Λεπτομέρειες Δοσολογίας για Baqsimi

Το Baqsimi (γλυκαγόνη) είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρά χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το φάρμακο έρχεται ως ρινική σκόνη. Συνήθως χορηγείται ως εφάπαξ δόση.

Το Baqsimi χρησιμοποιείται σε ενήλικες και ορισμένα παιδιά για τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας (σοβαρά χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα) σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Το δραστικό συστατικό του Baqsimi είναι η γλυκαγόνη. (Ένα δραστικό συστατικό είναι αυτό που κάνει ένα φάρμακο να λειτουργεί.) Το Baqsimi ανήκει στην ομάδα φαρμάκων κατά της υπογλυκαιμίας.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη δοσολογία του Baqsimi, καθώς και τη δύναμή του και τον τρόπο χρήσης του. Για να μάθετε περισσότερα για το Baqsimi, δείτε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Ποια είναι η δοσολογία του Baqsimi;

Αυτή η ενότητα περιγράφει τη συνήθη δοσολογία του Baqsimi. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η μορφή του Μπακσίμι;

Το Baqsimi διατίθεται ως ρινική σκόνη σε συσκευή μίας χρήσης για χρήση σε ένα ρουθούνι.

Τι δύναμη έχει ο Μπακσίμι;

Το Baqsimi διατίθεται σε μία δόση των 3 χιλιοστόγραμμα (mg).

Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Baqsimi;

Το Baqsimi χρησιμοποιείται ως εφάπαξ δόση για τη θεραπεία σοβαρών χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι παρακάτω πληροφορίες περιγράφουν τη δοσολογία που χρησιμοποιείται ή συνιστάται συνήθως. Φροντίστε όμως να λάβετε τη δόση που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Θα καθορίσουν την καλύτερη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δοσολογία για σοβαρή υπογλυκαιμία

Η τυπική δόση Baqsimi για ενήλικες με σοβαρή υπογλυκαιμία είναι ένας ψεκασμός σε ένα ρουθούνι. Κάθε συσκευή συνοδεύεται από μία δόση και δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Εάν δεν ανταποκριθείτε σε μια δόση Baqsimi εντός 15 λεπτών, μπορεί να χορηγηθεί άλλη δόση από μια νέα συσκευή Baqsimi.

Η σοβαρή υπογλυκαιμία είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση. Μόλις δώσετε μια δόση Baqsimi, εσείς ή κάποιος μαζί σας θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το 911.

Με σοβαρή υπογλυκαιμία, μπορεί να χρειαστείτε ένα μέλος της οικογένειας, φροντιστή, συνάδελφο ή φίλο για να δώσετε το Baqsimi. Βεβαιωθείτε ότι αναγνωρίζουν σημάδια σοβαρής υπογλυκαιμίας και καταλαβαίνουν πώς να δώσουν το Baqsimi. (Τα σημάδια σοβαρής υπογλυκαιμίας μπορεί να περιλαμβάνουν θολή όραση, θολή ομιλία, επιληπτικές κρίσεις ή λιποθυμία.)

Ποια είναι η δόση του Baqsimi για παιδιά;

Το Baqsimi χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρής υπογλυκαιμίας σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω με διαβήτη.

Η δόση που χρησιμοποιείται στα παιδιά είναι η ίδια με τη δόση για τους ενήλικες. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο “Ποιες είναι οι συνήθεις δόσεις του Baqsimi;” ενότητα παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Baqsimi για παιδιά, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του παιδιού σας.

Το Baqsimi χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα;

Όχι. Το Baqsimi χρησιμοποιείται ως εφάπαξ θεραπεία για σοβαρή υπογλυκαιμία. Δεν προορίζεται για τακτική χρήση. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε τακτικά επεισόδια χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Μπορούν να συζητήσουν τα φάρμακά σας και τους τρόπους διαχείρισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας.

Πώς χρησιμοποιείται το Baqsimi;

Το Baqsimi διατίθεται ως ρινική σκόνη σε ρινική συσκευή. Εσείς ή ένας φροντιστής θα χορηγήσετε ένα σπρέι Baqsimi σε ένα ρουθούνι για σοβαρά χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ως εφάπαξ δόση. Εσείς ή κάποιος άλλος πρέπει να καλέσετε το 911 αμέσως μετά τη χορήγηση μιας δόσης Baqsimi. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση μετά από 15 λεπτά, μπορεί να χορηγηθεί άλλη δόση Baqsimi με νέα συσκευή. (Η δεύτερη δόση μπορεί να χορηγηθεί σε διαφορετικό ρουθούνι.)

Κάθε συσκευή Baqsimi έχει μία μόνο δόση φαρμάκου. Δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Εσείς ή κάποιος άλλος μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας 15 λεπτά μετά τη χορήγηση μιας δόσης Baqsimi. Εάν ανταποκριθείτε στο φάρμακο, φάτε τουλάχιστον 15 γραμμάρια υδατανθράκων ταχείας δράσης, όπως δισκία γλυκόζης, χυμό πορτοκαλιού ή σόδα και ελέγξτε ξανά το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας μετά από 15 λεπτά.

Βεβαιωθείτε ότι τα μέλη της οικογένειας, οι συνάδελφοι ή οι φροντιστές καταλαβαίνουν τα σημάδια σοβαρής υπογλυκαιμίας και ξέρουν πώς να σας δώσουν μια δόση Baqsimi.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λήξη, την αποθήκευση και την απόρριψη του Baqsimi, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν έχετε λάβει το Baqsimi.

Προσβάσιμα δοχεία και ετικέτες φαρμάκων

Ορισμένα φαρμακεία παρέχουν ετικέτες φαρμάκων που:

 • έχουν μεγάλα γράμματα
 • χρησιμοποιήστε μπράιγ
 • διαθέτουν έναν κωδικό που μπορείτε να σαρώσετε με ένα smartphone για να αλλάξετε το κείμενο σε ήχο

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει φαρμακεία που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας, εάν το τρέχον φαρμακείο σας δεν το κάνει.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη δόση Baqsimi από αυτή που συνταγογραφεί ο γιατρός σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από υπερδοσολογία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ναυτία και έμετος
 • επιβράδυνση της κίνησης του πεπτικού συστήματος
 • υψηλή πίεση του αίματος
 • αύξηση του καρδιακού ρυθμού

Τι να κάνετε σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ Baqsimi

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ Baqsimi. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 800-222-1222 για να φτάσετε στα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής ή να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό του πόρο. Αλλά εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το 911 (ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας) ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω δίνονται απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δοσολογία του Baqsimi.

Είναι η δοσολογία του Baqsimi παρόμοια με τη δόση της γλυκόζης;

Όχι, είναι διαφορετικά. Οι γιατροί συνταγογραφούν το Baqsimi για τη θεραπεία σοβαρής υπογλυκαιμίας.

Η γλυκόζη είναι ένας απλός υδατάνθρακας που είναι διαθέσιμος σε πολλούς τύπους τροφίμων, όπως σκληρά γλυκά ή σόδα. Έρχεται επίσης ως συμπληρώματα γλυκόζης σε τζελ, δισκία ή υγρές μορφές για τη θεραπεία του χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Τα συμπληρώματα γλυκόζης διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και δεν απαιτούν ιατρική συνταγή.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη 15 γραμμαρίων (g) υδατανθράκων ταχείας δράσης για χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα δισκία γλυκόζης περιέχουν συνήθως 4 g υδατανθράκων σε κάθε δισκίο. Συνήθως συνιστάται να παίρνετε 4 δισκία εάν έχετε επεισόδιο χαμηλού σακχάρου στο αίμα.

Το Baqsimi διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και προορίζεται για μία φορά για σοβαρά χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύγκριση της γλυκόζης και του Baqsimi, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει να δουλεύει η Baqsimi;

Το Baqsimi αρχίζει να δρα αμέσως μετά τη χορήγηση μιας δόσης. Σε μελέτες, το φάρμακο έφτασε στα μέγιστα επίπεδα μέσα σε περίπου 15 λεπτά στο σώμα. Ωστόσο, εάν η σοβαρή υπογλυκαιμία δεν αντιμετωπιστεί μετά τη χορήγηση μιας δόσης Baqsimi, μια δεύτερη δόση μπορεί να χορηγηθεί μετά από 15 λεπτά από μια νέα συσκευή.

Εσείς ή κάποιος άλλος πρέπει να καλέσετε το 911 αμέσως μετά τη χορήγηση μιας δόσης Baqsimi. Η σοβαρή υπογλυκαιμία είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση. Θα χρειαστεί να παρακολουθείστε προσεκτικά αφού δώσετε το Baqsimi.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε από τη θεραπεία με Baqsimi, μιλήστε με το γιατρό σας.

Τι να ρωτήσω τον γιατρό μου;

Οι παραπάνω ενότητες περιγράφουν τη συνήθη δοσολογία που παρέχεται από τον κατασκευαστή της Baqsimi. Εάν ο γιατρός σας συστήσει αυτό το φάρμακο, θα συνταγογραφήσει τη δόση που είναι κατάλληλη για εσάς.

Χρησιμοποιείτε μόνο το Baqsimi ακριβώς όπως συνταγογραφείται. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα δόση σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον γιατρό σας:

 • Μπορώ να δώσω περισσότερες από δύο δόσεις Baqsimi εάν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μου δεν ανταποκρίνεται;
 • Πόσο καιρό μετά τη χορήγηση μιας δόσης Baqsimi μπορώ να πάρω το φάρμακο για τον διαβήτη;

Για να μάθετε περισσότερα για το Baqsimi, δείτε αυτά τα άρθρα:

 • Baqsimi (γλυκαγόνη)
 • Παρενέργειες του Baqsimi: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές συνθήκες και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας σας, εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα ενημερωτικά δελτία της Healthline. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις διαδικτυακές κοινότητες στο Bezzy. Είναι ένα μέρος όπου άτομα με ορισμένες συνθήκες μπορούν να βρουν υποστήριξη και να συνδεθούν με άλλους.

Αποποίηση ευθυνών: Η Healthline έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι πραγματικά σωστές, περιεκτικές και ενημερωμένες. Ωστόσο, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της γνώσης και της τεχνογνωσίας ενός αδειούχου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές και δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η απουσία προειδοποιήσεων ή άλλων πληροφοριών για ένα δεδομένο φάρμακο δεν υποδηλώνει ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για όλους τους ασθενείς ή για όλες τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss