένεση κάτω από το δέρμα σας. Ο γιατρός σας ή άλλος επαγγελματίας υγείας θα σας δείξει πώς να κάνετε αυτές τις ενέσεις στον εαυτό σας στο σπίτι.

Θα πρέπει να κάνετε την ένεση Xyosted μία φορά την εβδομάδα, την ίδια ημέρα κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να χορηγήσετε την ένεσή σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Θα πρέπει να κάνετε την ένεση Xyosted στην κοιλιά σας, αποφεύγοντας την περιοχή 2 ίντσες γύρω από τον αφαλό σας. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς διαφορετικό σημείο κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ένεσης του Xyosted, ανατρέξτε στις έντυπες οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τις ενέσεις σας. Ο ιστότοπος του κατασκευαστή διαθέτει επίσης ένα βίντεο με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ένεσης του Xyosted.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Xyosted, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι γίνεται αν χάσω μια δόση;

Εάν παραλείψετε μια δόση Xyosted, κάντε την ένεση μόλις το θυμηθείτε. Αλλά εάν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση σας, παραλείψτε τη δόση που ξεχάσατε και πάρτε την επόμενη δόση στη συνηθισμένη της ώρα. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να πάρετε μια δόση που παραλείψατε, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Μην πάρετε δύο δόσεις μαζί για να αναπληρώσετε την απώλεια μιας δόσης, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να κάνετε την ένεση της δόσης Xyosted, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπενθύμιση φαρμάκων, όπως τη λήψη μιας εφαρμογής υπενθύμισης στο τηλέφωνό σας.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην ενέσετε περισσότερο Xyosted από αυτό που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που κάνετε ένεση υπερβολικής ποσότητας Xyosted

Καλέστε το γιατρό σας αμέσως εάν νομίζετε ότι έχετε εισαγάγει πάρα πολύ xyosted. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Xyosted.

Είναι η δόση του Xyosted παρόμοια με τις δόσεις της κυπιονικής τεστοστερόνης;

Όχι, αυτά τα φάρμακα είναι διαφορετικές μορφές τεστοστερόνης που λαμβάνονται με διαφορετικούς τρόπους.

Η κυπιονική τεστοστερόνη χορηγείται με ένεση σε ένα μυ. Πιθανότατα θα λαμβάνετε μια δόση κυπιονικής τεστοστερόνης μία φορά κάθε 2-4 εβδομάδες.

Η δόση σε χιλιοστόγραμμα για κάθε φάρμακο διαφέρει επίσης. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει το φάρμακο και τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς. Μιλήστε μαζί τους για να μάθετε περισσότερα για το πώς συγκρίνουν αυτά τα φάρμακα.

Μπορεί το Xyosted να χρησιμοποιηθεί για bodybuilding; Αν ναι, ποια είναι η δοσολογία;

Όχι, το Xyosted δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για bodybuilding. Εξαιτίας αυτού, ο κατασκευαστής φαρμάκων δεν παρέχει συνιστώμενες δόσεις για αυτή τη χρήση.

Σημειώστε ότι ορισμένοι αθλητές και bodybuilders ενδέχεται να καταχραστούν το Xyosted για να βελτιώσουν τις επιδόσεις. Η κατάχρηση του xyosted μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες. Αυτά περιλαμβάνουν προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη. Το φάρμακο μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου. Το Xyosted έχει μια προειδοποίηση σε κουτί για αυτόν τον κίνδυνο. Δείτε το “Boxed Warning” στην αρχή αυτού του άρθρου για περισσότερες πληροφορίες.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Τα παραπάνω τμήματα περιγράφουν τη συνηθισμένη δόση που παρέχεται από τον κατασκευαστή του Xyosted. Εάν ο γιατρός σας συνιστά αυτό το φάρμακο για εσάς, θα συνταγογραφήσουν τη δοσολογία που είναι κατάλληλη για εσάς.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να αλλάξετε τη δοσολογία σας Xyosted χωρίς τη σύσταση του γιατρού σας. Ενέσετε το φάρμακο μόνο όπως σας έχει συνταγογραφηθεί. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας. Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Πρέπει η Xyosted μου αλλαγή δοσολογίας εάν εξακολουθώ να έχω συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης;
 • Μήπως μια διαφορετική δοσολογία θα επηρεάσει τον κίνδυνο των xyosted παρενέργειες;
 • Θα πρέπει να αλλάξει η δοσολογία μου εάν παίρνω άλλα φάρμακα κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου με xyosted;

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, ολοκληρωμένες και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss